Monitory Yamaha HS80M

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
flove
Re: Monitory Yamaha HS80M

Post autor: flove » wtorek 03 paź 2006, 11:09

......Czy juz ktos Słyszał te monitory ?

panowie ! nie chcecie chyba powiedzieć że nikt nie ma tu tych monitorów mimo że są teraz ogólnodostepne ??

Awatar użytkownika
Anonim1989

Post autor: Anonim1989 » środa 04 paź 2006, 01:00

Ja się nawet przykładałem do ich zakupu ale słyszałem, że w tej cenie najlepsze są Alesis MK2 i nie wiem które kupić Czy te alesis są lepsze, czy mają odpowiedni dół? Czy tylko taki symboliczny, bo w recenzji o tych Yamaszkach pisało, że mają go dużo... No i nie wiem, które kupić... Y czy A? Sorry, że tak może nie na temat trochę, ale nie chciałem zakładać nowego topiku, bo się bałem, iż znowu ktoś go usunie...
[addsig]
http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 04 paź 2006, 11:21

...Ja się nawet przykładałem do ich zakupu ale słyszałem, że w tej cenie najlepsze są Alesis MK2 i nie wiem które kupić Czy te alesis są lepsze, czy mają odpowiedni dół? Czy tylko taki symboliczny, bo w recenzji o tych Yamaszkach pisało, że mają go dużo... No i nie wiem, które kupić... Y czy A? Sorry, że tak może nie na temat trochę, ale nie chciałem zakładać nowego topiku, bo się bałem, iż znowu ktoś go usunie...
...

no zgodnie z eis'owskim testem to yamaha wypadła nieco lepiej ... ja znam alesisy mk2 ... i powiem szczerze że według mnie ich bass to wielka "buła basowa" ... po prostu nie jest jak dla mnie przekonujący a jedynie dudniący ... ale to tylko moje zdanie ... hs50 slyszalem jedynie w sklepie , basu praktycznie nie miały ... co do hs80 no licze ze beda mialy ... dzis bede mial mozliwosc ich posluchania ... autorytetem w tych sprawach nie jestem ale moge napisac o wrazeniach (z mej perspektywy) w porownaniu do alesisow mk2 ... pozatym z alesisami jest tak ze w wytlumionych pomieszczniach gdzie dzwiek "grzęźnie" graja one moim zdaniem wlasnie nieco gorzej niz w pomieszczeniach o gorszej adaptacji ... ale to tylko moje zdanie ...

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » środa 04 paź 2006, 14:57

dzis bede mial mozliwosc ich posluchania ... autorytetem w tych sprawach nie jestem ale moge napisac o wrazeniach (z mej perspektywy) w porownaniu do alesisow mk2 ...
napisz koniecznie wrażenia z odsłuchu
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
trzydwatrzy

Post autor: trzydwatrzy » środa 04 paź 2006, 17:17

...dzis bede mial mozliwosc ich posluchania ... autorytetem w tych sprawach nie jestem ale moge napisac o wrazeniach (z mej perspektywy) w porownaniu do alesisow mk2 ...
napisz koniecznie wrażenia z odsłuchu...

ja sobie zakupilem te monitory jakies 3 miesiace temu i musze przyznac ze jestem z nich bardzo zadowolony. w tych granicach cenowych polecam je goraco. mysle ze bas jest wystarczajaco czytelny zeby nad nim zapanowac w miksie, kwestia akustyki pomieszczenia oraz zaadaptowania ich i w miare sprawnego ucha (o czym kazdy z pewnoscia wie)
na moj gust sa wszystkim czego mozna sie spodziewac po tej cenie.
dosc klarowne brzmienie i estetyczna obudowa.
a funkcja eq zwlaszcza odcięcie dołu jest bardzo przydatna.

do homerecordingu wystarcza w 100% bez kompromisu

pozdrawiam
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, i wysłuchaj innych,
nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 04 paź 2006, 17:40

Ja mialem je dwa dni temu i uwazam ze sa podobne do NS 10(HS 80) ale jakis taki dzwiek z nich plastikowy i bez kopa,bebny brzmia jakby ktos glaskal je miotelka zamiast grac palami.Co ciekawe wogole nie brzmia z subwooferem tym ich dedykowanym,natomiast sam subwoofer jest swietny z NS 10 i Haflerami TRM8.No ale cena jest dobra.To Behringery 2031A maja wiekszego kopa i bardziej mi leza.
[addsig]

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 04 paź 2006, 22:23

no wiec jestem juz "po" :) ... zacznijmy od dolu ... spodziewqlem sie go nieco wiecej jak na takie woofery ... w porownaniu z moimi AE EVO 1 to wydaje mi sie ze maja go one nieco wiecej ... aczkolwiek bas jest dosc spojny i nie jest jak w alesisach "bułą basową" ... nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....

jesli chodzi o srodek to podobny bardzo do nsów - znaczy sie taki lekko nosowy, wrecz "lazienkowy" ale dzieki temu wszytsko mamy na widelcu - jest mozliwosc jego podbicia tak wiec kazdy ma to co lubi :) ... na prawde wszytsko co opiera sie na "srodku" tu jest ... obecne, slyszalne, ze wszytskimi smaczkami ... sluchajac ulubionych nagran znalazlem w nich wiele szczegolow ktorych wczesniej nie slyszalem.

gora podbnie jak srodek, regulowana, jasna ... nie przepadam za jasnym brzmieniem ale jest mozliwosc ingerencji wiec mozna ja dostosowac do swoich potrzeb ...

za tymi monitorkami przemawia przede wszytskim obraz stereo i swietna wrecz szczegolowość ... idelany srodek, gora jak najbardziej poprawna - troche za malo basu jak dla mnie ....

ogolnie moj osobisty werdykt jest w 95% pozytywny - paczki sa na prawde "spore", brzmia bardzo podobnie jak nsy ale maja mozliwosc dostsowoania brzmienia do bardziej konsumenckich wymagan ;) ... mam dosc spore porownanie gdyz slyszalem wiele "monitorow" do 2 tys - z zadnymi nie moge porownac hsów ... w porownaniu z alesisami sa po prostu o niebo lepsze ... POLECAM ... za ta kase nie znajdzie sie chyba niczego lepszego :) ...

tak bardzo je polubilem ze "niestety" wyszedlem z kompletem do domu :D heheheeheheheh ....

pozdr!

Awatar użytkownika
Anonim1989

Post autor: Anonim1989 » środa 04 paź 2006, 23:13

...

no wiec jestem juz "po" :) ... zacznijmy od dolu ... spodziewqlem sie go nieco wiecej jak na takie woofery ... w porownaniu z moimi AE EVO 1 to wydaje mi sie ze maja go one nieco wiecej ... aczkolwiek bas jest dosc spojny i nie jest jak w alesisach "bułą basową" ... nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....

jesli chodzi o srodek to podobny bardzo do nsów - znaczy sie taki lekko nosowy, wrecz "lazienkowy" ale dzieki temu wszytsko mamy na widelcu - jest mozliwosc jego podbicia tak wiec kazdy ma to co lubi :) ... na prawde wszytsko co opiera sie na "srodku" tu jest ... obecne, slyszalne, ze wszytskimi smaczkami ... sluchajac ulubionych nagran znalazlem w nich wiele szczegolow ktorych wczesniej nie slyszalem.

gora podbnie jak srodek, regulowana, jasna ... nie przepadam za jasnym brzmieniem ale jest mozliwosc ingerencji wiec mozna ja dostosowac do swoich potrzeb ...

za tymi monitorkami przemawia przede wszytskim obraz stereo i swietna wrecz szczegolowość ... idelany srodek, gora jak najbardziej poprawna - troche za malo basu jak dla mnie ....

ogolnie moj osobisty werdykt jest w 95% pozytywny - paczki sa na prawde "spore", brzmia bardzo podobnie jak nsy ale maja mozliwosc dostsowoania brzmienia do bardziej konsumenckich wymagan ;) ... mam dosc spore porownanie gdyz slyszalem wiele "monitorow" do 2 tys - z zadnymi nie moge porownac hsów ... w porownaniu z alesisami sa po prostu o niebo lepsze ... POLECAM ... za ta kase nie znajdzie sie chyba niczego lepszego :) ...

tak bardzo je polubilem ze "niestety" wyszedlem z kompletem do domu :D heheheeheheheh ....

pozdr!...

Super! Dzieki Ci dobry Człowieq! Właśnie pozbyłem się jednego dylematu... Czuję, że to będzie najlepszy zakup do mojego homestudia. Teraz mam już: Emu 0404, Audio Technica AT 3035, Soundcraft Compact 4 i następne będą... Nie mogę sie doczekać. Może za kilka miechów uzbieram hajs. Taaaa... (Ekstaza)
[addsig]
http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 04 paź 2006, 23:33

Super! Dzieki Ci dobry Człowieq! Właśnie pozbyłem się jednego dylematu... Czuję, że to będzie najlepszy zakup do mojego homestudia. Teraz mam już: Emu 0404, Audio Technica AT 3035, Soundcraft Compact 4 i następne będą... Nie mogę sie doczekać. Może za kilka miechów uzbieram hajs. Taaaa... (Ekstaza)
...

ciesze się że mogłem ci w jakiś sposób pomóc :) ... ale pamiętaj to tylko moja opinia ... jeśli będziesz miał możliwość to koniecznie przesłuchaj te monitorki przed zakupem :) to najlepszy i jedyny miarodajny test który odpowie ci na pytanie ... czy to jest odsłuch "dla ciebie" ;) ...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 05 paź 2006, 00:00

... nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....
++++++++++++++++++++++++++++++

szkoda szkoda .... Mam Mackie Hr 824 i tutaj wystepuje podobna sytuacja

ODPOWIEDZ