Virus TI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
chantizstudio
Re: Virus TI

Post autor: chantizstudio » poniedziałek 09 lip 2007, 22:01

czytajac wypowiedzi tradeusa dochodze ze TI to gniot :(, mam virusa b mam zaladowywane wszystkie factory preset z TI i tez wszystko fajnie chodzi (choc dla wielu to juz hardcore ladowac dzwieki z nowego Ti to starszego o 6 lat modelu b hehe), chialem zmienic virusa na TI ale chyba nie zrobie tego skoro sa takie problemy z nim

pozdro
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

TraDeus

Post autor: TraDeus » poniedziałek 09 lip 2007, 22:15

...czytajac wypowiedzi tradeusa dochodze ze TI to gniot :(, mam virusa b mam zaladowywane wszystkie factory preset z TI i tez wszystko fajnie chodzi (choc dla wielu to juz hardcore ladowac dzwieki z nowego Ti to starszego o 6 lat modelu b hehe), chialem zmienic virusa na TI ale chyba nie zrobie tego skoro sa takie problemy z nim

pozdro...
Mam problemy, które niestety wynikają z mojej początkowo słabej znajomości tego instrumentu, ale nigdy w życiu bym nie użył stwierdzenia, że virek to gniot :) powiem szczerze, że ten instrument przekroczył moje najśmielsze oczekiwania - im więcej na nim tworze i gram, tym bardziej sie w nim zakochuje, a tworzenie - przynajmniej dla mnie - to sama przyjemnośc :)
Wiadomo, że czasami o coś tutaj pytam - bo moge mieć ewentualne problemy - ale prosze neich to nie stawia nikogo w fakcie i przekonaniu, ze ten syntezator to wczesniej wspomniany "gniot" :)
uwielbiam ten synth i nigdy bym go nie zamienił na nic innego :)
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » poniedziałek 09 lip 2007, 22:36

Osobiscie mam virusa TI (pult) oraz fantoma XR (rack)
Sa to calkowicie dwa rozne instrumenty wiec nie ma co porownywac
Zainstalowalem najnowszy system virusa TI i jest duzo rzeczy poprawionych.Chociaz dalej nie działa mi automatyka drugie filtra
virus Ti -vst.
Moze doczekam sie kiedys wersji ze to bedzie poprawione.
Automatyka pierwszego filtra działa ok wiec uzywam tego co działa.
Poczatki z virusem ti były ciezkie bo praktycznie uzywałem go jako modułu zewnetrznego i nagrywałem wszystko audio gdyz Total IN. siadał calkowicie łacznie z zawieszaniem sie midi.

Co do brzmienia to masakra-polecam.
To nie znaczy ze virus C mozna oddac na złom
Osobiscie zrobię to samo na virusie Ti jak i na virusie C:)
Takze starsze wersje są tez bardzo zblizone do Ti.
Posiadam jeszcze virusa powercore i ten tez jest super z jednym wyjatkiem-mała polifonia i przy sekwencjach typu pads zapycha sie wiec wtkorzystuje go do parti solo/bass w ktorych automatyka z powercore działa rewelacyjnie .

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » wtorek 10 lip 2007, 00:08

......czytajac wypowiedzi tradeusa dochodze ze TI to gniot :(, mam virusa b mam zaladowywane wszystkie factory preset z TI i tez wszystko fajnie chodzi (choc dla wielu to juz hardcore ladowac dzwieki z nowego Ti to starszego o 6 lat modelu b hehe), chialem zmienic virusa na TI ale chyba nie zrobie tego skoro sa takie problemy z nim

pozdro...
Mam problemy, które niestety wynikają z mojej początkowo słabej znajomości tego instrumentu, ale nigdy w życiu bym nie użył stwierdzenia, że virek to gniot :) powiem szczerze, że ten instrument przekroczył moje najśmielsze oczekiwania - im więcej na nim tworze i gram, tym bardziej sie w nim zakochuje, a tworzenie - przynajmniej dla mnie - to sama przyjemnośc :)
Wiadomo, że czasami o coś tutaj pytam - bo moge mieć ewentualne problemy - ale prosze neich to nie stawia nikogo w fakcie i przekonaniu, ze ten syntezator to wczesniej wspomniany "gniot" :)
Pozdrawiam ;)...
Nie chodzi mi o to ze brzmienie vira ot gniot :) , ale sama funkcyjnosc , ciagle zawieszki, problemy z wspopraca oprogramowania virusa z kompem , wiele ludzi narzeka ze TI jest strasznie nie stabilne mam b i powiem szcerze ze nie zaluje ze nie mam TI, bo przynajmniej nic mi sie nie wiesza ani nie krzaczy :)
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » wtorek 10 lip 2007, 00:21

.........czytajac wypowiedzi tradeusa dochodze ze TI to gniot :(, mam virusa b mam zaladowywane wszystkie factory preset z TI i tez wszystko fajnie chodzi (choc dla wielu to juz hardcore ladowac dzwieki z nowego Ti to starszego o 6 lat modelu b hehe), chialem zmienic virusa na TI ale chyba nie zrobie tego skoro sa takie problemy z nim

pozdro...
Pozdrawiam ;)...
Nie chodzi mi o to ze brzmienie vira ot gniot :) , ale sama funkcyjnosc , ciagle zawieszki, problemy z wspopraca oprogramowania virusa z kompem , wiele ludzi narzeka ze TI jest strasznie nie stabilne mam b i powiem szcerze ze nie zaluje ze nie mam TI, bo przynajmniej nic mi sie nie wiesza ani nie krzaczy :) ...
Na B tez zrobi sie no prawie to samo co na TI
tez bardzo udany synth
jak kupilem ti to zastanawialem sie czy nie zamienic na C
bo co chwile jakies zawieszki midi,nie zapamietywal ustawien w sesji sx3..
ale kupilem powercore i do tej pory uzywam
a ti mam nadzieje ze dopracują z czasem.
Ostatnio bardzo polubiłem Korga Legacy i sobie kupiłem bo
jest naprawde dobry ale potrzebuje silnej maszyny!

TraDeus

Post autor: TraDeus » wtorek 10 lip 2007, 10:14

Nie chodzi mi o to ze brzmienie vira ot gniot :) , ale sama funkcyjnosc , ciagle zawieszki, problemy z wspopraca oprogramowania virusa z kompem , wiele ludzi narzeka ze TI jest strasznie nie stabilne mam b i powiem szcerze ze nie zaluje ze nie mam TI, bo przynajmniej nic mi sie nie wiesza ani nie krzaczy :) ...
Na B tez zrobi sie no prawie to samo co na TI
tez bardzo udany synth
jak kupilem ti to zastanawialem sie czy nie zamienic na C
bo co chwile jakies zawieszki midi,nie zapamietywal ustawien w sesji sx3..
ale kupilem powercore i do tej pory uzywam
a ti mam nadzieje ze dopracują z czasem.
Ostatnio bardzo polubiłem Korga Legacy i sobie kupiłem bo
jest naprawde dobry ale potrzebuje silnej maszyny!
...
Szczerze jeszcze ani razu mi sie nic nie zawiesiło :) czyli ogólnie mówiąc jeszcze nie miałem problemów ze stabilnością, jednak mój jedyny problem to ten, o którym pisałem na samym początku - czyli coś nie radzi sobie z polifonią virusa, dlatego używam virusa jak klasycznego syntezatora, tzn. jako instrument standalone i w sumie nie moge na nic narzekać :) tez mam nadzieje, że TI dopracują z czasem do perfekcji.
pozdrowionka ;)

AndrzejG
Kontakt:

Post autor: AndrzejG » wtorek 10 lip 2007, 14:09

VsTIVsTI

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » wtorek 10 lip 2007, 23:55

......Witam wszystkich , też byłbym zdenerwowany i rozczarowany w momencie zakupu takiego sprzęciku od ktorego oczekujemy najwyższego profesjonalizmu mysle ze sobie tradeus z tym jakos poradzisz i bedzie wszystko OK ja osobiscie smigam na desktop C i jest OK.
...
w sumie na początku też myślałem o modelu C, ale jednak to wspomaganie virusa jako wtyczka vst bardzo mi sie podobało i miałem nadzieje, ze znacznie pracę z komputerem mi ułatwi, ale na razie więcej problemów miałem...
no ale póki co w momencie zwiększonej polifonii, z którą sobie "coś" nie chce radzić wyłaczam efekt - szczególnie delay - no i jakoś idzie nagrywać :)...

Moj wybor padl na uzywanego virusa c...ti jest za drogi dla kogos kto nie zajmuje sie muzyka zawodowo. A vir c oferuje bardzo zblizone brzmienie do Ti.. Jesli ktos chce uzywac virusa c jako plugina prosze bardzo...;)

http://www.rekonaudio.com/VES_Virus.php

Marek100

Post autor: Marek100 » wtorek 21 sie 2007, 20:42

Witam
Mam pytanie, kupiłem Virusa TI i staram się go podłączyć jako VST czy w takim przypadku, aby nagrywać( Cubase SE 3 ) i słyszeć wystarczy USB czy trzeba podłączyć jeszcze wyjścia audio do mixera, nigdy nie korzystałem z instrumettów VST i do końca ie wiem czy to midi czy już audio. Tylko się nie śmiać
Dzięki za przeczytanie postu !! I może ktoś mi odpisze ?

Wojtek
[addsig]

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 21 sie 2007, 22:55

...Witam
Mam pytanie, kupiłem Virusa TI i staram się go podłączyć jako VST czy w takim przypadku, aby nagrywać( Cubase SE 3 ) i słyszeć wystarczy USB czy trzeba podłączyć jeszcze wyjścia audio do mixera, nigdy nie korzystałem z instrumettów VST i do końca ie wiem czy to midi czy już audio. Tylko się nie śmiać
Dzięki za przeczytanie postu !! I może ktoś mi odpisze ?

Wojtek
...

Virus TI przez USB wysyła MIDI oraz 4 kanały audio .. także można obejśc się bez standardowych kabli , ale przez kable audio masz jakośc 24 bitową a przez USB i SPDIF tylko 16 bitów.

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ