Hi, hi, ale heca... Skąd tak skrajne opinie o tym samym sprzęcie? Kiedyś trwała dyskusja o MSP 5 Yamahy - tu też każdy mówił co innego. Jedni bardzo je sobie chwalą i używają do ustawiania barwy, inni twierdzą, że strasznie kłamią i nic nie da się na nich zrobić.Słowem-dla jednych bardzo dobre ("klasyka") dla innych jedne z najgorszych... Jakie jest moje o nich zdanie? - że grają zdecydowanie zbyt ładnie...
W międzyczasie zdążyłem zamówić Eventy TR 6 - również jak widać z Waszych wypowiedzi zbierają bardzo zróżnicowane opinie.Cóż... posłuchamy, usłyszymy :) . Najwyżej odeślę, jeśli się okaże, że kłamią. Ale z pewnością podzielę się wrażeniami.
Tak swoją drogą, przydałoby się, by na pytania podbne mojemu wypowiadały się osoby mające bezpośredni, raczej nie chwilowy kontakt z danym sprzętem, bo nie chodzi tu o przekazywanie obiegowych, zasłyszanych opinii, tylko o własne doświadczenia. Nie piję tu do nikogo personalnie, ale śledząc forum odnoszę wrażenie, że niektórzy próbują wypowiadać się autorytatywnie o sprzęcie, polegając wyłącznie na własnoocznie przeczytanych parametrach, lub innych, podobnych żródłach, do których dotarcie nie nastręczy problemu żadnemu przeciętnie inteligentnemu homo sapiens z przełomu wieków XX/XXI.
Ok, pytanie na koniec: kto pracował/pracuje na TR 6?
Pozdrawiam - Leff
Znów o monitorach Event
Leff - Szczecin
Re: Znów o monitorach Event
Ok, pytanie na koniec: kto pracował/pracuje na TR 6?
Nie cały czas ale dosyć regularnie.
Nie cały czas ale dosyć regularnie.
Marck9 - Warszawa
...Ok, pytanie na koniec: kto pracował/pracuje na TR 6?
Nie cały czas ale dosyć regularnie....
Miałem przez dwa dni te minitory ... i wiecej bym nie chciał.
Nie cały czas ale dosyć regularnie....
Miałem przez dwa dni te minitory ... i wiecej bym nie chciał.
teraz tez sie zastanawiam nad behringerem - mialbym za tr8 zestaw z subem i mysle ze byloby to duzo lepsze niz same tr8........
delikatnie mowiac obrzydly mi ale pomieszczenie ma sporo w tym udzialu
no i za blisko siedze- to jednak pudla i dobrze je miec ze 2 metry od siebie
no i za blisko siedze- to jednak pudla i dobrze je miec ze 2 metry od siebie
no i za blisko siedze- to jednak pudla i dobrze je miec ze 2 metry od siebie...
Mam ten sam dylemat - to w końcu, z założenia, nie są odsłuchy bliskiego pola, tylko średniego......
Właśnie szykuję się do małego przemeblowania tak, abym siedział nie 1m od nich tylko ze 3 z hakiem.....i do tego w takim dokładnym miejscu żeby nie znaleźć się w jakimś silnym dołku czy wzbiciu rezonansowym.
Pozdrawiam.
Mam ten sam dylemat - to w końcu, z założenia, nie są odsłuchy bliskiego pola, tylko średniego......
Właśnie szykuję się do małego przemeblowania tak, abym siedział nie 1m od nich tylko ze 3 z hakiem.....i do tego w takim dokładnym miejscu żeby nie znaleźć się w jakimś silnym dołku czy wzbiciu rezonansowym.
Pozdrawiam.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
...teraz tez sie zastanawiam nad behringerem - mialbym za tr8 zestaw z subem i mysle ze byloby to duzo lepsze niz same tr8........
I bardzo dobrze zrobisz , moj przyjaciel miał mozliwosc przetestowania Behringerów w warunkach studyjnych dostał jeden zestaw od dystrybutora , , wzbraniał sie bardzo mówił ze to Behringer itd. Co sie okazało , kupił je i wtsawił do domowego studia , wczoraj wspominał ze to jego najlepszy z ostatnich zakupów.
I bardzo dobrze zrobisz , moj przyjaciel miał mozliwosc przetestowania Behringerów w warunkach studyjnych dostał jeden zestaw od dystrybutora , , wzbraniał sie bardzo mówił ze to Behringer itd. Co sie okazało , kupił je i wtsawił do domowego studia , wczoraj wspominał ze to jego najlepszy z ostatnich zakupów.
W cenie za jaka mozna kupic Behringery , praktycznie niema nic , a to co jest nie mozna porownach ... bo jest nie-porownywalne ,
LINK gdzie mozna przeczytac opinie uzytkowników tych monitorów.
LINK gdzie mozna przeczytac opinie uzytkowników tych monitorów.