...Ma ktos jakies doswiadczenia z Powerbookiem G4 1.5GHz? Czy da sie na tym pracowac w taki sposob jak pisales uzywajac zewnetrznego dysku Firewire? Oczywiscie chodzi mi o Logic 7.
Troche boje sie przesiadki, teraz mam Pentium-M 1.6GHz z 2MB L2 Cache. Taki Powerbook moze byc dla mnie niezlym zwolnieniem, chociaz jesli Freeze mialby mnie uratowac, jestem gotow w to wejsc.
Jacek...
Sam nie mam doswiadczenia z Powerbookami, jednak z rozmowy z takowymi co maja wynika, ze jesli spadek wydajnosci pomiedzy stacjonarnym G4 a Powerbookiem w ogole wystepuje, to w bardzo niewielkim stopniu. Jedynym "hamulcem" moze byc dysk, wiec zewnetrzny dysk Firewire wskazany. A przesiadki z P 1,6 na G4 1,5 nie obawiaj sie. Jesli pojawia sie roznice, a pewnie tak bedzie, to jedynie na korzysc G4. Moj G4 1,25 nie pracuje gorzej od P 1,6 ktorego mialem onegdaj okazje podejrzec przy pracy.
pozdrawiam
Jaki Apple do Logic Pro?
- Miłaszewski
Re: Jaki Apple do Logic Pro?
A przesiadki z P 1,6 na G4 1,5 nie obawiaj sie. Jesli pojawia sie roznice, a pewnie tak bedzie, to jedynie na korzysc G4. Moj G4 1,25 nie pracuje gorzej od P 1,6 ktorego mialem onegdaj okazje podejrzec przy pracy.
pozdrawiam
...
Jest jeden istotny problem, Pentium M maja 2MB chache`u L2, przez co są szybsze. Ja na swoim P-M 1.6 wyciagam nieco ponad 50 wtyczek Platinum Verb. Z tego co wiem, to Powerbooki G4 1.5 osiagaj jedynie polowe z tego. Pytanie - czy funkcja Freeze bedzie w stanie zrekompensowac mi mniejsza moc obliczeniowa?
pozdrawiam
...
Jest jeden istotny problem, Pentium M maja 2MB chache`u L2, przez co są szybsze. Ja na swoim P-M 1.6 wyciagam nieco ponad 50 wtyczek Platinum Verb. Z tego co wiem, to Powerbooki G4 1.5 osiagaj jedynie polowe z tego. Pytanie - czy funkcja Freeze bedzie w stanie zrekompensowac mi mniejsza moc obliczeniowa?
Re: Jaki Apple do Logic Pro?
...
Moj G4 (stacjonarny) ma zegar 1,25 Ghz, 1,25 Gb ramu, L2 Cache 256 KB, L3 Cache 1 MB
Pliki stereo 24/44.1
Ida 23 slady z silverem. Po sfrezowaniu przy 45 trackach obciazenie procesora minimalne - moze z 10%, ale siadl juz dysk... Mam "seryjne" ATA.
Przy plikach 16bit - 37 sladow z silverem, po sfrezowaniu z minimalnym obciazeniem procesora poszly wszystkie 48 (tyle tylko moge miec w expressie 6.4, niestety)
pozdrawiam
...
Moj G4 (stacjonarny) ma zegar 1,25 Ghz, 1,25 Gb ramu, L2 Cache 256 KB, L3 Cache 1 MB
Pliki stereo 24/44.1
Ida 23 slady z silverem. Po sfrezowaniu przy 45 trackach obciazenie procesora minimalne - moze z 10%, ale siadl juz dysk... Mam "seryjne" ATA.
Przy plikach 16bit - 37 sladow z silverem, po sfrezowaniu z minimalnym obciazeniem procesora poszly wszystkie 48 (tyle tylko moge miec w expressie 6.4, niestety)
pozdrawiam