Cubase SX4 - słów kilka

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
WG
Re: Cubase SX4 - słów kilka

Post autor: WG » piątek 23 cze 2006, 15:13

Ale Creamware to zamknięta architektura (tylko producent ma dostęp do API),
Nie wiem czy w przypadku Yamaha DSP będzie tak samo i otrzymamy tylko gotowe klocki do budowy pluginów jakie zafunduje nam producent.
W przypadku Creamware niestety tak jest i przez to ta platforma jakoś nie może pójść mocno do przodu.

Chyba że będzie inaczej i kod będzie otwarty na jakieś opcjonalne modyfikacje z zewnątrz - szczerze mówiąc wątpię. Ale jeżeli tak to faktycznie będzie coś nowego i nowy standard wtyczek nam się szykuje.

Poczekamy zobaczymy. Jak na razie ten wyciek to i tak "fake" zrobiony sprytnie przez Steinberga Reklama ma różne oblicza

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 23 cze 2006, 15:55

a będzie dzięki temu SX4 więcej Świetnych Utworów i Więcej Wydanych i Sprzedanych w RP Płyt?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 23 cze 2006, 16:29

...a będzie dzięki temu SX4 więcej Świetnych Utworów i Więcej Wydanych i Sprzedanych w RP Płyt?...

Bardzo celne pytanie

Hubi

richtig

Post autor: richtig » piątek 23 cze 2006, 18:10

...a będzie dzięki temu SX4 więcej Świetnych Utworów i Więcej Wydanych i Sprzedanych w RP Płyt?...
Takie podejście eliminuje praktycznie chęć ulepszania i tworzenia nowych programów i rzeczy w ogóle.
Może sam program nic nie zmieni w materii kompozycji, brzmienia, ale łatwiejsza obsługa bądź większe możliwości owszem, mogą przyczynić się do większej ilości lepszych utworów. Nie chcę tu filozofować, bo to temat już wielokrotnie poruszany i trudno coś nowego dodać, ale wg mnie o ile nie ma sensu kupować co i rusz nowych programów, to jest je sens robić (jak ktoś już ma, to niech używa "stary ale jary" program, przesiadkę zrobić gdy na prawdę zaistnieje taka potrzeba, ale przy okazji pisania programu może powstać coś całkowicie rewolucyjnego, jak np techologia VST)
Ot, takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » sobota 24 cze 2006, 10:45

Kolego Richtig, takie podejście do mojego pytania sugeruje, że ja mam tak ograniczony umysł, że o nic więcej juz nie mógłbym zapytać.
Moje pytanie nie ma żadnego innego kontekstu, poza zauważeniem pewnej "dysproporcji" pomiędzy zachwytem nad nieistniejącym jeszcze softem, a widocznymi efektami naszej pracy.
Czy potrzebny był "faks" Steinberga, żeby sobie móc pofantazjować? Przecież mogę sobie fantazjować co do wymarzonego softu i bez tego...ja np. bym chciał, żeby zamiast wirtualnych odpowiedników SSL w Cubase ( które kosztować bedą 1/30 oryginału) znalazły się wreszcie w Cubase porządne pokładowe EQ i normalny kompresor...o, to byłby postęp, albo coś na kształt Sonarowego V-vocal, i jeszcze możliwość zmiany kolejności plugsów w insertach..i jeszcze.....

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

richtig

Post autor: richtig » sobota 24 cze 2006, 11:07

A to przepraszam Spiker, nie zrozumiałem Cię. A pofantazjować zawsze można, bardzo to przyjemne. :)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » niedziela 25 cze 2006, 00:07

Ja mam taki dokument ze Steinberga (nie mogę zeskanować, bo to poufna rzecz), w którym stoi, że firma chce szerzej wejść na polski rynek, ze specjalnymi cenami dotosowanymi do tutejszych zarobków.

Koncepcja ta jest uzasadniania przeprowadzonymy przez Steinberg analizami, z których wynika, że potencjał twórczy polskich artystów i ogólna poprawa standardu życia już wkrótce zaowocuje rozkwitem naszego rynku muzycznego. Być może przegonimy nawet UK.

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Post autor: rezist » niedziela 25 cze 2006, 02:01

ogólna poprawa standardu życia już wkrótce zaowocuje rozkwitem naszego rynku muzycznego. Być może przegonimy nawet UK.
...

e... smileye Ci gdzieś ucieło?
[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » sobota 16 wrz 2006, 23:12

......a będzie dzięki temu SX4 więcej Świetnych Utworów i Więcej Wydanych i Sprzedanych w RP Płyt?...
Być może niewiele, ale przydałyby się lepsze EQ, kompresorki, reverby...
Tak, żeby kupując kubusia, mieć już platwormę do produkcji, a nie szukać dodatków (nie mówię tu o special FX typu autotune itp, ale o podstawach dobrze brzmiących, chociaż nie zawadzi mieć jak najwięcej dobrze brzmiących VST w pakiecie).

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 14 sty 2009, 19:26

...link1
link2
link3...

minely 2 lata od pojawienia sie V4, odgrzebuje temat, bo znowu sa jakies, byc moze mniej lub bardziej prawdziwe przecieki ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ