walu robiłes eksport w real time z czyms w rodzaju duende lub innym dsp? cos nie widze w poprawkach nic na ten temat... Jest juz dobrze? bo jak tak to instaluje....
...
TC electronic zapiety joko zewnętrzny FX ( in/out spdif karta HDSP9632). Mixdown całego projektu, czy tylko jednego śladu. Wszystko działa.
Faktycznie, czytając oficjalne informacje na temat poprawek niczego nie znalazłem odnośnie mixdown. Tym bardziej ochoczo przystąpiłem do testu, jednocześnie zaciskając zęby zmyślą czy może wreszcie to naprawili.
Tym większa ulga, gdy testy się powiodły.
Z tym oknem startowym pod nazwą Project Assistant to ciekawa sprawa.
Otrzymujemy go dopiero w werji 5.1.1 a przecięż był już wcześniej w Cubase AI5 dodawanego do CI2. Kto czytał ostatnią EiS zapewne zauważył ten szczegół.
Można się tylko domyślać, że chłopcy od Steinberga specjalnie nie śpieszyli się z wydaniem tego uaktualnienia, spokojnie poprawiając błedy i co najważniesze w tej wersji zgodność z Windows 7.
Może to i dobrze, bo na forum było gorąco. Steinberg zbierał cięgi m.in. właśnie za brak możliwości mixdawnu z urządzeniami zewnętrznymi czy też duende, uad. Sam fakt braku informacji, sporadyczne odpowiedzi na posty internautów rozgrzewał do czerwoności. Już co bardziej zdeterminowani/złośliwi pisali o wydaniu C6.
Nie testuję już Win7 (64) więc nie mogę tego sprawdzić.
Jeśli ktoś ma możliwość to czekam na informacje.
W obecnej chwili nie mam czasu na wyłuskiwanie błędów. Mam do wykonania trochę muzy - aranże kolęd, więc głównie pracuję w midi i przy stosowaniu HalionOne, Halion Orchestra,SampleLord nie zauważam problemów.
Jak coś ktoś znajdzie proszę pisać.
[addsig]