o czlowieku to, zeczywiscie widac w moim poscie. tu mnie rozbawiles masqakrycznie. komputerami zajmuje sie aktywnie od ok 10 lat. w sewisie w roznych jego formach pracuje ponad 5 lat. wiec wydaje mi sie ze doswiadczenie mam. podejzewam ze widzialem takie zjawiska zachodzace w sprzecie komputerowym ze ty bys nie wiedzial jak nawet do tego podejsc. czesto sa to zjawiska ktorych ja jako informatyk i elektronik nie jestem w stanie na logike wytłumaczyc, oraz moi koledzy z pracy. Co do procesorów AMD to szczeze mówiac nie wiem jak mozna bronic tej marki, bo ja na codzien wymieniam po kilka proców uszkodzonych(wykruszonych badz przegrzanych) co naprawde zadko zdaza sie w przypadku procesorów intel. moze i producent (AMD) podaje jakies dane w specyfikacjach, ale ja traktuje to z duzym dystnsem, bo zycie pokazuje ze zadko jest to prawda. co do grzania to nawet wersje mobilne procesorów amd, niewiele mniej sie grzeja. a to jak szybko ulegaja przegrzaniu wiedza ci ktorzy chca o tym wiedziec. pozdro.
Zanim cos napiszesz to zastanów sie dwa razy....
Drogi chłopcze...
To Ty najpierw zastanów się co piszesz i do kogo, bo naprawdę widać, że nie masz doświadczenia, a potrafisz tylko pyszczyć. Swoją drogą to ile lat masz do czynienia z komputerami akurat jest nic nie warte, bo x lat w branży nie świadczy o niczym. Mogę powiedzieć, że pracuję aktywnie z komputerami choćby i 50 lat, co nie znaczy, że muszę mieć duże doświadczenie, nie sądzisz?
Jak na 10 lat w branży wiesz naprawdę bardzo niewiele i życzę Ci byś uzupełnił swoją wiedzę jak najszybciej i otworzył się na świat, a nie patrzył przez wąski pryzmat Intelowskiego postrzegania (to co nie jest Intelem jest złe).
Co do AMD i ukruszonego jądra, to widocznie nie wiesz, że obecnie AMD robi procesory z heatspreader'em. No i jeszcze - możesz mi wyjaśnić co rozumiesz przez przegrzanie procka AMD? Bo to dość szerokie sformułowanie, jakieś objawy? Skutki? Chcesz? Mogę Ci spalić/przegrzać (jak wolisz) każdego P4, z solidnym chłodzeniem... Poza tym widocznie nie bierzesz pod uwagę tego, że większość takich egzemplarzy to efekty overclockingu, ale widocznie jesteś zbyt mało doświadczony by móc to stwierdzić, bo przecież wszystkiemu winna jest marka, a nie klient.
Daleki jestem od twierdzenia, która marka jest lepsza, bo stawiam je na równi i w zależności od potrzeb wybieram, ale Twoje argumenty są co najmniej żałosne. Poza tym ostatnio to P4 przez temperaturę "dławiło" swoją wydajność i zwalniało.... ale pewnie taki "doświadczony" serwisant o tym słyszał... i ma na to swoje wytłumaczenie...
Szkoda mojego czasu, aby z Tobą dyskutować, bo dosyć mam konfrontacji z fanowskim podejściem i tłumaczeniem wszystkiego jeszcze raz od początku.
Pozdrawiam