Roland Fantom G - niedoceniony

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Roland Fantom G - niedoceniony

Post autor: KAFEL » czwartek 14 paź 2010, 14:00

Proponuję napisać na forum rolandclan.com :) Tam wiedzą wszytko na temat tego instrumentu

...

Dzięki, tak też zrobię.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 15 paź 2010, 00:56

...
 Proponuję napisać na forum rolandclan.com :) Tam wiedzą wszytko na temat tego instrumentu

...

Dzięki, tak też zrobię.
...

Miałem Rolanda Fantoma X , z demek wnioskuję że pomimo usprawnien takich jak suwaki ( było mi ich bral) to hammond nadal najgorszy ze wszystkich marek , Yamaha, Korg Roland, gitary akustyczne takie za "mgłą". Dęciaki fajne, ale yamaha też ma dobre więc cały czas skłaniał bym się w strone yamahy. Dx piano w rolandzie to juz śmiech.

Sory że obrzydzam rolanda ale niestety takie mam zdanie.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 15 paź 2010, 10:49

Sory że obrzydzam rolanda ale niestety takie mam zdanie.
...

Nic nie szkodzi. Ja jestem samplemaniakiem i nie uznaję w ogóle brzmień pokładowych (chyba że je zmasakruję na własny użytek) więc nie mają dla mnie większego znaczenia. Roland natomiast (po aktualizacji systemu) obsługuje 1GB pamięci RAM na własne sample z których można budować brzmienia równoprawne z pokładowymi (dostępny cały tor syntezy) i to jest to co lubię najbardziej.

ODPOWIEDZ