Cubase 5

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
konop_tnt
Kontakt:
Re: Cubase 5

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 29 cze 2009, 14:35

...Ktoś pomoże?
mam problem z otworzeniem projektu cpr w utworzonego w cubase 5
Ładuje wskaźnik postępu do 100% no i tak na tej setce się zatrzymuje. Jest na to jakiś sposób?
Z góry dziękuję
tadek...
A jakie masz obciążenie pamięci w tym czasie? Prawdopodobnie mało pamięci: możesz usunąć bibliotekę wtyczek VST3 (revernece i inne) - oczywiście zachowaj kopię. Wtedy odpal cubase i projekt. Jesli uruchomi się to znaczy, że mało mu pamięci było - co jest chore, bo przecież go zapisałeś :) Zapisz pod nową nazwą, ale z wyłączonymi (bypass) efektami VST3. Wrzuć z powrotem bibliotekę dll vst3 i spórbuj otworzyć nowo zapisany projekt. Włączysz efekty i trzeba trochę odciążyć poprzez freez.
U mnie to pomogło. Cubase ma problemy z uruchamianiem kiedy projekt zajmuje ponad 1G pamięci.
Daj znać czy pomogło.

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 29 cze 2009, 14:39

......Ktoś pomoże?
mam problem z otworzeniem projektu cpr w utworzonego w cubase 5
Ładuje wskaźnik postępu do 100% no i tak na tej setce się zatrzymuje. Jest na to jakiś sposób?
Z góry dziękuję
tadek...
A jakie masz obciążenie pamięci w tym czasie? Prawdopodobnie mało pamięci: możesz usunąć bibliotekę wtyczek VST3 (revernece i inne) - oczywiście zachowaj kopię. Wtedy odpal cubase i projekt. Jesli uruchomi się to znaczy, że mało mu pamięci było - co jest chore, bo przecież go zapisałeś :) Zapisz pod nową nazwą, ale z wyłączonymi (bypass) efektami VST3. Wrzuć z powrotem bibliotekę dll vst3 i spórbuj otworzyć nowo zapisany projekt. Włączysz efekty i trzeba trochę odciążyć poprzez freez.
U mnie to pomogło. Cubase ma problemy z uruchamianiem kiedy projekt zajmuje ponad 1G pamięci.
Daj znać czy pomogło....
Trochę źle napisałem: ja miałem problem z VST3 bo ich dużo używam. W Twoim przypadku może jakieś inne pluginy trzeba tymczasowo usunąć.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 29 cze 2009, 15:00

dzięki konop_tnt
spróbowałem uruchomić projekt na innym komputerze gdzie nie mam żadnych opcjonalnych pluginów czy instrumentów zainstalowanych, i mam ta samą sytuację

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 29 cze 2009, 16:07

...dzięki konop_tnt
spróbowałem uruchomić projekt na innym komputerze gdzie nie mam żadnych opcjonalnych pluginów czy instrumentów zainstalowanych, i mam ta samą sytuację ...
Nie ma za co bo nie pomogłem.
1. Jakie masz zużycie pamieci w trakcie otwierania?
2. Wywal wszystkie plug-iny (zmień na przykłąd nazwę głównego folderu)
3. Zerknij w log Cubase, i sprawdź ostatnie problemy jakie sobie zanotował.
4. Zrób screen'a z otwierania projektu. Pokazuje tylko 100% czy jeszcze jest jakiś napis (na przykłąd nazwa otwieranego pluginu)

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 29 cze 2009, 16:15

Spróbuj jeszcze folder preferencji przenieść na pulpit i wtedy spróbuj.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 25 sie 2009, 14:19

VER 5.0.1 - update obowiązkowy :)

dissolve w końcu działa i jak na razie nie wykłada się podczas zapisu :)

----------------------------------
przeskoczyli na 5.1.0
link

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » wtorek 24 lis 2009, 19:27

Szanowni Koledzy, mam krótkie pytanie.

Czy projekt (sesja) zapisana w Cubasie 5 na pececie, da się otworzyć na Cubasie 5 ale zainstalowanym na Macu ?

Czy nie będzie niezgodności systemu ?

Chciałbym otworzyć swoją sesję u kumpla, który pracuje na Macu, ale nie wiem, czy to się uda. Dlatego pytam.

Dzięki

Awatar użytkownika
Dividian

Post autor: Dividian » środa 25 lis 2009, 10:52

Się uda bez problemu (Pamietaj o pluginach - tych których nie będzie miał twój kolega, nie używaj w projekcie, lub zapodaj je na track.)

D.

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » środa 25 lis 2009, 21:52

...
Się uda bez problemu

D.... 

No to super wiadomość.

Dzięki za pomoc 

ODPOWIEDZ