Interfejs audio do laptopa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
evolver
Re: Interfejs audio do laptopa

Post autor: evolver » wtorek 09 sty 2007, 11:57

...a ja ci napisze tak : brawo wtopiles kase w gowno

tak to jest z marnymi laptopami........
na cos na poziomie malo kogo stac bo rynek zalal zlom...

Zbynia, Panu już podziekujemy...

ps.
Czytam Twoje prostackie posty i naszło mnie pytanie: może daj sobie spokuj z tym forum, masz nie wiele do powiedzenia, a jedyne co potrafisz to krytyka wszystkich i wszystkiego. Nie wiem na czym pracjujesz i jakie masz doswiadczenie, ale ludzie piszą tu o porady w róznych kwestiach. Niestety... w niczym nie jesteś w stanie pomóc, więc zajmij się swoją przacą i spamuj tutaj.

pozdrawiam all

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 09 sty 2007, 12:10

......a ja ci napisze tak : brawo wtopiles kase w gowno

tak to jest z marnymi laptopami........
na cos na poziomie malo kogo stac bo rynek zalal zlom...

Zbynia, Panu już podziekujemy...

Tylko ze Zbynia ma racje ... kupujac lap-top do pracy z muzyka trzeba brac wszystko pod uwage ... Zwałaszcza to na czym owy komp. biega .Chipsesty VIA , znane są raczej z marnej reputacji wiec o czym mowa ...
rzadko spotykana sytuacja gdzie wybór karty ograniczony jest komponentami kompa.

Awatar użytkownika
evolver

Post autor: evolver » wtorek 09 sty 2007, 13:33

To prawda, ale zazwyczaj wybór narzedzia podyktowny jest mozliwościami finansowymi. Nie każdy jest gwiazdą pop z top 10 na świecie i stąd wybór innego kompa niż powerbook. Forum służy min. do tego by na bazie doświadczeń osób biorących w nim udział pomóc rozwiązać problem tym których nie zawsze jest stać na zakup choćby kompa za 7000zł. Jasne, że najprościej byłoby napisać nie kupój MXL bo to gówno, wybierz Braunera VMA, zamiast mixera Phonic bo to gówno kup SSL itp. Przecież to jakaś paranoja! Wychodzę z założenia, że nie wszystkich stać na ww sprzęt i jest on raczej poza zasięgiem 98% spośród nas.
A co to za porada od zawodwowca:
1. pchacie sie wszyscy na te steinbergi i z banalem macie wiecej problemow niz z prostacka karta potem...na co wam to??????
2. a ja ci napisze tak : brawo wtopiles kase w gowno
sorry...ale mnie to zirytowało! Przepraszam za offtop. Już nic nie piszę bo się nakręce.

Zbyniu, nie bież tego do siebie, poprostu czasami swoje wywody popieraj argumentami, samo "gówno" nie zawsze wystarczy, wiesz sprawa gustu, a gusta... bye

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » wtorek 09 sty 2007, 15:22

Poleciłbym jeszcze Presonus'a FireBox. Jedyny minus jest taki, że nie posiada 2 wyjść słuchawkowych, jednak przy niskiej cenie możesz dokupic wzmacniacz słuchawkowy Presonus za ok 400 zł i będziesz miał nawet nadmiar. Przemyśl dobrze kwestię zakupów na e-bay'u w USA. Za Firebox'a zapłacisz 299$ (spójrz na kurs dolara - tani jak barszcz) i dostaniesz wzmacniacz za darmo (musisz utrafić sprzedawcę, który takie gift'y dorzuca). Pozdrawiam!
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » wtorek 09 sty 2007, 15:35

A przy okazji: Czy nie będzie problemu z zasilaniem, bo kupieniu sprzętu w Stanach? Oni mają tam inne napięcie, no i inne wtyczki.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » wtorek 09 sty 2007, 15:35

A przy okazji: Czy nie będzie problemu z zasilaniem, bo kupieniu sprzętu w Stanach? Oni mają tam inne napięcie, no i inne wtyczki.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 09 sty 2007, 15:40

kiedys solidne firmy robily przelaczniki napiecia - ale teraz to juz wszystcy tna koszty na czym moga... toraczej polegnie pierwsze....moze drugie - po papierowej instrukcji....

Awatar użytkownika
evolver

Post autor: evolver » wtorek 09 sty 2007, 16:43

taki zasilacz można zamówić w Tatarexie http://www.tatarek.com.pl/index.php?kat=z

Awatar użytkownika
jessman

Post autor: jessman » wtorek 09 sty 2007, 16:45

.........no i ma chyba wszystko czego kolega potrzebuje, a do tego cene ponizej 2000zl
O ile zadziała z interfejsem na VIA, a firma MOTU jasno mówi, że nie....
dziekuję za wszystkie sugestie...wszystkim (moze z wyjatkiem Zbyni/lub Zbynia...tacy zawsze zdarzają sie na forum, zero konstruktywności, dużo o krytyki, ale nic, dziekuje innym

"o ile zadziała z interfejsem na Via....."

to moze ktoś jest w stanie powiedzieć, co na pewno zadziała
(czy moze to po prostu loteria?)

Czy z usb. jest ta sama sytuacja...też via wpłynie tak samo (negatywnie) na działanie interfejsu USB, jak fire-wire?

Może ktoś doradzi w takim razie jakieś "pewniaki" (te 2 wyjścia słuchawkowe mogę sobie darować, byle nie było problemów duetu interfejs-via

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 09 sty 2007, 17:02

...kiedys solidne firmy robily przelaczniki napiecia - ale teraz to juz wszystcy tna koszty na czym moga... toraczej polegnie pierwsze....moze drugie - po papierowej instrukcji.......
Hmm. troche mi sie chce smiac, ... a jednoczesnie troche w tym racji , Sprowadziłem naprawde sporo sprzetów z USA i obecnie wiekszosc urzondzen tam sprzedawana , pokusze sie nawet o stwierdzenie 95 % posiada tzw. INTERNATIONAL POWER SUPPLY , tzn. nie wazne pod jakie napiecie podłaczysz czy 220V czy 110 V zawsze działa , zeby było smiesznie o tym sie nie pisze , ale wystarczy zobaczyc czy z tyłu jest napisane 50/60 Hz , jesli tak to na 99% sprzet bedzie działał na 220 V . Nalezy sie jednak upewnic czy niema jakiegos ukrytego przełacznika .. np. Niektore firmy wprowadziły takie sprytne "COS" wyjmyjesz specjalną zawleczke z bespiecznikiem , przekrecasz o 180 stopni , wkaładasz spowrotem i jest 220 V- ostatnio sie z czyms takim spotkałem. byłem mocno zaskoczony ... I własnie to jest oszczednosc , poniewaz producenci nie musze instalowac róznych zasilaczy .

ODPOWIEDZ