Korg Radias vs Virus Ti
- Łukasz1985
...Witam wszystkich.
Nie zakładam nowego tematu dotyczącego virusa Ti tylko podpisuje sie pod ostatnim tematem.
Nikt nie jest mi wstanie odpowiedzieć w jaki sposób wczytać presety do virusa Ti ale żeby zostały w virusie i mozna było ich używać na scenie (BEZ KOMPA !!!)
Niby prosta sprawa niby 1000 brzmien !!! a w jaki sposób stworzyć swoją barwę i zapisać np na presecie T 001 ? nie można ?
Istrukcji virusa po angielsku nie kumam a przynajmniej nie potrafię tego najprostrzego wątku odnaleść.
Proszę o pomoc.
Aha i jeszcze jak ktos wie w jaki sposób przywrócić presety fabryczne to również proszę o informację ?
...
Jesli chcesz wgrac barwy na stale to masz cos takiego jak "Virus control center" tam wszystko jest...Posiadam instrukcje polska do virusda TI wiec jesli cos zapraszam na e mail.
[addsig]
Nie zakładam nowego tematu dotyczącego virusa Ti tylko podpisuje sie pod ostatnim tematem.
Nikt nie jest mi wstanie odpowiedzieć w jaki sposób wczytać presety do virusa Ti ale żeby zostały w virusie i mozna było ich używać na scenie (BEZ KOMPA !!!)
Niby prosta sprawa niby 1000 brzmien !!! a w jaki sposób stworzyć swoją barwę i zapisać np na presecie T 001 ? nie można ?
Istrukcji virusa po angielsku nie kumam a przynajmniej nie potrafię tego najprostrzego wątku odnaleść.
Proszę o pomoc.
Aha i jeszcze jak ktos wie w jaki sposób przywrócić presety fabryczne to również proszę o informację ?
...
Jesli chcesz wgrac barwy na stale to masz cos takiego jak "Virus control center" tam wszystko jest...Posiadam instrukcje polska do virusda TI wiec jesli cos zapraszam na e mail.
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Re: Korg Radias vs Virus Ti
trochę OFF-TOPIC, ale jako że dyskusja chwilami gorącą to zapytam. Czy uważacie, że np. moduł Radias z klawiaturą sterującą +Korg R3 to alternatywa dla M3 z kartą Radias ? Cena podobna, a 2 instrumenty zamiast jednego ?
amator do bólu
Na czym miałaby polegać ta alternatywa? Przecież R3+Radias to zupełnie co innego niż M3+Radias?
...Na czym miałaby polegać ta alternatywa? Przecież R3+Radias to zupełnie co innego niż M3+Radias?...
Jabu ma racje!
A poza tym w Radiasie i R3 jest ten sam silnik MMT. Wiec w tym wypadku miał byś dwa instrumenty ale takie same
Poza tym moźesz przeżucić brzmienia z R3 do Radiasa!
Swoją drogą Aksel zastanawiam sie po co Ci kupować oddzielnego Radiasa jak moxesz kupić karte do M3 za pół ceny?? Róźnica jest tylko w tym, źe Radias do M3 nie ma sampli typu Drum.
Pozdrawiam!
Jabu ma racje!
A poza tym w Radiasie i R3 jest ten sam silnik MMT. Wiec w tym wypadku miał byś dwa instrumenty ale takie same

Poza tym moźesz przeżucić brzmienia z R3 do Radiasa!
Swoją drogą Aksel zastanawiam sie po co Ci kupować oddzielnego Radiasa jak moxesz kupić karte do M3 za pół ceny?? Róźnica jest tylko w tym, źe Radias do M3 nie ma sampli typu Drum.
Pozdrawiam!
po prostu pytam. 2 klawiatury to sprawa drugorzędna, M3 i R3 fakt to też 2 różne bajki. Tyle tylko że zamiast karty EXB mam moduł Radiasa. Zapytam inaczej: czy wystarczy Radias z klawiaturą zamiast M3 (tu jest 2x różnica w cenie). Rozumiem że tracę KARMĘ, tylko czy ona mi jest potrzebna na początek ?
amator do bólu
(Odpisałem Pan Jabu przed odpowiedzią Mr. Lee).
"Pan w sklepie" :) powiedział, żeby kupić M3 73 z kartą, bo potem mogę dokupić fizyczny Radias, a w M3 61 się nie mieści. Po odp. Mr Lee wychodzi na to że M3 61 z kartą wystarczy.
BTW - czy sampli Drum z modułu Radias nie da się ściągnąć żeby wrzucić do M3 ? I jakie jeszcze są różnice między kartą a fizycznym modułem Radias ?
"Pan w sklepie" :) powiedział, żeby kupić M3 73 z kartą, bo potem mogę dokupić fizyczny Radias, a w M3 61 się nie mieści. Po odp. Mr Lee wychodzi na to że M3 61 z kartą wystarczy.
BTW - czy sampli Drum z modułu Radias nie da się ściągnąć żeby wrzucić do M3 ? I jakie jeszcze są różnice między kartą a fizycznym modułem Radias ?
amator do bólu
...po prostu pytam. 2 klawiatury to sprawa drugorzędna, M3 i R3 fakt to też 2 różne bajki. Tyle tylko że zamiast karty EXB mam moduł Radiasa. Zapytam inaczej: czy wystarczy Radias z klawiaturą zamiast M3 (tu jest 2x różnica w cenie). Rozumiem że tracę KARMĘ, tylko czy ona mi jest potrzebna na początek ? ...
Tracisz też:
- brzmienia M3,
- polifonię M3,
- sekwencer M3,
- i wiele innych funkcji M3.
Przecież porównujesz syntezator VA z rozbudowanym workstation...
Tracisz też:
- brzmienia M3,
- polifonię M3,
- sekwencer M3,
- i wiele innych funkcji M3.
Przecież porównujesz syntezator VA z rozbudowanym workstation...

...(Odpisałem Pan Jabu przed odpowiedzią Mr. Lee).
BTW - czy sampli Drum z modułu Radias nie da się ściągnąć żeby wrzucić do M3 ? I jakie jeszcze są różnice między kartą a fizycznym modułem Radias ? ...
Z tego co piszesz wynika źe wogóle nie jesteś obeznany w sprzęcie. Sam nie wiesz czego chcesz! I po co sciągać sample drum skoro M3 ma tego mnóstwo. I druga sprawa źe pan ze sklepu cie na Ciąga korzystając z twojej niewiedzy. Kupisz M3 73 + Radias i do tego dokupisz drugiego radiasa?? Pytam po co??. Wejdz na strone polskiego Dystrybutora MegaMusic i poczytaj troche co ci oferuje m3. Nie kupuje się kombajnu do koszenia trawy w ogródku!
pozdrawiam!
BTW - czy sampli Drum z modułu Radias nie da się ściągnąć żeby wrzucić do M3 ? I jakie jeszcze są różnice między kartą a fizycznym modułem Radias ? ...
Z tego co piszesz wynika źe wogóle nie jesteś obeznany w sprzęcie. Sam nie wiesz czego chcesz! I po co sciągać sample drum skoro M3 ma tego mnóstwo. I druga sprawa źe pan ze sklepu cie na Ciąga korzystając z twojej niewiedzy. Kupisz M3 73 + Radias i do tego dokupisz drugiego radiasa?? Pytam po co??. Wejdz na strone polskiego Dystrybutora MegaMusic i poczytaj troche co ci oferuje m3. Nie kupuje się kombajnu do koszenia trawy w ogródku!
pozdrawiam!
gdybym był obeznany nie radziłbym się Was. No chyba że forum jest dla wybranych. "zapomniał wół jak cielęciem był" :)
amator do bólu
Gdy byłem cielęciem, to jeżeli interesował mnie jakiś instrument, najpierw czytałem o nim wszystko, co było dostępne, poczynając od strony producenta czy dystrybutora. Teraz jako stary wół robię to samo. Pozwala mi to unikać zadawania absurdalnych pytań na forach internetowych.