Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
pierro1984
Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: pierro1984 » piątek 12 wrz 2008, 00:08

........................house skonczył sie na Daft Punk 'trance' oprócz darkpsy to pilumkanie na gumkach z wybitnie lapidarnymi frazami ...
Nie zapomnij o Epic Trance to już jest pewna forma sztuki i wartościowej muzyki....

Zaczyna się ......... ...

żartowałem! kłócic się kłócic! ;)...
Darkpsy to jest dla ćpunów tam samo jak całe techno-gabbery i inne pseudo gatunki wymyślone przez totalne beztalencia. Liczy sie tylko Progressive trance, Ibiza Trance i Epic Trance....

ahahahahaha .. aksel .

tutaj mozna zobaczyc jaki sprzet w studio ma najlepszy dj swiata.

i jak tworzy najlepszy trance na swiecie.

btw: chyba widzialem tam andromede :]

http://pl.youtube.com/watch?v=6Ov0YMMc3nY...
Najlepszy DJ świata... najlepsze xero świata jakoś mi bardziej pasuje;-)
Masz widać mały świat skoro to dla Ciebie "najlepszy" DJ świata. Dla mnie jest on akurat poniżej krytyki
...

najwidoczniej nie rozumiesz przeslania, ktore plynie z filmu tego

...
wdg mnie producentem godnym uwagi jest Ron van den Beuken moj kolega moze go znacie neisamowicie utalentowany facet chcialbym tworzyc produkcje o podobnych brzmieniach co on :))

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 12 wrz 2008, 00:17

ale ten film nie działa, bynajmniej mi...
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

mh

Post autor: mh » piątek 12 wrz 2008, 02:19

Darkpsy to jest dla ćpunów tam samo jak całe techno-gabbery i inne pseudo gatunki wymyślone przez totalne beztalencia. Liczy sie tylko Progressive trance, Ibiza Trance i Epic Trance....
Stary, porównując psychedelic do techno czy gabber dajesz świadectwo o znajomości elektroniki

Btw- nie biorę, a i tak przy Darkpsy się świetnie bawię ;)

Do autora- jeżeli NIE szukasz lśniących nowością sprzętów, to zajrzyj na analogia.pl
Często można tam wyszarpać perełki ;)

A co do Virusa- jakoś TI Snow bym nie polecił ze względu na mniejsze możliwości w porównaniu to zwykłego TI, a także upierdliwy (jak dla mnie) fakt, iż niewiele pogmerasz w brzmieniu z poziomu samego syntha. Parę gał, parę przycisków i do widzenia ;) Wolę mieć pod ręką całą baterię gałek niż się męczyć w edytorach tudzież innych komputerowych dodatkach do VA.

Poza tym pogadaj z AdamZ-em prywatnie. Tak Ci wysypie z rękawa możliwościami synthów, że kopara opada ;) Sam ma imponującą armię analogów i nie tylko ;)
Psychomaniak

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » piątek 12 wrz 2008, 06:57

...ale ten film nie działa, bynajmniej mi......

Odpal na Oasysie może pujdzie

Niezły OT zrobił się z watku.

Autor wątku ma pewnie nizły bałagan w głowie, nie wiem skąd jestes ale nie ominą Cie wycieczki do sklepów muzycznych, w celu przesłuchania klawiszy.

pierro1984

Post autor: pierro1984 » piątek 12 wrz 2008, 07:08

......ale ten film nie działa, bynajmniej mi......

Odpal na Oasysie może pujdzie

Niezły OT zrobił się z watku.

Autor wątku ma pewnie nizły bałagan w głowie, nie wiem skąd jestes ale nie ominą Cie wycieczki do sklepów muzycznych, w celu przesłuchania klawiszy.
...
jestem z Katowic właśnie w tym problem ze w zadnym sklepie w Katoiwcach ani Sosnowcu nie ma syntezatorów na sytanie w sklepie tzn a uwierz mi Robert że zjechałem całe Katowice i Sosnowiec muszę jakos sam sobie dac z tym wszystkim rade a przesłuchiwanie probek na you tube to kropla w morzu

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » piątek 12 wrz 2008, 07:35

Wybierz się do Warszawy, do Audiostacji, tam przetestujesz Access'a i Clavię, Waldorfa Q fizycznie raczej nie będą mieli, ale moze pobawisz się Blofeldem, w W-awie jest tez MusicToolz, to są ci od Moog'a no i MJ Audio tez zdaje sie Warszawa oni są od Dave Smith Instruments, ale nie wiem czy mają na stanie.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 12 wrz 2008, 08:12

...Wybierz się do Warszawy, do Audiostacji, tam przetestujesz Access'a i Clavię, Waldorfa Q fizycznie raczej nie będą mieli, ale moze pobawisz się Blofeldem, w W-awie jest tez MusicToolz, to są ci od Moog'a no i MJ Audio tez zdaje sie Warszawa oni są od Dave Smith Instruments, ale nie wiem czy mają na stanie....

Dealerzy w Polsce tak się wycwanili , że sklepy boją się brać cokolwiek, bo za instrumenty muszą bulić , a potem latami nie mogą ich sprzedać. Sprzęt traci na wartości a dealer chce gotówkę od razu. Na początku roku byłem w Koszalinie, w którym kiedyś kupowałem kilka instrumentów. Z 4 sklepów muzycznych jakie kiedyś tam były został tylko 1. Bida z nędzą. Na stanie było kilka keyboardów Casio i Yamahy i jakieś słabe Stage Piano. Jak spytłem o syntezatory z wyższej półki usłyszałem. Panie , tutaj , żeby przetestować lepszą gitarę chłopaki składają się na wypad do Berlina albo jak dostawca jedzie z jakimś sprzętem zamówionym już dla klienta umawiam ich i testują sprzęt NA PACE samochodu !!!HARDCORE !!!
Mieszkam w 50 tys.mieście w Belgii ( 2 x mniejsze od Koszalina) Na stanie jest wszytsko !!!
Jeśli nie ma to ściągną w ciągu kilku dni. Kiedyś napaliłem się strasznie na Modulara G2.To była totalna nowośc a Clavia nie nadążała z zamowieniami. Poprosiłem o możliwośc testu. Po około 2 tyg. zadzwoniono ze sklepu że instrument już jest. W tym czasie część kaski się rozeszła więc nie mogłem sobie już na G2 Pozwolić. Popsztykałem, pokręciłem, powzdychałem i podziękowałem sprzedawcy za możiwość testu. I tak to powinno wyglądać w cywilizowanym świecie !!! Za granica jest łatwiej i trochę mniej "ściska" jeśli wydaje się na instrument zarobioną kaskę. Ale w Polsce gdzie wiele osób miesiącami lub latami próbuje uciułać na wymarzony klawisz a jedyne info można znależć na youtube lub forum ...? A co jeśli instrument nie spełni naszych oczekiwań ? A 10.000 zł poszłoooooo ? Całe szczęście są takie sklepy online jak Thomann, które dają możliwość "przetestowania" sprzętu przez 30 dni. Jeśli nie spełni on naszych oczekiwań mozna go odesłać i wybrać inny, bardziej odpowiedni bez zbędnych pytań.

Dzielą nas jeszcze lata świetlne od normalności

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » piątek 12 wrz 2008, 08:32

Zazdroszcę Ci Adam tego ze mieszkasz w Belgii, kiedys miałem możliwość wyjazdu na stałe do Szwajcarii, ale wymiękłem, dziś starsznie żałuję

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » piątek 12 wrz 2008, 09:05

Nie miałem do czynienia z Andromedą (Grałem za to na Ionie i byłem zachwycony) ale wiem że jest to jeden z niewielu prawdziwych analogowych (w odróżnieniu od wirtualnych) instrumentów obecnie na rynku kontrolowanych przez procesor. Odsyłam Cię do wspaniałej strony bluesynths.com gdzie można przeczytać artykuły o różnych instrumentach ( w większości starszych analogach). Trzeba się tylko zarejestrować.
Oto co na końcu napisał Oliver Hesch:
"In my opinion, the Andromeda has the largest sonic repertoire of all analog synths on the market. Nothing has been left out. In the mix-mode it is even possible to stack as many voices as desired to create very complex soundscapes. Theoretically, up to 16 different sounds can be piled up. Obviously, this limits the number of simultanously playable notes to one. The same principle applies to the very flexible unisono-mode which allows to put as many voices as you with on each note and detune them."
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » piątek 12 wrz 2008, 09:22

Chciałem jeszcze dodać że albo na tym forum jest totalna swoboda wypowiedzi albo moderatorzy pojechali na wakacje. 80% postów w tym temacie nie mają nic wspólnego z tematem andromedy. Ludzie - 100 postów i zero konkretów. Jeśli macie pisać żeby chłop sobie kupił zamiast tego virusa czy clavie bez jakiegokolwiek uzasadnienia to lepiej dajcie sobie spokój.
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

ODPOWIEDZ