...ale co znaczy "jak mam podlaczyc"? a co chcesz zrobic?
jesli wpiac w slad tego 1176 (naprawde watpie, czy ci to potrzebne, ale ne chce igsowi klienta namawiac do rezygnacji ;) ) to rozwiazanie, ktore podales, jest jak najbardziej sluszne. czyli 1176 prosto w karte na wyjsciu ktoryms (nie znam tego emu, nie wiem ile wyjsc ma) i wchodzisz na ktores wejscie (ktore z kolei wychodzi na inne wyjscie niz to, do ktorego to 1176 podpiales! petla sie zrobi inaczej i bedzie ququ) zeby zarejestrowac przetworzony sygnal na sladzie kolejnym.
nie wiem, jak w innych aplikacjach, ale np. w sonarze jest rowniez dedykowana wtyczka "external insert" pozwalajaca na kompensacje latencji bez udzialu uzytkownika. o tym tez powinienes pamietac, zeby nie miec poprzesuwanego w fazie sygnalu ;) (http://www.cakewalk.com/Products/SONAR/English/Upgrade/hardware.asp)
w Pro Tools z kolei ADC (automatyczna kompensacje latencji) ma realizowana sprzetowo.
co do reszty - nie wiem, nie pracowalem z zewn hardware wpietym jako inserty na sladach.
a nie lepiej dla ciebie kupic igs-owy ssl4000? na sumie lepiej ci sie sprawdzi. skoro chcesz brac w ciemno to moze warto zaryzykowac :)...
Nie martw sie nie odstraszasz klijeta i tak dopiero bende kupowal w czerwcu

Narazie sie prubuje dowiedziec jak tego wlasciwie uzyc