BFD DRUM

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:
Re: BFD DRUM

Post autor: Kuma » wtorek 15 sie 2006, 18:37

pisze o tej funkji Bounce switch w BFD? no chyba jest, skoro sam mi ja podsunalem - jutro sprawdze czy dziala...
Guzik "Bounce" w BFD służy - najkrócej pisząc - do wyeliminowania błędów, o których rozmawiamy. Nie jest to funkcja powodująca wyrenderowanie tracków. Ta sama nazwa, co innego znaczy.

W DFHS jest panel Bounce, który służy do renderowania tracków za pomocą samego pluginu, bez użycia opcji export w hoście.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 15 sie 2006, 18:42

To co najbardziej mnie denerwuje w oprogramowaniu to wlaśnie problemy z jego działaniem i to już na samym początku, to że trzeba to upgradować bo wersja wyciągnięta z pudełka nie robi jak należy to w gruncie rzeczy jest skandal.(czyli to jakby z gruntu bubel) Do tej pory szacunek mam jedynie do firmy RME ktora zrobiła takie drivery pod swuj interfejs że nie trzeba bylo nic więcej robić by system dzialał jak należy no i trwało to 20 sekund.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 25 wrz 2007, 00:59

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Loopwiz

Post autor: Loopwiz » wtorek 25 wrz 2007, 01:22

Fajnie wyglada nowy interface,ale nie wydaje wam sie zywcem zerzniety z Addictive Drums??

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 25 wrz 2007, 10:26

Tew wszystkie ezDrumers,DFH brzmia fajnie dopoki nie wsadzi sie w miks i tu zaczyna sie problem,a BFD gra w miksie jak naprawde dobrze nagrany naturalny zestaw.Oczywiscie trzeba sie narobic,kompresja eq,czasami Envelope dla skrocenia wybrzmienia.Co do awaryjnosci,to ja pod Logiciem 7 i na Macu 2.33(2Gb RAM),nie mam zadnego problemu,wczesniej na starszym MacbookPro 2.16 szarpalo mi bo mialem 1Gb ramu,przy 2G problem sie skonczyl.Co do Cubase,to zauwazcie ze nawet ich wlasne GrandPiano nie chodzi dobrze pod SX,przy przeliczaniu no real time,zrywa docisk pedalu i obcina dlugie nuty,wiec cos z SX i Nuendo jest nie tak a nie z BFD.Ale panowie,2Gb ramu to raczej podstawa do BFD.
[addsig]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 25 wrz 2007, 10:52

Ale panowie,2Gb ramu to raczej podstawa do BFD.

Ten nowy ma byc duzy - 55 GB sampli.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
majken

Post autor: majken » środa 28 lis 2007, 22:53

...Tew wszystkie ezDrumers,DFH brzmia fajnie dopoki nie wsadzi sie w miks i tu zaczyna sie problem,a BFD gra w miksie jak naprawde dobrze nagrany naturalny zestaw.Oczywiscie trzeba sie narobic,kompresja eq,czasami Envelope dla skrocenia wybrzmienia.Co do awaryjnosci,to ja pod Logiciem 7 i na Macu 2.33(2Gb RAM),nie mam zadnego problemu,wczesniej na starszym MacbookPro 2.16 szarpalo mi bo mialem 1Gb ramu,przy 2G problem sie skonczyl.Co do Cubase,to zauwazcie ze nawet ich wlasne GrandPiano nie chodzi dobrze pod SX,przy przeliczaniu no real time,zrywa docisk pedalu i obcina dlugie nuty,wiec cos z SX i Nuendo jest nie tak a nie z BFD.Ale panowie,2Gb ramu to raczej podstawa do BFD.
...
od niedawna zacząłem uzywac programu BFD , kupiłem sample deluxe , i chciałbym go uzyć w moich mixach . uważam ze brzmi bardzo dobrze i jest to jakiś sposób na nagranie zawodowych bebnów omijając pomieszcenie...mikrofony..drogie klocki i wszystko co z tym związane . mam niesty problem z konfiguracją padów rolanda z programem . wszystko smiga dobrze...problelmem jest tyko hi hat . program oferuje 4 pozycje hi hetu aby brzmiał jak prawdziwy ...otwarty , 3/4 , 1/2 , 1/3 i zamkniety . niestety , mój moduł roland v-drums td-6 przesyłka tylko komunikaty ..otwarty i zamknęty , mimo ze BFD oferuje gotową Drum map , którą wybiera się do danego modelu modułu .TD-6 też tam jest . uzywajac brzmienia z samego modułu wszystko jest ok ..słychać jak hihat naturalnie sie zamyka . zwracam sie o pomoc do " stevelukather " ..gdybys mógł poświęcić 5 minut dla mnie . chciałbym zadzwonić i omówic ten problem mój email (md1973@o2.pl) odezwij się please...
[addsig]
POSZUKIWACZ BRZMIENIA

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 28 lis 2007, 23:34

przeciez tam jest fukncja midi learn?

naprawde tylko 2 komunikaty? ale jak to mozliwe?

min. raczej chyba trzy - uderzenie w zamkniety, w otwarty i zamkniecie hihata

Awatar użytkownika
majken

Post autor: majken » środa 28 lis 2007, 23:39

...przeciez tam jest fukncja midi learn?

naprawde tylko 2 komunikaty? ale jak to mozliwe?

min. raczej chyba trzy - uderzenie w zamkniety, w otwarty i zamkniecie hihata...
*****************masz racje ...zamkniety hihat ( samo stukniecie nogą ) tez jest
POSZUKIWACZ BRZMIENIA

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 28 lis 2007, 23:41

no to wcisnij midi learn przy zadanej funkcji i uderz w trigger

ODPOWIEDZ