Nagram jutro na nord electro coś jak tnie polifonie . Gdyby jeszcze była dynamiczna i ucinała pierwsze dźwieki to tnie te ostatnie bez sensu.
Ja porównywałem leslie cyfrowe, chociaż mamy w studio prawdziwe i to już wtedy inna bajka.
motif es i s90es to to samo z wyjątkiem próbki fortepianowej.
Klawisz - Hammond + piano
- mr-hammond
Re: Klawisz - Hammond + piano
...Nagram jutro na nord electro coś jak tnie polifonie . Gdyby jeszcze była dynamiczna i ucinała pierwsze dźwieki to tnie te ostatnie bez sensu.
Ja porównywałem leslie cyfrowe, chociaż mamy w studio prawdziwe i to już wtedy inna bajka.
motif es i s90es to to samo z wyjątkiem próbki fortepianowej. ...
Pawle nagraj ;) bo sam jestem ciekaw
sprawdź jeszcze jaki masz OS - bo najnowszy ma numer v3.04
powiem tylko że mi się nigdy NE2 nie zacięła ( polifonia jak i cały instrument) i do grania live jest bardzo poręcznym wyjściem ;)
pozdrawiam Piotrek
motif es i s90es to to samo z wyjątkiem próbki fortepianowej. ...
Pawle nagraj ;) bo sam jestem ciekaw
sprawdź jeszcze jaki masz OS - bo najnowszy ma numer v3.04
powiem tylko że mi się nigdy NE2 nie zacięła ( polifonia jak i cały instrument) i do grania live jest bardzo poręcznym wyjściem ;)
pozdrawiam Piotrek
Szczęśliwy posiadacz Clavia Nord Electro3 ;)
Hey mistrzowie, bo widze ze moj wypis został wykasowany?... nie wiedziec czemu. Zatem, troche prywaty, pytanie do tych co mają nordy.
Czy jak podłączacie instrument przez USB to jesteście w stanie nagrywać komunikaty midi?. Jeżeli tak to czy coś przestawialiście specjalnie?.
RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX
może nie tyle co uprzedzony do Motifa, poprostu porównywałem brzmienie Motfia, S90ES (swoją drogą w teori to to samo co XS a jednak brzmi inaczej), Clavie oraz Kurzweila i niestety Motif był na końcu stawki, zaznaczam, że nie brałem pod uwagę tego iż ma sekwencer bo tu by wygrał, same soundy, można powiedzieć, że w róznych wariantach nawet EP na piecach gitarowych Fendera testowałem, pozatym mam kolegę który zakupił jakiś czas temu XS'a i kombinuje strasznie (jakieś preampy lampowe itp.) i on niechce wydać z siebie takiego dźwięku jak trzeba, a EQ zawarty w nim to jest naprawde komedia, jakbym pracował na tanim mikserze behringera, żeby niebyło, że dokońca taki zły to syntezatorowe soundy brzmią fajnie

Muzyk, realizator dźwięku, VJ
- mr-hammond
http://www.sendspace.pl/file/OQoTXZZN/
Na szybko i nie dokladnie zagrane ale prezentuje lamanie polifonii w dosc ograniczajacy sposob.
Na szybko i nie dokladnie zagrane ale prezentuje lamanie polifonii w dosc ograniczajacy sposob.
Spróbuję zagrać coś podobnego i dam znać czy mam podobne objawy. Dziwna sprawa aczkolwiek jednoznacznie z tego nagrania nie można być pewnym czy zjada polifonię.
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
- mr-hammond
...Spróbuję zagrać coś podobnego i dam znać czy mam podobne objawy. Dziwna sprawa aczkolwiek jednoznacznie z tego nagrania nie można być pewnym czy zjada polifonię. ...
Grałem z podtrzymanym sustainem. w czwartej sekundzie urwało dzwięk w basie. Sprawdzałem to samo w motifie xs- problem nie występuje.
Grałem z podtrzymanym sustainem. w czwartej sekundzie urwało dzwięk w basie. Sprawdzałem to samo w motifie xs- problem nie występuje.