Edirol Super Quartet

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
R.B.
Re: Edirol Super Quartet

Post autor: R.B. » czwartek 01 wrz 2005, 22:38

...Witam

Pytanie raczej do użytkowików tego soft-syntha, choć być może chodzi tu raczej o regułę ogólną.

Stan:

komputer A: PC Pentium IV 1,6GHz + Win XP SP2 + Cubase SL3 + rzeczony Super Quartet sprawuje się idealnie ( oczywiście z wszystkimi "naturalnymi mankamentami samego instrumentu )

Próbuję przenieść oprogramowanie na nowy komputer AMD64 3GHz na płycie płycie Epox 8HDAIPRO KT 880 CE.

Efekt:

W identycznej konfiguracji programowej System-Host VST- VSTi Edirol sprawuje się znów idelanie z jednym wyjątkiem: jakakolwiek próba dodania Edirolowego Chorusa skutkuje przepotwornym trzaskiem cyfrowym zakończonym ...uwaga uwaga....powstaniem efektu delay.....oczywiście zabrudzonym cyfrowym rzężeniem.

Ktoś już słyszał podobne coś? A może zna przyczynę?

pozdrowienia

P.S Zapytałem Support Edirola i na razie czekam.

...

Spiker mialem taki sam problem co ty i niestety zmienilem procesor z AMD64 3GHz na 3000 ale nie 64.Prawdopodobnie tym instrumentom przeszkadza 64.Nawet karta wydawala trzaski jakich nigdy nie mialem.Jak masz okazje to zmien to!Moze przyjma i dadza Ci inny procek.Z nowinkami trza poczekac.

Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 01 wrz 2005, 22:38

Więc tak:

w konfiguracji AMD64 3GHz + płyta GA-K8VT890-9 + 2GB RAM dual channel(poprzednio podałem błędne parametry płyty) z różnymi interfejsami: EMU 0404, US-428, GPort

Super Quartet po dodaniu pokładowego chorusa trzeszczy jak stare łóżko z:

CUBASE SX 2.2.0.35

CUBASE SX 3.0.2

SONAR 4

Host VST Chainer

pozdrowienia

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » piątek 02 wrz 2005, 20:53

Koledzy Spiker, WG.

A co z zapamiętaniem ustawień w DXi.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » niedziela 04 wrz 2005, 09:36

...Koledzy Spiker, WG.

A co z zapamiętaniem ustawień w DXi....

Niestety nie wiem. Wersja DEMO Sonar'a nie pozwala na zapisanie projektu
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 17 wrz 2005, 14:33

...DXi możesz równie dobrze uruchomić w Cubase...

Jak? Czym?

Wersja DXi zapisuje ustawienia.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 23 wrz 2005, 10:46

Po ponownych testach na innym komputerze z procesorem AMD64 ale pod kontrolą WinXP Home Edition zjawisko się powtarza niezależnie od hosta : Sonar 4, Chainer, Cubase SL3.....syfek na chorusie jest ...

napisałem ponownie do supportu Edirola wyraźnie zaznaczając że korzystam z Win XP professional i Win XP Home Edition. Oto odpowiedź:

"the Super Quartet is not Windows 64 bit compatible."

słabo mi......

pozdrawiam

ODPOWIEDZ