Najlepsze karty wielokanałowe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: Najlepsze karty wielokanałowe

Post autor: Master » czwartek 17 mar 2005, 11:22

- preampy nieco szumia, micr. dynamiczne odpadaja wiec (i to jest najwiekszy minus tej kartki)

- karta sie nie skaluje, nie mozna dolozyc drugiej takiej zeby podwoic ilosc kanalow. W tym miejscu MOTU nie ma sobie rownych.

...

jesli bys miał wybor . ... ale szczerze . MOTU czy EMU ( nie mowimy o cenie ) co bys wybrał .

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 17 mar 2005, 11:27

... - preampy nieco szumia, micr. dynamiczne odpadaja wiec (i to jest najwiekszy minus tej kartki)

- karta sie nie skaluje, nie mozna dolozyc drugiej takiej zeby podwoic ilosc kanalow. W tym miejscu MOTU nie ma sobie rownych.

...

jesli bys miał wybor . ... ale szczerze . MOTU czy EMU ( nie mowimy o cenie ) co bys wybrał . ...

MOTU - glownie ze wzgledu na skalowalnosc i ilosc kanalow

szczegolnie ze cena jest ostatnio porownywalna (2000 na Allegro za MOTU 2408MK2)

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 17 mar 2005, 11:35

...Mnie nie nteresuja przetwornika AD na karcie EMU1212m, gdyz mam zew przetwornik AC wbudowany w Behringer ADA8000, i wykorzsytuje tylko zlacze ADAT, line in analog bardzo sporadycznie........

Ja mam pzrzetworniki ADAT w stole YAMAHA 02R ... ale odnosze wrazenie ze bardzo zubozaja dziwek , robiłem porownania A/B ten sam numer wysyłany był na wyjscia ADAT i ANALOG , Adat dostawał troche po kosciach ... dzwiek był jak by pozbawiony głebi i chropowaty , ... po prostu gorszy ,na jakims forum przeczytalem ze wina samej Karty ADAT jaka byla zastosowana w tym stole .

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » czwartek 17 mar 2005, 11:47

MOTU - glownie ze wzgledu na skalowalnosc i ilosc kanalow

szczegolnie ze cena jest ostatnio porownywalna (2000 na Allegro za MOTU 2408MK2)

..

Ja pracuje na MOTU 2408 MK2 , i moge powiedziec ze satbilniejszej i wydajniejszej maszyny ze sweczka szukac ciekawa sprawa 2408 mk2 jest starsza od 828 mk2 a ma wiksza dynamike , naprawde kopie. zaraz 2000zł to chyba jakas pomylka , ostatnio gdzies widzialem 2408 mk1 pierwsza wersja za 2500zł wiec 2408 mk2 nie moze byc tansza . moze to pomylka ?

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » czwartek 17 mar 2005, 13:18

P.S uwagi , spostrzezenia , propozycje ... chetnie przeczytam.

Dziekuje :) ...

Ostatnio testuję Presonus Firepod, kótrego kupił mój znajomy. Powiem, że bardzo fajne urządzenie, 8 preampów z gainami + SPDIF, brzmi to bardzo dobrze, na Mac'u ruszył bez żadnej instalacji, na PC'cie z przygodami, ale na razie zasuwa zawodowo. W USA jest to top seller we wszystkich sklepach, więc może coś jest na rzeczy. A tak w ogóle dla mnie debeściak to RME, ale w tej kwocie (3K) nic nie robią.

H

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » czwartek 17 mar 2005, 14:55

... oczywiscie racja; ew. mozna dokupic 1212 zeby dostac dodatkowe 2 we/wy...
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » czwartek 17 mar 2005, 16:00

Zrob sobie przysluge i kup RME. Nie znam osoby, ktora bylaby niezadowolona z ich produktow... Obecnie chyba zadna inna firma nie ma tak dobrze napisanych sterownikow jak RME (no moze jedynie Lynx). No i znakomita jakosc toru audio.

RME HDSP mozesz kupic juz w okolicy 2000 PLN.

http://novamusic.pl/index.php?cPath=32_36&sort=1a&page=2

P.S.Jesli jestes na PC, odradzalbym Motu - chyba, ze lubisz uprawiac troubleshooting

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 17 mar 2005, 20:49

RME HDSP mozesz kupic juz w okolicy 2000 PLN.

http://novamusic.pl/index.php?cPath=32_36&sort=1a&page=2

P.S.Jesli jestes na PC, odradzalbym Motu - chyba, ze lubisz uprawiac troubleshooting ...

RME HDSP , posiada wejscia i wyjsca ADAT i jedynie 2+2 I/O analogowe , to nie nie urzadza, Co do MOTU . hmmm. niemoge sie zgodzic, pracowałem na 2408 Mk1 , w studio mamy 2408 Mk2 , doskonaly sprzet dlatego zastanawiam sie nad tym z Allegro

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 17 mar 2005, 21:12

Ostatnio testuję Presonus Firepod, kótrego kupił mój znajomy. Powiem, że bardzo fajne urządzenie, 8 preampów z gainami + SPDIF, brzmi to bardzo dobrze,

H...

taky myslalem o tym urzadzeniu , podobno sound jak kryształ

nie wiem czy ktos z was kiedy kolwiek słyszał o firmie Metrik Halo ,podobno ""spada czapka"' :)

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » piątek 18 mar 2005, 04:56

...Ostatnio testuję Presonus Firepod, kótrego kupił mój znajomy. Powiem, że bardzo fajne urządzenie, 8 preampów z gainami + SPDIF, brzmi to bardzo dobrze,

H...

taky myslalem o tym urzadzeniu , podobno sound jak kryształ

nie wiem czy ktos z was kiedy kolwiek słyszał o firmie Metrik Halo ,podobno ""spada czapka"' :)...

AFAIK Metric Halo pracuje tylko pod makiem i chyba nie kupisz go w przedziale do 3000...

ODPOWIEDZ