Główni konkurenci RME Fireface 400
Czy można jednoznacznie określić który interface jest lepszy biorąc
pod uwagę te oto dwa:
- M-Audio 1814
- Presonus FirePod
Zeleży mi głównie na wydajności i jakości preampów/przetworników.
Czy preampy w M-Audio są lepsze niż FirePod?
pod uwagę te oto dwa:
- M-Audio 1814
- Presonus FirePod
Re: Główni konkurenci RME Fireface 400
Czy można jednoznacznie określić który interface jest lepszy biorąc
pod uwagę te oto dwa:
- M-Audio 1814
- Presonus FirePod
pod uwagę te oto dwa:
- M-Audio 1814
- Presonus FirePod
Next pytanie:
Czy może ktoś wskazać mi miejsce w necie gdzie znajdę dane techniczne
typu THD, SNR, dla karty Motu UltraLite?
Czy może ktoś wskazać mi miejsce w necie gdzie znajdę dane techniczne
typu THD, SNR, dla karty Motu UltraLite?
- stevelukather
Do Piotra K.czy te restarty FF 400 to tylko na Windows czy na Maku tez sa jaja?Wydaje mi sie ze na maczku powinno isc bez zadnych problemow.
[addsig]
[addsig]
- stevelukather
Chce sobie kupic FF400,zastanawiam sie czy warto i czy sound przetwornikow jest tak samo dobry lub lepszy od mojego Multiface.
[addsig]
[addsig]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:36 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
w podobnej cenie (a nawet taniej i plus soft) jest
presonus firestudio- slyszalem jak dziala i dziala/brzmi bardzo ładnie, ponoc jest postep w porownaniu do FIREPOD jesli chodzi o brzmienie i wykonanie - testowane zarowno na MACu jak i PCcie. Nie wiem jak sie ma do rme bo z tym doczynienia nie mialem. Wiem jedynie ze firestudio nie dziala dobrze z karta radeon 9000 ktora wystepuje jedynie w niektorych PCtowych laptopach.
Produkt nowszy niz FF400 wiec nalezy sie jeszcze spodziewac nowych poprawek i sterownikow - mysle opcja bardzo dzis atrakcyjna.
Sam z checia uslysze opinie Wasze na temat FIRESTUDIO - no i moze jakis test w EiS??? plus jakies prownania albo zestawienie kart na Firewire?
pozdrawiam
nextaz
presonus firestudio- slyszalem jak dziala i dziala/brzmi bardzo ładnie, ponoc jest postep w porownaniu do FIREPOD jesli chodzi o brzmienie i wykonanie - testowane zarowno na MACu jak i PCcie. Nie wiem jak sie ma do rme bo z tym doczynienia nie mialem. Wiem jedynie ze firestudio nie dziala dobrze z karta radeon 9000 ktora wystepuje jedynie w niektorych PCtowych laptopach.
Produkt nowszy niz FF400 wiec nalezy sie jeszcze spodziewac nowych poprawek i sterownikow - mysle opcja bardzo dzis atrakcyjna.
Sam z checia uslysze opinie Wasze na temat FIRESTUDIO - no i moze jakis test w EiS??? plus jakies prownania albo zestawienie kart na Firewire?
pozdrawiam
nextaz
- stevelukather
Powiem tak. Gdyby FF400 kosztował połowę tego, co kosztuje, moim zdaniem byłby najlepszy na świecie,

Piotr,ja bym sie nie zastanawial,niestety MOTU nie brzmi tak jak RME,(828,896)jest jakies takie suche i w skrajnych pasmachniestety jest zle,na dole bula w gorze drut(co ciekawe 24 I/O brzmi zupelnie inaczej,Presonus jest ladny ale jakis taki sterylny i podejrzewam,ze za te pieniadze jest to najlepsza jakosc,moim zdaniem oczywiscie.Niektorzy twierdza,ze jakosc soundu RME mozna porownac z Apogee a te ostatnie kosztuja juz kilka razy tyle.Wiec te 3 tys z hakiem to naprawde nie tak wiele za taka jakosc dzwieku.Pozdrawiam.
[addsig]
no wlasnie
mial ktos z Panstwa okazje porownania w warunkach studyjnych FF400 lub FF800 z presonusem FIRESTUDIO (wlansie z tym nowym modelem)
sluchalem tylki firestudio i rowniez odnioslem wrazenie ze jest nieco "sterylny" ale ta sterylnosc byla nawet mila dla ucha:)
super solidnosc budowy, 8 preampow plus soft to spore argumenty.
pytam o porownanie bo jeszcze nigdzie w sieci nie spotkalem takowego - poprostu chyba nikt nie kupuje tych dwoch kart naraz:) albo szkoda mu czasu na podlaczanie gorszej karty kolegi:)
nextaz
mial ktos z Panstwa okazje porownania w warunkach studyjnych FF400 lub FF800 z presonusem FIRESTUDIO (wlansie z tym nowym modelem)
sluchalem tylki firestudio i rowniez odnioslem wrazenie ze jest nieco "sterylny" ale ta sterylnosc byla nawet mila dla ucha:)
super solidnosc budowy, 8 preampow plus soft to spore argumenty.
pytam o porownanie bo jeszcze nigdzie w sieci nie spotkalem takowego - poprostu chyba nikt nie kupuje tych dwoch kart naraz:) albo szkoda mu czasu na podlaczanie gorszej karty kolegi:)
nextaz
...w podobnej cenie (a nawet taniej i plus soft) jest
presonus firestudio
Firepod nie ma połowy funkcji i kanałów Fireface (podstawowa: brak ADAT).
Cóż więc z tego, że ma podobną cenę? Równie dobrze można napisać, że za te pieniądze można kupić np. rower.
presonus firestudio
Firepod nie ma połowy funkcji i kanałów Fireface (podstawowa: brak ADAT).
Cóż więc z tego, że ma podobną cenę? Równie dobrze można napisać, że za te pieniądze można kupić np. rower.