Cubase 5

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
konop_tnt
Kontakt:
Re: Cubase 5

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 23 lut 2009, 23:36

I jak wrażenia po pierwszych próbach z piątką? Nieprzereklamowany? Wart swojej ceny? Jak ze stabilnością?

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » wtorek 24 lut 2009, 00:13

Może trochę nie w temacie ale zauważyłem że pracujesz na firestudio presonusa
Chciałem zapytać czy nie pojawia ci się latencja przy software monitoringu ? Ja niestety borykam się z tym i nie wiem czego to jest przyczyną.
...
nie mam takiego problemu, co więcej, nigdy nie byłem zmuszony korzystać z direct monitoringu. Jest to najprawdopodobniej kwestia ustawienia sterowników karty, ustawienia w programie lub.. No czegoś losowego, musiałbyś szerzej opisać, jakie masz stery, jakie masz ustawienia, jak się objawia opóźnienie itd.
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Matiens

Post autor: Matiens » środa 25 lut 2009, 23:05

No i Kubuś zdrożał:(((( Ciekawe na jak długo!!!!!
gram, komponuję, koncertuję itp.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 26 lut 2009, 10:08

...No i Kubuś zdrożał:(((( Ciekawe na jak długo!!!!! ...

Ale i tak jest tańszy o te około 200 złotych niż był kiedyś. Pamiętajmy, że był to program za 3 tysiące. Cóż, kurs dolara i euro robi swoje.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 26 lut 2009, 15:38

...I jak wrażenia po pierwszych próbach z piątką? Nieprzereklamowany? Wart swojej ceny? Jak ze stabilnością?...
Stabilność programu nie odstaje od wcześniejszych wersji ;)
Nowy pogłos REVerence jest naprawdę procesorożerny, zwłaszcza z dłuższymi ogonami. po raz pierwszy trafiło mi sie że przy gołym projekcie tylko z owym pogłosem grając na gitarce z kontakta musiałem zmienić bufor karty Rme fw 800 ze 128 na 256 sampli, procesor athlon x2 5000+
także najwyraźniej niedopracowany algorytm pluginu

Kolejna sprawa to halion string orchestra, może ktoś pomoże

Biblioteka brzmień - jej instalacja w wybranym folderze lub po instalacji wybranie w programie folderu z brzmieniami
Problem w tym że odgrywa brzmienia jak mu sie podoba, jedno zagra a jeszcze inne po załadowaniu owocuje ciszą...
tak czy siak u was było normalnie czy trzeba było tez walczyć? w instrukcji owszem szukałem ale wiecej jest napisane o sposobie uzyskania licencji niz o samej instalacji, wnioskuje ze musiałem cos u siebie zrobic nie tak..eh
dzieki z góry za opinie i podpowiedzi
tadek

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » czwartek 26 lut 2009, 16:13

......No i Kubuś zdrożał:(((( Ciekawe na jak długo!!!!! ...

Ale i tak jest tańszy o te około 200 złotych niż był kiedyś. Pamiętajmy, że był to program za 3 tysiące. Cóż, kurs dolara i euro robi swoje....

Rzeczywiście kiedyś kosztował 3000 ale potem była cena za "4" chyba około 2000! Ja nie zdążyłem po starej cenie więc teraz poczekam jeszcze troszkę na zmianę cen a jeśli nic się nie zmieni w ciągu 3-4 miesięcy to chyba i tak się skuszę;)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 27 lut 2009, 13:47

Co do exportu śladów to fakt, super że rozbudowano ten panel ale do licha jak mam mono ślady a także ślady stereo w projekcie to czy nie mógłby nowy qbuś exportować stereo do stereo a mono do mono pojedynczych sladów...(wszystkie na stereo zamienia)

pyza

Post autor: pyza » środa 11 mar 2009, 20:14

Witam....
No i kolejny "byk" - projekt tylko na vst czyli vanguard batery virus ti i oczywiście pare psp vw i mastercomp - projekt nie obciąża procesora nawet w 50 % ale przy audio mixdown oczywiście w realtime
(bo virus ti tego wymaga) wywala cały system lub samego cubase .
Może ktoś ma rozwiązanie tego problemu.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » środa 11 mar 2009, 22:52

...Witam....
No i kolejny "byk" - projekt tylko na vst czyli vanguard batery virus ti i oczywiście pare psp vw i mastercomp - projekt nie obciąża procesora nawet w 50 % ale przy audio mixdown oczywiście w realtime
(bo virus ti tego wymaga) wywala cały system lub samego cubase .
Może ktoś ma rozwiązanie tego problemu....
To się dzieje na pececie...?

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » czwartek 12 mar 2009, 09:49

...Witam....
No i kolejny "byk" -....
No i powiedzcie czy to nie jest troche obciach? Fajerwerki, prezentacje, setki tysiecy$ wywalone na reklame i promo, a w programie byk za bykiem...
Ja rozumiem, ze systemy sa coraz bardziej skomplikowane, dochodza aplikacje innych producentow, sterowniki urzadzen zew., ale przeca sporo tych bledow ma miejsce w samej strukturze programu.

Osobiscie, od niedokonczonej wersji SX3 w gore, jako klient stracilem poczucie pracy z wiarygodna i profesjonala firma. Mam wrazenie, ze u Steinberga ciagle wszystko jest niedopracowane i sciemnione, zorientowane nie na zbudowanie grupy oddanych i zadowolonych klientow, tworzenie rzetelnego, profesjonalnego produktu, tylko na krotkowzroczna szybka maksymalizacje zysku...

No i teraz jeszcze polityka cenowa (update'u). Z wersji SX2 cena prawie jak za nowy program.
Bez komentarza.

ODPOWIEDZ