Stereofoniczny kompresor/limiter do 5 tys. zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
igs
Re: Stereofoniczny kompresor/limiter do 5 tys. zł

Post autor: igs » wtorek 25 kwie 2006, 09:26

tak, tylko, ze kolega pytal o sprzet do 5 tys... przy tym chcialbym jeszcze zauwazyc, ze to co masz w studiuto nie SSL tylko DIY klon SSL-a... ...

Klon, nie klon - Manleya kładzie na łopatki. I to nie tylko moje zdanie ale i kilku szczęśliwych posiadaczy mojego klona

A za 5000 możesz sobie ze 3 takie kompresory kupić.

http://www.igs.doperacja.pl/img/kompresory-SSL.jpg
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » niedziela 21 maja 2006, 15:40

Dzięki za cenne rady!

Wracam bogatszy o dwa klocki i ze znacznie przekroczonym budżetem.

Wraz z kumplem zakupiłem Empirical Labs FATSO i Thermionic Culture Vulture. Kredyt zaciągnięty, ale warto było. Nie są to klasyczne kompresory, ale sprawują się niesamowicie. Nawet średniej klasy soft synt przepuszczony przez "sępa" brzmi świetnie. Teraz tylko czekam na dostawę do domu... Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 21 maja 2006, 16:52

Mialem miec taki klon SSL'a. Projekty sa na www.gyraf.dk - podobno bardzo latwy do wykonania dla wprawnego elektronika. Gdyby ktos planowal cos takiego zrobic, chetnie skorzystam i zaplace za wykonanie takiego czegos.
[addsig]

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » poniedziałek 22 maja 2006, 09:59

...Mialem miec taki klon SSL'a. Projekty sa na http://www.gyraf.dk - podobno bardzo latwy do wykonania dla wprawnego elektronika. Gdyby ktos planowal cos takiego zrobic, chetnie skorzystam i zaplace za wykonanie takiego czegos.

...

Panie Miłaszewski, przecież proponowałem Panu taki kompresor a Pan nie chciał. A tu nagle taki post na forum? Nie rozumiem tego braku konsekwencji. A może o inny brak tu chodzi...?
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 22 maja 2006, 12:53

przeciez Vulture to przester... :) Gdzie stacjonujesz? Chetnie posluchalbym obu urzadzen, zwlaszcza Fatso. Mam TC Phoenix, moglibysmy sprawdzic jakie sa roznice, itd.
[addsig]

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » poniedziałek 22 maja 2006, 14:22

...przeciez Vulture to przester... :) Gdzie stacjonujesz? Chetnie posluchalbym obu urzadzen, zwlaszcza Fatso. Mam TC Phoenix, moglibysmy sprawdzic jakie sa roznice, itd.

...

Vulture zapięty na sumę brzmi świetnie. Wygładza górę (w przeciwieństwie do wtyczkowych nasycaczy) i nie robi bajzlu w dole. No i to chyba najlepszy przester jaki słyszałem. Będę musiał bić się po łapach żeby nie zapinać go na każdy ślad z osobna. Łatwo z nim przesadzić, tak cholernie dobrze gada, a potem przy miksie robią się kluchy. A jak przez niego brzmi sekcja dęciaków...

W turnkeyu przesiedzieliśmy dwa dni i doszliśmy do wniosku, że o ile na wokal doskonale sprawdzają się transparentne kompresory, to w naszym przypadku kompresor na sumę powinień mieć większy "ogień". Dlatego spodobał się nam distressor i fatso. Ten drugi bardziej nam się spodobał.

Sprzęt w pierwszej połowie czerwca będzie wysłany z USA. Znajomy jest w trakcie przeglądania ofert firm kurierskich. Tak w przeciągu miesiąca powinienem mieć go w Wawie, lipiec-sierpień jadę z nim do Rzeszowa i potem z powrotem do Wawy. Jak już je będę miał to odezwę się na maila i się ugadamy. Pozdrawiam!

als

ODPOWIEDZ