Behringer Tube Composer 1952

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tookeetoo
Re: Behringer Tube Composer 1952

Post autor: Tookeetoo » wtorek 26 kwie 2005, 12:37

............wiem kto moze w miare tanio sprowadzic ten Kompresor, wiadomosc, prywatnie ...

Byłbym wdzięczny za powrót do głównego tematu postu. Dziękuję...

Stosunek ceny do mozliwosci ! , kurcze czy za 580 zł. kupiisz w miare dobry Kompresor, chyba nie, wiec Co to za pytanie ! ...

W niewiele wyższej cenie jest DBX 266XL, który ma wielu zwolenników i oceniany jest jako "w miarę" dobry kompresor, więc nie rozumiem za bardzo Twojej odpowiedzi....

Cytat, zaczerpnięty z innego posta:

"...drugi to BEHRINGER COMPOSER MDX2600 tez z tych za 130 Euro , podobno jest bardzo transparetny łatwy w obsłudze a przede wszystkim swietnie robi to co powinien robic kompresor. " - więc jak to w końcu jest z tymi tanimi kompresorami ?
"Hello" czy "heloł" ? Wybór należy do Ciebie:)

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 26 kwie 2005, 12:43

więc jak to w końcu jest z tymi tanimi kompresorami ?

==========

No właśnie. Dl amnie kryteriami głównymi, które w ogóle mnie przy tym pomyśle trzymają to ( a mowa o T1952):

1. Cena

2. Kompresor działa jak kompresor

3. Bramka działa jak bramka

4. Limiter działa jak limiter

5. Do tego świetnie wygląda

Ja niczego więcej do MOICH zastosowań nie potrzebuję, w związku z tym nie widzę potrzeby żeby kupować coś droższego a niekoniecznie lepszego.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 26 kwie 2005, 12:57

...............wiem kto moze w miare tanio sprowadzic ten Kompresor, wiadomosc, prywatnie ...

Stosunek ceny do mozliwosci ! , kurcze czy za 580 zł. kupiisz w miare dobry Kompresor, chyba nie, wiec Co to za pytanie ! ...

W niewiele wyższej cenie jest DBX 266XL, który ma wielu zwolenników i oceniany jest jako "w miarę" dobry kompresor, więc nie rozumiem za bardzo Twojej odpowiedzi....

"...drugi to BEHRINGER COMPOSER MDX2600 tez z tych za 130 Euro , podobno jest bardzo transparetny łatwy w obsłudze a przede wszystkim swietnie robi to co powinien robic kompresor. " - więc jak to w końcu jest z tymi tanimi kompresorami ?...

Kolego , zdecyduj sie o co sie pytasz ....... i kup co chcesz pytasz sie o cos, po czym sam dajesz jakies inne propozycje - "" MATKO I CORKO "" jak mawia moja zona .

Awatar użytkownika
Tookeetoo

Post autor: Tookeetoo » wtorek 26 kwie 2005, 13:05

..................wiem kto moze w miare tanio sprowadzic ten Kompresor, wiadomosc, prywatnie ...

"...drugi to BEHRINGER COMPOSER MDX2600 tez z tych za 130 Euro , podobno jest bardzo transparetny łatwy w obsłudze a przede wszystkim swietnie robi to co powinien robic kompresor. " - więc jak to w końcu jest z tymi tanimi kompresorami ?...

Kolego , zdecyduj sie o co sie pytasz ....... i kup co chcesz pytasz sie o cos, po czym sam dajesz jakies inne propozycje - "" MATKO I CORKO "" jak mawia moja zona . ...

Czy to, aby na pewno ja mam się zdecydować "kolego" ? Raz piszesz, iż kompresor za 130 Euro: "...jest bardzo transparetny łatwy w obsłudze a przede wszystkim swietnie robi to co powinien robic kompresor...", a później:

"..kurcze czy za 580 zł. kupiisz w miare dobry Kompresor, chyba nie..".

Poza tym, z tego co pamiętam, mówi się: "Matko z córką"
"Hello" czy "heloł" ? Wybór należy do Ciebie:)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 26 kwie 2005, 13:07

Roznica miedzy behringerem 2600 , ktory działa dobrze , nie szumi i jest badzo transparetny , a TUBE , jest praktycznie jedna no moze dwie - TUBE ma własnie TUBE :) tzn, ze na koncu procesu mozesz przepuscic sygnał przez lampe , ktora to w tym przypadku powoduje delikatne rozjasnienie sygnalu w zaleznosci ijak bardzo dopalisz ta TUBE :) a poza tym uklady sa te same , druga rzonica to wyglada, TUBE wyglada ... dobrze :) ale jak wspomniałem za te pieniadze nawet za wieksze nie znajdziesz lepszego kompresora ,chociaz NIe jest to TL AUDIO TLA 5052 za 1600 Euro.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 26 kwie 2005, 13:08

.

Poza tym, z tego co pamiętam, mówi się: "Matko z córką" ...

tak naprawde to mowi sie ..""O MATKO i CóRKO ""

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 27 kwie 2005, 08:27

Hej.

Żeby było śmieszniej: (w sprawie music town oczywiście ).

1. W pierwszej kolejnosci zapytałem normalnie czyli po angielsku i odpowiedz otrzymałem już wczoraj: "Hello, the T1952 is TBA = to be Announced

We have no stock!" - a więc fakt przeze mnie stwierdzony że w europejskich e-shopach ciężko z tym sprzętem. Podobną odpowiedz uzyskałem w większości sklepów w DE i GB. Francuzów nie pytałem bo nie umiem,a o ni nie raczą zrobić angielskich wersji stron.

2. zapytałem również (za poradą Forumowicza ) polskiego konsultanta i jak do tej pory NIC. Cicho, głucho i nikogo ni ma

pozdrowiska

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 27 kwie 2005, 10:51

zawiesil im sie translator na kompie:D

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 27 kwie 2005, 11:13

...zawiesil im sie translator na kompie:D...

a te zdjęcia tych konsultantów to myślisz dla jajek sobie wywiesili ? he he he. Eeetam...chyba se odpuszczę tego T1952 i wezmę MDX2600

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 27 kwie 2005, 11:17

......zawiesil im sie translator na kompie:D...

a te zdjęcia tych konsultantów to myślisz dla jajek sobie wywiesili ? he he he. Eeetam...chyba se odpuszczę tego T1952 i wezmę MDX2600...

tez dobry wybor, jednao jesli chciałbys TubeT1952 , wiem kto moze zciagnac bez problemy jedynie trzeba czekac tydzien ,

ODPOWIEDZ