Iphone w wolnym czasie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
richtig
Re: Iphone w wolnym czasie

Post autor: richtig » sobota 19 gru 2009, 11:01

Z tego co widzę to wavepad jest po prostu makowym programem, a syntrax działa tylko pod symbianem. Więc nie wiem czemu piszesz o tym w wątku o iphonie. ;)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » sobota 19 gru 2009, 13:50

Z tego co widzę to wavepad jest po prostu makowym programem, a syntrax działa tylko pod symbianem. Więc nie wiem czemu piszesz o tym w wątku o iphonie. ;)
Pisze akurat o palmtopach akuratnie które siedzą na windows mobile 5, i wavepad jak i syntrax sa rózniez na windows mobile 5
Pozdrawiam

richtig

Post autor: richtig » sobota 19 gru 2009, 14:38

A masz styczność z tego typu rzeczami? Jak to jest z latencją na windows mobile? Pytam z ciekawości, póki co nie zamierzam się przesiadać z iphona na nic innego
www.myspace.com/pchelki

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » poniedziałek 21 gru 2009, 23:30

...A masz styczność z tego typu rzeczami? Jak to jest z latencją na windows mobile? Pytam z ciekawości, póki co nie zamierzam się przesiadać z iphona na nic innego... 

ja posiadam obok iPhona, hp hx4700 z wm6

latencja - nie uzyskasz nic w czasie rzeczywistym ...

nie wiem jak z nowszymi htc

ogolnie nie zapowiada sie to tak miło jak na iphonie...

http://www.myspace.com/audiophone

richtig

Post autor: richtig » poniedziałek 21 gru 2009, 23:40

Na iPhone strasznie wkurza brak możliwości podpięcia linii/mikrofonu stereo. Od pewnego momentu zablokowali programowo piny odpowiadające im (w tym gnieździe od docka) i teraz wszelkie DIY odpada. Poza tym - najfajniejsza zabawka muzyczna na rynku (no i jeszcze kaoss, ale to już nie zabawka) :)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 22 gru 2009, 00:24

Na iPhone strasznie wkurza brak możliwości podpięcia linii/mikrofonu stereo. Od pewnego momentu zablokowali programowo piny odpowiadające im (w tym gnieździe od docka) i teraz wszelkie DIY odpada. Poza tym - najfajniejsza zabawka muzyczna na rynku (no i jeszcze kaoss, ale to już nie zabawka) :)

To niestety nieładny numer, bo wystarczyłoby taką wtyczkę udostępnić nawet za kaskę rozsądną kasę z wejściem.

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » wtorek 22 gru 2009, 12:59

...Na iPhone strasznie wkurza brak możliwości podpięcia linii/mikrofonu stereo. Od pewnego momentu zablokowali programowo piny odpowiadające im (w tym gnieździe od docka) i teraz wszelkie DIY odpada. Poza tym - najfajniejsza zabawka muzyczna na rynku (no i jeszcze kaoss, ale to już nie zabawka) :)... 

jest na to mniej legalny sposób

ale tu o tym raczej nie wolno pisać ?

no chyba że  formie "doświadczalno-testowej"

zainteresuj się także jaillbreak'iem...

http://www.myspace.com/audiophone

richtig

Post autor: richtig » wtorek 22 gru 2009, 13:04

Jailbreak odblokowuje te piny? Albo są w Cydii jakieś programy je obsługujące? Nigdzie nie natrafiłem na takie informacje.
www.myspace.com/pchelki

waldek-j

Post autor: waldek-j » środa 23 gru 2009, 19:05

Do niedawna sprzedawali cos takiego:

http://www.mobilewhack.com/logitech-lic-irec03p-iphone-recorder/

Czy to znaczy ze ten mikrofon nie bedzie dzialal w najnowszym iPhone?

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » piątek 25 gru 2009, 21:18

testowałem juz osbiscie od wczoraj syntraxa  ,polecam experymentatorom jezeli chodzi o sound to brzmi jak midi box sid:)...

wavepad działa normalnie przy nagrywaniu na 11500hz powyzej sie wiesza ale to moze wina procka na palmie i ramów ,de facto i tak jest bardzo przyzwoicie:)

ODPOWIEDZ