Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58
i na wejsciach rowniez :)
Re: Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58
.........SHURE SM58 to już dzisiaj nie rewelacja.
Już bym wolał pojemnościowy, np. AUDIO TECHNICA ATM 710, do tego
0404 PCI i COMPACT4....
jak juz tak wybierasz to emu 1212m - ma we/wy symetryczne co w sam raz pasi do tego miksera - owszem drozej ale warto...
biore raczej mixer wiec byc moze i tak zrobie ze wzgledu na w/w zdanie,. tylko ze slyszalem ze w 1212m czesto padają gniazda i nie dochodzą kable, nie mogą być wtyknięte do końca bo nie gra, są bardziej luzem, układ się przepala - różne właśnie takie opinie słyszałem i się zastanawiam.. do tego nie sądze, abym w najbliższym czasie rejestrował całą perke, bas itp itd,. wiec tyle we/wy nie bedzie mi potrzebne.. kusi mnie jednak większy poziom uzyskany dzięki połączniu symetrycznemu...
ja swoja kartee (1212) kupilem pod koniec 2005 roku i do tej pory nie mialem z nia żadnych problemow, tzn wiadomo, jakies tam male problemy ze sterownikami/brak dzwieku ale to przez moje zaniedbanie i "balagan" na kompie...
żadnych przepalonych gniazd itp akcji...
Już bym wolał pojemnościowy, np. AUDIO TECHNICA ATM 710, do tego
0404 PCI i COMPACT4....
jak juz tak wybierasz to emu 1212m - ma we/wy symetryczne co w sam raz pasi do tego miksera - owszem drozej ale warto...
biore raczej mixer wiec byc moze i tak zrobie ze wzgledu na w/w zdanie,. tylko ze slyszalem ze w 1212m czesto padają gniazda i nie dochodzą kable, nie mogą być wtyknięte do końca bo nie gra, są bardziej luzem, układ się przepala - różne właśnie takie opinie słyszałem i się zastanawiam.. do tego nie sądze, abym w najbliższym czasie rejestrował całą perke, bas itp itd,. wiec tyle we/wy nie bedzie mi potrzebne.. kusi mnie jednak większy poziom uzyskany dzięki połączniu symetrycznemu...
ja swoja kartee (1212) kupilem pod koniec 2005 roku i do tej pory nie mialem z nia żadnych problemow, tzn wiadomo, jakies tam male problemy ze sterownikami/brak dzwieku ale to przez moje zaniedbanie i "balagan" na kompie...
żadnych przepalonych gniazd itp akcji...
www.klub.agaton.pl
- AllShotgun
Natwom miejscu kupił bym tego Shura lub AKG perception (przy takim pojemniku bendziesz mial wyższy rezultat i mniej zabawy z korektorem bo mikrofony pojemnośćowe sa jaśniejsze...hihihi
Co do karty i preampu/mixera.
To E-MU cie napewno pozytywnie zaskoczy to najlepsza kata w tej cenie.
Mikser to tylko i wyłącznie Yamahy z serji MG jak dla mnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
...Natwom miejscu kupił bym tego Shura lub AKG perception (przy takim pojemniku bendziesz mial wyższy rezultat i mniej zabawy z korektorem bo mikrofony pojemnośćowe sa jaśniejsze...hihihi
Pozdrawiam...
przeciez to padaka....
Pozdrawiam...
przeciez to padaka....
- AllShotgun
przeciez to padaka.......
- jasne że padaka ale jak on chce kupowac mikser za 200zł i mikrofon za 170zł
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
A ja powiem tak: jakaś karta na PCI (E-MU 1212, Audiophile 2496, Juli@ - do wyboru), mały mikser (Soundcraft, czy nawet Tapco) i niedrogi pojemnik (Audiotechnica AT2020, Perception 100) i bedziesz zadowolony (oczywiście na miarę poczynionych wydatków). Taki zestaw załatwi Ci kwestie nagrywania, monitoringu i wy. słuchawkowego.