Monitory Roland DS 5
jeśli mowa o pasywnych głośnikach to za 1000zł można kupić kilka znacznie lepszych od Tannoya modeli.
MB, czy mógłbyś podać jakie? czy też jakie warto jeszcze brać pod uwagę?
Dzięki !!!
(dodam, że te moje Mildtony 200 sterowane są Diorą WS442)
Re: Monitory Roland DS 5
MB, czy mógłbyś podać jakie? czy też jakie warto jeszcze brać pod uwagę?
z pasywnych:
Alesis M1 Mk2
Adam ANF10
ostatecznie Behringer B2031P
MB
z pasywnych:
Alesis M1 Mk2
Adam ANF10
MB
- AlfonsoRodeo
z pasywnych:
Alesis M1 Mk2
Adam ANF10
MB
...
A czy czasem ANF-10 to nie jest kwota powyzej 2000 pln? Mowa tutaj o tych w okolicach 1000 pln, wiec ANF-10 odpada, bo to okolo 2800.
Alesis M1 Mk2
Adam ANF10
MB
...
A czy czasem ANF-10 to nie jest kwota powyzej 2000 pln? Mowa tutaj o tych w okolicach 1000 pln, wiec ANF-10 odpada, bo to okolo 2800.
A czy czasem ANF-10 to nie jest kwota powyzej 2000 pln? Mowa tutaj o tych w okolicach 1000 pln, wiec ANF-10 odpada, bo to okolo 2800....
pasywne ANF-10 kosztują 1300zł w Polsce
pasywne ANF-10 kosztują 1300zł w Polsce
...Sądzisz ze testujący je Pan Michał Lewandowski jest głuchy?...
No ale może przekupiony?

[addsig]
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
po przeczytaniu multitestu brzmienia kart dźwiękowych na wortalu e-muzyk chyba się już nigdy w życiu nikogo nie zapytam o brzmienie :] (radzę poczytać ten artykuł i odejdzie Ci ochota na zdawanie się na czyjąś opinię jeśli chodzi o brzmienie czegokolwiek innego
)
...
Czytałem ten test kart dźwiękowych.Bardzo krytyczny, aczkolwiek rzetelny i uczciwy.Tak myśle.Na najlepszym sprzęcie odsłuchowym jaki testujący karty dysponowali słychac wszystkie niedociągniecia producentów tych kart.Chodziło przecież o to by wyłapac wszystkie te niedociągnięcia a nie skupiac sie na chwaleniu, jakie to wspaniałe karty, choc tak naprawde w pracy w domowym studiu te niedociagniecia nie są tak bardzo zauwazalne.....i jak widziałeś mimo koncentrowaniu sie na niedociągnieciach pozytywnie przeszła ten test karta Mia Midi.
...i rzeczywiście-świetne ma brzmienie!

...
Czytałem ten test kart dźwiękowych.Bardzo krytyczny, aczkolwiek rzetelny i uczciwy.Tak myśle.Na najlepszym sprzęcie odsłuchowym jaki testujący karty dysponowali słychac wszystkie niedociągniecia producentów tych kart.Chodziło przecież o to by wyłapac wszystkie te niedociągnięcia a nie skupiac sie na chwaleniu, jakie to wspaniałe karty, choc tak naprawde w pracy w domowym studiu te niedociagniecia nie są tak bardzo zauwazalne.....i jak widziałeś mimo koncentrowaniu sie na niedociągnieciach pozytywnie przeszła ten test karta Mia Midi.
...i rzeczywiście-świetne ma brzmienie!
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
...
No ale może przekupiony?
Ktoś tu kiedyś marudził (chyba nawet była mała wojna na forum), że kupił coś po przeczytaniu artykułu w EiS gdzie produkt był chwalony, a okazał się niezłym bublem.
Dlatego właśnie kolega pytał o opinie kogos z uczestników forum, może ktoś słyszał te Roland'y? choc nie podejrzewałbym pana Michała Lewandowskiego o brak uczciwości.Czytając wiele testów przez niego wykonanych przebija sie obiektywizm.Dostrzega on zarówno pozytywy jak i negatywy testowanego sprzętu.
A to że "ktoś tu kiedyś marudził" jak piszesz?
Może ma skłonności do marudzenia.....ten ktoś....
No ale może przekupiony?

Dlatego właśnie kolega pytał o opinie kogos z uczestników forum, może ktoś słyszał te Roland'y? choc nie podejrzewałbym pana Michała Lewandowskiego o brak uczciwości.Czytając wiele testów przez niego wykonanych przebija sie obiektywizm.Dostrzega on zarówno pozytywy jak i negatywy testowanego sprzętu.
A to że "ktoś tu kiedyś marudził" jak piszesz?
Może ma skłonności do marudzenia.....ten ktoś....
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
...A czy czasem ANF-10 to nie jest kwota powyzej 2000 pln? Mowa tutaj o tych w okolicach 1000 pln, wiec ANF-10 odpada, bo to okolo 2800....
pasywne ANF-10 kosztują 1300zł w Polsce...
ZA SZTUKE ! 2500 -2800 za komplet .
ZA SZTUKE ! 2500 -2800 za komplet .
ZA SZTUKE ! 2500 -2800 za komplet . ...
racja,
namieszałem, przepraszam
racja,
namieszałem, przepraszam
......A czy czasem ANF-10 to nie jest kwota powyzej 2000 pln? Mowa tutaj o tych w okolicach 1000 pln, wiec ANF-10 odpada, bo to okolo 2800....
Szanowni Koledzy, jeszcze raz dziękuję za porady.
Odwiedzając jeszcze wyszukiwarkę i tak wstępnie wydumałem sobie, że chyba warto trochę dozbierać kasy i kupić coś "aktywnego" np. Alesis aktywne. Też jak myślę, będzie to inna klasa niż DioraWS z Mildtonami 200 (ale ten mój stary sprzecik będzie stał nadal w pokoju, bo mam do niego sentyment
)
Pozdrawiam!!!
Szanowni Koledzy, jeszcze raz dziękuję za porady.
Odwiedzając jeszcze wyszukiwarkę i tak wstępnie wydumałem sobie, że chyba warto trochę dozbierać kasy i kupić coś "aktywnego" np. Alesis aktywne. Też jak myślę, będzie to inna klasa niż DioraWS z Mildtonami 200 (ale ten mój stary sprzecik będzie stał nadal w pokoju, bo mam do niego sentyment

Pozdrawiam!!!