Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
...Godzinę temu zrobiłem update do Cubase 4 Studio i masakra...
Program w zakładce VST Audio System pokazał czerwony komunikat
"Device failed to open".
Po prostu Cubase nie widzi karty muzycznej (mam Echo Mia, sterowniki
nowe).
Co robić?
sprobowac zastosowac sie do porady forum cubase.net ('clean reinstall')
"Device failed to open".
nowe).
Co robić?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
......Godzinę temu zrobiłem update do Cubase 4 Studio i masakra...
"Device failed to open".
nowe).
Co robić?
...
To znaczy, że mam wykasować i zainstalować od nowa?
Poczekam może z Audio Factory mi pomogą.
A czy ktoś wie, czy przy kasowaniu programu Cubase 4 Studio
folder "vstplugins" zostaje, czy też automatycznie jest kasowany?
"Device failed to open".
nowe).
Co robić?
...
To znaczy, że mam wykasować i zainstalować od nowa?
Poczekam może z Audio Factory mi pomogą.
A czy ktoś wie, czy przy kasowaniu programu Cubase 4 Studio
folder "vstplugins" zostaje, czy też automatycznie jest kasowany?
- Soundscape
- Kontakt:
Jestem bardzo ciekawy czy naprawili błędy dotyczące otwierania instrumentów NI na Instrument track. Jak tak, to już pomijam całą reszte (malutkich z kolei) nieścisłości....
A więc nie naprawili, ale ogólnie CS4 chodzi jakby lepiej.
A więc nie naprawili, ale ogólnie CS4 chodzi jakby lepiej.
- Soundscape
- Kontakt:
...Jestem bardzo ciekawy czy naprawili błędy dotyczące otwierania instrumentów NI na Instrument track. Jak tak, to już pomijam całą reszte (malutkich z kolei) nieścisłości....
A więc nie naprawili, ale ogólnie CS4 chodzi jakby lepiej. ...
Co więcej, jak już Cubase się zawiesił, to po ponownym uruchomieniu traci całkowity kontakt z interfejsem audio. To ostatnie trzeba też restartować, po czym ponownie ustawić sterowniki Asio.
A więc nie naprawili, ale ogólnie CS4 chodzi jakby lepiej. ...
Co więcej, jak już Cubase się zawiesił, to po ponownym uruchomieniu traci całkowity kontakt z interfejsem audio. To ostatnie trzeba też restartować, po czym ponownie ustawić sterowniki Asio.
tak czekam od pol roku - az ktos krzyknie hura - wszystko dziala.
Waham sie z zakupem C4 w wersji duzej (control room) - ale , hmmm lepiej zostac przy tym co dziala
Waham sie z zakupem C4 w wersji duzej (control room) - ale , hmmm lepiej zostac przy tym co dziala
Podepnę się pod ten wątek i spytam czy ktoś widział gdzieś porównanie możliwości Cubase 4 vs. Nuendo 4. Na stronie Stainberga jest tylko porównani e różnych wersji Cubase'ów.
Arek - Radzyń Podlaski
- Soundscape
- Kontakt:
Waham sie z zakupem C4 w wersji duzej (control room) - ale , hmmm lepiej zostac przy tym co dziala...
Myślę, że jeszcze poczekaj. Ja siedzę w Cubase już 2 lata i nie wyobrażam sobie pracy w czym kolwiek innym. Bądź co bądź - lubię ten program
Jeszcze zrobię update instrumentów NI (choć i z tym ostatnio miałem kłopoty i trzeba było reinstalować), potem zdam relacje czy problem znikną.
Myślę, że jeszcze poczekaj. Ja siedzę w Cubase już 2 lata i nie wyobrażam sobie pracy w czym kolwiek innym. Bądź co bądź - lubię ten program

......A kto mi powie czy otwiera sesje z nuendo 1.5.3 (mam takich setki w archiwum) o ile Cubase 4.0.3 otwiera bez problemu te sesje to 4.1 już za cholerę nie chciał
Sesje z Nuendo v2 sa otwierane w najnowszym C4, EQ, wtyczki czy grupy sa odczytywane prawidlowo.
...
Tak przy okazji upgrada 4.1.2 otwiera też sesje z nuenda 1.5.3 tylko niestety pomimo tego że widać wavy na trackach, eq dzia a w pool są tracki audio, to nie rozlega się żaden dzwięk a wskaźniki na trackach ani drgną, to bym jeszcze przebolał bo w końcu mam koło maca całkiem sprawnego PCta na którym pracowałem wcześniej i tamte sesje powstały.
Kłopot jest jeszcze jeden że cubase nie chce importować mp3 pomimo że zainstalowałem licencję syncrosoft na kluczu po instalacji upgrade.
Powoli tracę nadzieję na dalszą współpracę steinberga z applem.
Nie wiem może gryzie się z osx 10.4.11 podobno na Leopardzie jest lepiej ale podobno nie znaczy napewno. (a 500 w plecy)
Właściwie tkwię więc w wersji 4.0.3
ciekawe jest też to że wersja ta ni cholery nie widzi reasona w rewire do tego gryzie się z edytorem do virusa TI
Oczywiście i tak daję sobię radę cały czas ale nie po to wydajemy kaskę
na ulepszenia żeby mieć przerąbane. No chyba że zależy
producentom oprogramowania na intelektualnym treningu naszej kiszki mózgowej.
Sesje z Nuendo v2 sa otwierane w najnowszym C4, EQ, wtyczki czy grupy sa odczytywane prawidlowo.
...
Tak przy okazji upgrada 4.1.2 otwiera też sesje z nuenda 1.5.3 tylko niestety pomimo tego że widać wavy na trackach, eq dzia a w pool są tracki audio, to nie rozlega się żaden dzwięk a wskaźniki na trackach ani drgną, to bym jeszcze przebolał bo w końcu mam koło maca całkiem sprawnego PCta na którym pracowałem wcześniej i tamte sesje powstały.
Kłopot jest jeszcze jeden że cubase nie chce importować mp3 pomimo że zainstalowałem licencję syncrosoft na kluczu po instalacji upgrade.
Powoli tracę nadzieję na dalszą współpracę steinberga z applem.
Nie wiem może gryzie się z osx 10.4.11 podobno na Leopardzie jest lepiej ale podobno nie znaczy napewno. (a 500 w plecy)
Właściwie tkwię więc w wersji 4.0.3
ciekawe jest też to że wersja ta ni cholery nie widzi reasona w rewire do tego gryzie się z edytorem do virusa TI
Oczywiście i tak daję sobię radę cały czas ale nie po to wydajemy kaskę
na ulepszenia żeby mieć przerąbane. No chyba że zależy
producentom oprogramowania na intelektualnym treningu naszej kiszki mózgowej.
- mr-hammond
Zainstalowałem sobie na nowo system (aby odchudzic bo od początku wsyzstko bylo zainstalowane i zawalalo dysk), do czego zmierzam tak samo przed jak i po wszystko śmiga dobrze na osx. Ja nie wgrywałem ponownie licencji , system 10.4.11 i jest oki a nawet polonizator jest :) , cubase podwyzszony do nowej wersji importuje mp3, nie exportuje :( ale to chyba normalne w tej wersji.
Nie wiem co to sie dzieje moze ja dobrze trafiłem :) ale u mnie działa tak jak powinno.
Nie wiem co to sie dzieje moze ja dobrze trafiłem :) ale u mnie działa tak jak powinno.
Ktos juz mial okazje sprawdzic wczorajsze uaktualnienia?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!