Używam C5 bodajże od marca i nigdy nie musiałem wracać do C4.
Swoją drogą w połowie grudnia ma być nowy update, dam znać jak już będzie dostępny - no i co poprawili.
- Piotr
Używam C5 bodajże od marca i nigdy nie musiałem wracać do C4.
Swoją drogą w połowie grudnia ma być nowy update, dam znać jak już będzie dostępny - no i co poprawili.
- Piotr
Przede wszystkim chodzi nie tyle o poprawki same w sobie (choć oczywiście te mają być także), ale o uaktualnienie do Snow Leopard i Win 7
Joachim nie masz problemu z exportem w real time w cubase 5? u mnie 5-ka chodziła w porzadku ale musiałem wrócic do 4 bo lipa z eksportem w real time.na forum cubase sporo osób miało podobny problem z cubasem 5 i duende.Ale nic sie nie dzieje w tej kwestii
...
Joachim nie masz problemu z exportem w real time w cubase 5? u mnie 5-ka chodziła w porzadku ale musiałem wrócic do 4 bo lipa z eksportem w real time.na forum cubase sporo osób miało podobny problem z cubasem 5 i duende.Ale nic sie nie dzieje w tej kwestii...
Potwierdzam ten problem z eksportem w real time.
U mnie zapięty efekt TC electronic M350
Witam
A u mnie się pojawił taki problem z C5.
Dotychczas pracowałem na C4 (4.5) - zrobiłem upgrade do C5 (5.1) tzn odinstalowałem C4 i zainstalowałem C5. Wszystko działa prawie fajnie bo - wszystkie fabryczne presety VST3 zniknęły, tzn np reverby, commpresory, deleye itd. - dostępne są tylko te które zapisałem w C4 jako swoje presety.
tzn. na dysku fizycznie one są w folderze Program Files/Steinberg/Cubase 5/VST3 Presets/Steinberg Media Technologies/ poszczególne kategorie efektów/presety...
Ale gdzie w ustawieniach zmienić ścieżkę dostępu do nich, aby były dostępne w pracy???
Dzięki za podpowiedź
pzdr
Bolbou
znalazłem - davices/plug-in information - ale zmiana ścieżek w tym miejscu nic nie daje....
ktoś może mi pomóc?
pzdr
Bolbou
witam,
doczekaliśmy się wersji 5.1.1
piszę "na gorąco" więc jedno mogę potwierdzić:
działa wreszcie audiomixdown z zapiętymi zewnętrznymi efektami, oczywiście działa w realtime.
AmpSymulator doczekał się nowej grafiki -
trochę zmian kosmetycznych przy starcie,
kto miał z tym problem warto zainstalować.
W tej chwili pracuję na kilkunastu śladach - wszystkie to instrumenty wirtualne, pluginy itd. , cubase jest stabilny.
Nowy Project Assistant bardzo fajny. Czuję, że będę z tego korzystać.
- Piotr
...
witam,
doczekaliśmy się wersji 5.1.1
piszę "na gorąco" więc jedno mogę potwierdzić:
działa wreszcie audiomixdown z zapiętymi zewnętrznymi efektami, oczywiście działa w realtime.
AmpSymulator doczekał się nowej grafiki -
trochę zmian kosmetycznych przy starcie,
kto miał z tym problem warto zainstalować.
W tej chwili pracuję na kilkunastu śladach - wszystkie to instrumenty wirtualne, pluginy itd. , cubase jest stabilny.
...
walu robiłes eksport w real time z czyms w rodzaju duende lub innym dsp? cos nie widze w poprawkach nic na ten temat... Jest juz dobrze? bo jak tak to instaluje....