2 para odsłuchów?
- FranekZonzel
Monitory to juz w zasadzie mam wybrane , kilka modeli, teraz czas na subwoofer precyzyjny , zwarty , gotowy i aktywny:D Cena, no najelpiej ponizej 2000zl. Moze Yamaha hs10?? Swoja droga Yamaha powinna wprowadzic nowy model np NS10 mkII by nie rozmieniac sie na drobne i by nie bylo watpliwosci.
Re: 2 para odsłuchów?
A nie lepiej w cenie suba + monitorów kupić same możliwie najlepsze z najszerszym pasmem monitory ?
- FranekZonzel
...A nie lepiej w cenie suba + monitorów kupić same możliwie najlepsze z najszerszym pasmem monitory ?...
oczywiscie ze lepiej z tym ze ja mam juz Aeony a teraz chce 2 pare + sub.
oczywiscie ze lepiej z tym ze ja mam juz Aeony a teraz chce 2 pare + sub.
...Alternatywa IMO to Avantone, pierdziuszki komputerowe, auto w samochodzie, glosniki w laptopie, glosniki TV, jamnik czy sprzet konsumencki, ew. kino domowe (bo coraz czesciej widze to u ludzi jako sprzet do sluchania muzyki)...
Zgadzam się z Grembo. Te dodatkowe, alternatywne, "baaardzo konsumenckie" odsłuchy o dziwo często ujawniają "użytkowe" błędy, których nie usłyszysz na odsłuchach referencyjnych. Piszą o tym również realizatorzy w E&S. A może to jest właśnie tajemnica kreacji dobrego brzmienia?
Zgadzam się z Grembo. Te dodatkowe, alternatywne, "baaardzo konsumenckie" odsłuchy o dziwo często ujawniają "użytkowe" błędy, których nie usłyszysz na odsłuchach referencyjnych. Piszą o tym również realizatorzy w E&S. A może to jest właśnie tajemnica kreacji dobrego brzmienia?
Wszędzie mówicie jak utwór zabrzmi u petenta z komputerowymi pierdziawkami. A powiedzcie mi w drugą strone co miałoby służyć za odsłuch alternatywny w przypadku jak sie tworzy utwór klubowy a docelowe nagłośnienie to czasem kilkadziesiąt kilowat????
albo oddasz w rece studia masteringowego lub innego gdzie sa potezne odsluchy dalekiego pola - czy subwofery wielkosci telewizora Rubin :)
- FranekZonzel
...albo oddasz w rece studia masteringowego lub innego gdzie sa potezne odsluchy dalekiego pola - czy subwofery wielkosci telewizora Rubin :)...
Mój alternatywny odsłuch znajduje sie w aucie, jak tam coś zabrzmi a bass nie muli to powaga wszędzie jest przyzwoicie. Takie gonienie za studia do auta i za auta do studia jest masakrą szczegolnie ze na 1 kursie jeszcze nigdy sie nie skonczyło. Wiem z czym mam problem i dlatego potrzebuje dokladnego suba a ze sub jak sam sub troche dziwnie by brzmial potrzebuje 2 pare odsluchów... no albo wjade na strych autem;/
Mój alternatywny odsłuch znajduje sie w aucie, jak tam coś zabrzmi a bass nie muli to powaga wszędzie jest przyzwoicie. Takie gonienie za studia do auta i za auta do studia jest masakrą szczegolnie ze na 1 kursie jeszcze nigdy sie nie skonczyło. Wiem z czym mam problem i dlatego potrzebuje dokladnego suba a ze sub jak sam sub troche dziwnie by brzmial potrzebuje 2 pare odsluchów... no albo wjade na strych autem;/
......albo oddasz w rece studia masteringowego lub innego gdzie sa potezne odsluchy dalekiego pola - czy subwofery wielkosci telewizora Rubin :)...
Mój alternatywny odsłuch znajduje sie w aucie, jak tam coś zabrzmi a bass nie muli to powaga wszędzie jest przyzwoicie. Takie gonienie za studia do auta i za auta do studia jest masakrą szczegolnie ze na 1 kursie jeszcze nigdy sie nie skonczyło. Wiem z czym mam problem i dlatego potrzebuje dokladnego suba a ze sub jak sam sub troche dziwnie by brzmial potrzebuje 2 pare odsluchów... no albo wjade na strych autem;/...
Adaptacja akustyczna zrobiona? Może kupić głośniczki typu Creative Soundworks z subwooferem jako "alternatywę", a zainwestować w szerokość rozstawienia, wytłumienie itd..
Mój alternatywny odsłuch znajduje sie w aucie, jak tam coś zabrzmi a bass nie muli to powaga wszędzie jest przyzwoicie. Takie gonienie za studia do auta i za auta do studia jest masakrą szczegolnie ze na 1 kursie jeszcze nigdy sie nie skonczyło. Wiem z czym mam problem i dlatego potrzebuje dokladnego suba a ze sub jak sam sub troche dziwnie by brzmial potrzebuje 2 pare odsluchów... no albo wjade na strych autem;/...
Adaptacja akustyczna zrobiona? Może kupić głośniczki typu Creative Soundworks z subwooferem jako "alternatywę", a zainwestować w szerokość rozstawienia, wytłumienie itd..
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- FranekZonzel
Akustyka jest zrobiona. Piszemy o głosnikach.