Do samplingu - gramofon USB czy tradycyjny
-
Dzieki raz jeszcze, ale widze ze emocje wzięły górę w dyskusji.
Zapytam raz jeszcze o kwestie ktora mnie najbardziej frapuje:
Czy sample z gramofonu usb za 600-700zł będą bardziej dynamiczne i soczystsze niz te z gramofonu w tej samej cenie ale tradycyjnego?
Czy sample z gramofonu usb za 600-700zł będą bardziej dynamiczne i soczystsze niz te z gramofonu w tej samej cenie ale tradycyjnego?
muzik non stop...
Re: Do samplingu - gramofon USB czy tradycyjny
...Dzieki raz jeszcze, ale widze ze emocje wzięły górę w dyskusji.
Czy sample z gramofonu usb za 600-700zł będą bardziej dynamiczne i soczystsze niz te z gramofonu w tej samej cenie ale tradycyjnego?...
z Battery 3 beda znacznie lepsze ;)
Czy sample z gramofonu usb za 600-700zł będą bardziej dynamiczne i soczystsze niz te z gramofonu w tej samej cenie ale tradycyjnego?...
z Battery 3 beda znacznie lepsze ;)
electronic music, grafika komputerowa
Poszukaj sobie jakiegoś używanego gramofonu z napędem bezpośrednim. Zdarza się wiele modeli takowych, które wcale nie są przeznaczone do djki a kosztują nie wiele. W więszkości gramofonów od systemu do cinchy idą tylko i wyłącznie kable. Do tego dokup jakiś przedwzmacniacz i podłącz do dzwiękówki jaką masz. Poźniej poszczególne elementy będziesz mógł sobie wymieniać jeśli nie będą Ci odpowiadały. W przypadku gramofonu usb wszystko masz w jednej obudowie więc już nic nie wymienisz.
......Dzieki raz jeszcze, ale widze ze emocje wzięły górę w dyskusji.
Witam.
Na jakość brzmienia w przypadku vinyla wpływa na pewno w znacznym stopniu system i igła .Jezeli chodzi o usb to też penwie jakośc przetwornika.
Zgrywałem kiedyś kawałki clubowe na Reloopie 2000mk3 i były wachania tempa nieznaczen ale były i dało się to odzczyć może nie przy samym odsłuchy ale juz przy mixowaniu z innym utworem oryginalnie nagranmym na CD już był lekki dyskomfort.Piszę tu o utworach z jednostajnym bitem na dwa i o znaczeniu długości zsamplowanego materiału.Jeżeli Twoje sample to inny materiał niż długi i jednostajny bit tylko przeróżne wycinki i zależy Tobie na brzmieniu to ja bym celował w uzywany gramofon (napęd bezpośredni)za niewielkie pieniądze natomiast zainwestował w sytem i igły i sapmlował przez jakiś mixerek czy przedwzmacniacz.
Pzdrw.
Witam.
Na jakość brzmienia w przypadku vinyla wpływa na pewno w znacznym stopniu system i igła .Jezeli chodzi o usb to też penwie jakośc przetwornika.
Zgrywałem kiedyś kawałki clubowe na Reloopie 2000mk3 i były wachania tempa nieznaczen ale były i dało się to odzczyć może nie przy samym odsłuchy ale juz przy mixowaniu z innym utworem oryginalnie nagranmym na CD już był lekki dyskomfort.Piszę tu o utworach z jednostajnym bitem na dwa i o znaczeniu długości zsamplowanego materiału.Jeżeli Twoje sample to inny materiał niż długi i jednostajny bit tylko przeróżne wycinki i zależy Tobie na brzmieniu to ja bym celował w uzywany gramofon (napęd bezpośredni)za niewielkie pieniądze natomiast zainwestował w sytem i igły i sapmlował przez jakiś mixerek czy przedwzmacniacz.
Pzdrw.
Najważniejszy jest system i jakość przedwzmacniacza. Pozniej dochodzi okablowanie. Polecam shure Whitelabel jako system do samplowania... Gramofon moze Sony PS-T22?
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...
Witam mam pytanko zeby nie zakladac nowego tematu pisze tutaj bo podobna tematyka potrzebuje jakiejs igly do gramofonu (byc moze takze z wkladka albo caly system) mialaby mi ona sluzyc do samplingu ale takze do dogrywania jakis skratchy (bardzo ograniczony budzet) co moglibyscie polecic?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Witam
oto moj system / wkladka http://w327.wrzuta.pl/obraz/6ImCmR8Teh9/dscn1079
http://w484.wrzuta.pl/obraz/2mfHHfuuqhO/dscn1080 Mam pytanie co kupic (jak najmniejszym kosztem)zeby bylo dobre do samplingu i nadawalo sie zeby troche na tym poscratchowac. Prosze o jakies propozycje. Pozdrawiam!
czy ktos wogle jeszcze odwiedza ten watek?