Igor powiedz może coś więcej o tym preampie i nie chodzi mi tylko o charakterystyki tylko o to czy będzie on jakoś dystybuowany czy skoro jest limitowany to dostaną go tylko osoby związane jakoś z Twoim studiem. Jakbyś mógł dodać ile mniej więcej będzie kosztował to byłoby dobrze. Pozdrawiam...
Preamp ten powstał w wyniku kilkuletnich prac prowadzonych w poszukiwaniu brzmienia linii mikrofonowej. Po wykonaniu kilkunastu próbnych (prototypowych) konstrukcji znalazłem wreszcie satysfakcjonujące mnie rozwiązanie. Ostatniego prototypu używam od ponad roku w moim studio, głównie do nagrywania wokali. Na co dzień współpracuje z mikrofonem Neumann U87, jednak wypróbowałem jego pracę z wieloma innymi mikrofonami w różnym przedziale cenowym. Sprawdził się świetnie za każdym razem.
Limitowana seria powstała na prośbę przyjaciół, znajomych, którzy mieli okazję na nim nagrywać. Nie ma ona charakteru zarobkowego, wyłącznie hobbystyczny. Zastosowano w nim podzespoły najwyższej klasy, w tym kondensatory Hovland MusiCap za 100-240 zł za sztukę. Wejście i wyjście wykonano na transformatorach symetryzujących szwedzkiej firmy Lundahl Transformers, też po 200-300 zł za sztukę. Jednym słowem, jest to bezkompromisowe rozwiązanie, gdzie liczy się jedynie brzmienie.
Jak już wspomniałem, jest to wersja limitowana, nie mająca zdolności handlowej. Dlatego też nie będą one dostępne u żadnego dystrybutora. Jeżeli jednak zainteresowanie będzie odpowiednio duże, rozważę wyprodukowanie kolejnej limitowanej serii. Wówczas na pewno dostarczę jeden egz. do Redakcji EiS. W razie pytań, służę odpowiedzią pod adresem:
igs@o2.pl,
www.igs.prv.pl
Pozdrawiam,
igs