Yamaha Motif XS7 vs Korg M3 - 73
-
- Kontakt:
Grałem na Fantomie X kilkakotnie .. a sam miałem juno-G który gra praktycznie tak samo jak fantom - moim zdaniem Motif jest duzo lepszy od niego. Piano, el. piano, pady w rolandzie graja bombowo .. no ale zestawy perki, gitarki, hammondy juz tak nie powalaja. Obecnie wymienilismy w kapeli rolanda na korg TR .. korg gra zdecydowanie lepiej chociaz ma kilkanascie wad i braków ...
Re: Yamaha Motif XS7 vs Korg M3 - 73
...Grałem na Fantomie X kilkakotnie .. a sam miałem juno-G który gra praktycznie tak samo jak fantom - moim zdaniem Motif jest duzo lepszy od niego. Piano, el. piano, pady w rolandzie graja bombowo .. no ale zestawy perki, gitarki, hammondy juz tak nie powalaja. Obecnie wymienilismy w kapeli rolanda na korg TR .. korg gra zdecydowanie lepiej chociaz ma kilkanascie wad i braków ... ...
Hmm Juno-G i Roland Fantom to ta sama szkoła brzmienia, ale Fantom lepiej :)
Natomiast wady Fantoma można łatwo obejść:
1. Perkusję zrobić samemu w oparciu o bombowe sample z PC i nikt już nigdy nie podskoczy, nawet perkusista
2. Gitary hmmm. TR nie ma za rewelacyjnych szczerze mówiąc, rzecz gustu. Osobiście myślę że w TR jest gorzej niż w Fantom X.
3. Hammony - tutaj odpowiedzią jest choćby karta SRX-97 Jon Lord S Organs dodawana gratisowo aktualnie przez Rolanda. Demo można przesłuchać z ich strony.
Nie zrozum mnie źle, cenię Korga TR, którego miałem pod palcami jednak Fantom-X to już wyższa półka.
Czekam co nowego Roland powie na targach NAMM, może nowy workstation?
Hmm Juno-G i Roland Fantom to ta sama szkoła brzmienia, ale Fantom lepiej :)
Natomiast wady Fantoma można łatwo obejść:
1. Perkusję zrobić samemu w oparciu o bombowe sample z PC i nikt już nigdy nie podskoczy, nawet perkusista

2. Gitary hmmm. TR nie ma za rewelacyjnych szczerze mówiąc, rzecz gustu. Osobiście myślę że w TR jest gorzej niż w Fantom X.
3. Hammony - tutaj odpowiedzią jest choćby karta SRX-97 Jon Lord S Organs dodawana gratisowo aktualnie przez Rolanda. Demo można przesłuchać z ich strony.
Nie zrozum mnie źle, cenię Korga TR, którego miałem pod palcami jednak Fantom-X to już wyższa półka.
Czekam co nowego Roland powie na targach NAMM, może nowy workstation?

a może panowie od M3 nie mogą sie pogodziz z tym ,ze kupili coś gorszego niż np. XS i teraz dochodzą swych racji i dowartościowują sie na forach pisząc jaki to pięny instrument. a userzy motifa nie muszą sie dowartościowywac ponieważ wiedza,ze dokonali dobrego i najlepszego wyboru.
Proponuję ważyć słowa...
Nie rozmawiasz z debilami ani z dzieciakami...
Proponuję ważyć słowa...
Nie rozmawiasz z debilami ani z dzieciakami...

No i zaczyna nam się licytacja robić.
Panowie, jeden woli córkę a inny teściową.
Wchodzimy na niebezpieczny grunt "przepychanek" YAMAHA, KORG czy ROLAND...
Panowie, jeden woli córkę a inny teściową.
Wchodzimy na niebezpieczny grunt "przepychanek" YAMAHA, KORG czy ROLAND...
Everybody lies
darollxs
Oj chłopie najpierw wywody snułeś na forum Korga a teraz tu. I Jeszcze dorzucasz jakieś gratisy żeby tylko ktoś kupił Yamahę.
Co ty czujesz się samotny czy co?
Kolega zadał pytanie? czy do tego lepiej to czy to? A ty mu pokazujesz wyższośc jednego nad drugim.
Nie podobało mu się brzmienie i koniec. To Jego Gust!
I żadne banki tego nie zmienią.
Więc proszę Cie... Skończmy ten temat raz na zawsze.
Ty masz Yamahę ja Korga i niech tak zostanie.
A mam wrażenie że z muzyków stajemy się Kibicami.
Pozdrawiam!
Oj chłopie najpierw wywody snułeś na forum Korga a teraz tu. I Jeszcze dorzucasz jakieś gratisy żeby tylko ktoś kupił Yamahę.
Co ty czujesz się samotny czy co?
Kolega zadał pytanie? czy do tego lepiej to czy to? A ty mu pokazujesz wyższośc jednego nad drugim.
Nie podobało mu się brzmienie i koniec. To Jego Gust!
I żadne banki tego nie zmienią.
Więc proszę Cie... Skończmy ten temat raz na zawsze.
Ty masz Yamahę ja Korga i niech tak zostanie.
A mam wrażenie że z muzyków stajemy się Kibicami.
Pozdrawiam!
...alleluja!!
kupujcie co chcecie!!
...
Słuchaj, to Ty bodajże wrzuciłeś temat pt. "Użytkownicy Motif XS. Nie możesz tam się spełnić?
Brak użytkowników? Stary, wyrównaj oddech i pisz merytorycznie, albo wcale.
kupujcie co chcecie!!
...
Słuchaj, to Ty bodajże wrzuciłeś temat pt. "Użytkownicy Motif XS. Nie możesz tam się spełnić?

... kermadec, to forum o Clavi to Twoje?...
Ano moje. Niestety świeci pustkami. Albo użytkowników Clavii jest tak mało (co wcale nie cieszy) albo użytkownicy są tak zakochani w tych instrumentach, że nie mają czasu pisać na forum (i to bym zrozumiał ;) ).
No ale zrobił się OT. Wracajmy do tematu :).
Pozdrawiam
P.S. Niemniej jednak na forum zapraszam....
[addsig]
Ano moje. Niestety świeci pustkami. Albo użytkowników Clavii jest tak mało (co wcale nie cieszy) albo użytkownicy są tak zakochani w tych instrumentach, że nie mają czasu pisać na forum (i to bym zrozumiał ;) ).
No ale zrobił się OT. Wracajmy do tematu :).
Pozdrawiam
P.S. Niemniej jednak na forum zapraszam....
[addsig]
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/
No i klapa, znowu niemerytoryczne spory bez sensu...
Post z moim pytaniem o Radiasa już utopiony w mule
Post z moim pytaniem o Radiasa już utopiony w mule

-
- Kontakt:
Panowie po co sie kłucic .. poprostu firma korg wyznaczyła dla mnie pewien standard i jakosc której niestety nie przeskoczył Motif, nie znaczy to ze motif gra zle ... gra b. dobrze ale dla mnie to nie wystarczy.
Panie DarollXs ... poto jest forum zeby sie wypowiedziec i wyrazic swoją opinie a nie obrazac albo atakowac ... Tak samo niestety nie pokusze sie o kupno XS tylko dlatego ze "obiecałes" mi brzmienia. Co mi po dodatkowych brzmieniach skoro z instrumentu nie bede zadowolony. Pozatym mylisz pojecia ... rozszezenie np RADIAS to nie to samo co dołozenie próbek samplera .... Dokladajac radiasa otrzymujemy zupełnie nową technologie modelowania analogowego a nie tylko sample PCM ...
Narazie zostawiam Pa2xpro to bardzo dobry instrument który spełnia wszystkie moje potrzeby na dzien dzisiejszy.
Dziekuje za zainteresowanie tematem.
Panie DarollXs ... poto jest forum zeby sie wypowiedziec i wyrazic swoją opinie a nie obrazac albo atakowac ... Tak samo niestety nie pokusze sie o kupno XS tylko dlatego ze "obiecałes" mi brzmienia. Co mi po dodatkowych brzmieniach skoro z instrumentu nie bede zadowolony. Pozatym mylisz pojecia ... rozszezenie np RADIAS to nie to samo co dołozenie próbek samplera .... Dokladajac radiasa otrzymujemy zupełnie nową technologie modelowania analogowego a nie tylko sample PCM ...
Narazie zostawiam Pa2xpro to bardzo dobry instrument który spełnia wszystkie moje potrzeby na dzien dzisiejszy.
Dziekuje za zainteresowanie tematem.
-
- Kontakt:
Jeszcze dla informacji Darollxs ... motifa słuchałem na moich słuchawkach sennheiser HD 280pro (zeby miec porównanie bezposrednie do korga) .. a potem na monitorach Yamaha MSP7 Studio. Mixer cyfrowy yamahy.