Niestety MB nalezy do tej grupy osob- zacieklych wyznawcow PC, dla ktorych ta platforma jest najdojrzalsza, najlepsza, najszybsza i najstabilniejsza na swiecie jak i platforma windows nalezy do najznakomitszych (o ktorej to znakomitosci co chwila przypominaja takie features'y jak msblast

), bo akurat nie maja pojecia o zadnych innych.
Cóż za błyskotliwy popis inteligencji.
Wirusy pisane są przez informatycznych terrorystów, a ich pojawienie się i skala spustoszenia jest wyłącznie zależna od popularności danej platformy. Gdyby to Apple było dominującą plaformą na świecie, jest w 100% pewne, że to Maki stałyby się celem ataku jakiegoś appleblasta. Zresztą na Maki też sa wirusy, i czego to dowodzi? Tylko tego, że na każdej platformie jest cała masa użytkowników, którzy nie potrafią się właściwie zabezpieczyć lub nie chce im się. Ciekawe, że mojego systemu, który jest online 24/7 nic nie ruszyło - a to dzięki poprawnie ustawionemu firewallowi i stale uaktualnianemu programowi antywirusowemu oraz filtrom poczty.
Osmiele sie zwrocic uwage, ze to wlasnie ta grupa ludzi dostaje orgazmu na hasla typu HyperThreading i podobne, hehe.
jak zwykle nie potrafisz nawet uważnie przeczytać wątku i wyciągnąć z niego wniosków. to właśnie wyznawca jabłecznej religii odwołuje się tutaj do marketingowych sloganów nt. rzekomej przewagi architektury Maka nad PC, mój argument sprowadził się jedynie do stwierdzenia, że PC ma z reguły większą wydajność, bo uruchomi się na nim więcej wtyczek.
Jak słusznie Monter zauważył, ta dyskusja już tutaj była (i nie tylko tutaj) i wypowiadali się w niej użytkownicy Apple, którzy twierdzili dokładnie to, co napisałem powyżej. Wystarczy użyć wyszukiwarki, co gorąco kolegom polecam. Zgadza się, sam jestem zaciekłym zwolennikiem PC, ale mam do tego wiele merytorycznych podstaw.
Z mojej strony EOT.