Dobry limiter z myślą o masteringu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
alius
Re: Dobry limiter z myślą o masteringu?

Post autor: alius » czwartek 08 wrz 2005, 18:49

nie chodzi mi o az tak tanio, zreszta chyba za duzo mi nie pomozecie, no moze jak skoncza prace ci co maja jakies wieksze pojecie...

Ej... Chcesz wydać ciężko zarobione(?) 2 klocki na sprzęt, a ciężko Ci wejść na stronę jakiegoś dobrze wyposażonego sklepu ze sprzętem i zrobić zestawienie wg ceny i wg ocen!? Daj spokój... Wypisz ulubone modele i wtedy może ktoś Ci pomoże. Poza tym to forum nie jest jedynym na świecie.

Ja jakbym miał 2000zł na wydanie to bym znał na pamięć całego manuala potencjalnego grata.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 08 wrz 2005, 21:37

zreszta chyba za duzo mi nie pomozecie

No i chyba masz niestety racje - przynajmniej do czasu, az nie sprecyzujesz, po co to ma byc. Ja na przyklad uwazam, ze calkowicie nie ma sensu uzywanie zewnetrznego, sprzetowego limitera w studiu opartym o DAW - jest tyle doskonalych (komercyjnych ale i darmowych) wtyczek, ze mozna wybierac, ale przede wszystkim ludzie mowiac o "limiterze" maja na mysli najczesciej "cos lepszego niz L1". Natomiast L1 to IMO trudno nazwac nawet limiterem, limiter jest procesorem dynamiki posiadajacym rzeczywiste czasy ataku i powrotu i jako taki znajduje dzisiaj znikome zastosowanie.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 08 wrz 2005, 22:24

W tej cenie mozna upolowac uzywany Aphex Dominator. Ja natomiast w masteringu nie uzywam limitera... ;)
[addsig]

Awatar użytkownika
rosa

Post autor: rosa » piątek 09 wrz 2005, 12:04

sam sobie odpowiem madrale TC Electronics Finalizer Express )

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 09 wrz 2005, 12:06

a co on ma wspólnego z lampą ?

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » piątek 09 wrz 2005, 12:33

Ja jakbym miał 2000zł na wydanie to bym znał na pamięć całego manuala potencjalnego grata. ...

o to to to to!!

jak ktos chce wydac sporo kasy, to imho powinien znac na wylot wybrana polke cenowa sprzetu danej klasy..

the Sun Personality

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » sobota 10 wrz 2005, 12:56

Potrzebuje limiter w rozsadnej cenie o przyzwoitej jakosci i parametrach. co mozecie polecic. pozdrawiam
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

ODPOWIEDZ