Zestaw 8-ścieżkowy - czy dobrze kombinuję?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
skapiozza
Re: Zestaw 8-ścieżkowy - czy dobrze kombinuję?

Post autor: skapiozza » wtorek 15 lut 2005, 02:08

Pozdrawiam...

Hehe, nie jestem tu stary stazem, ale sie powymadrzam

Ostatnio sam poszukiwalem jakiegos rozwiazania, by moc nagrywac perkusje (7-8 sladow) i jakiegos "pilota". Z tego co wywnioskowalem na podstawie letury forum, jakis pytan i innych zrodel, polecam Ci nastepujaca opcje:

ADA8000+Emu 1212m.

Oczywiscie jest to opcja oszczednosciowa i nie jest to zaden high-end, ale sadze, ze na poczatek dla amatorow ( jak ja:) ) do domowego studia wystarczy. Niestety 16 sladow na tym sprzecie nie uzyskasz. Jezeli nie zajmujesz sie muza zawodowo, to uwazam, ze stosunek masy (kasy!) do korzysci jest ok. Polecam jednoczesnie zaopatrzenie sie w wymieniony sprzet na zachodzie (Vaterland;) )...Ten zestaw mozesz miec juz za niecale 1800pln. Pozdrawiam i powodzenia

skapiozza

PS: Mnie polecano rowniez Presonusa - ale to urzadzenie jest duzo drozsze, choc ponoc po podlaczeniu do pc identyfikuje sie jako karta!

skapiozza

Post autor: skapiozza » wtorek 15 lut 2005, 02:22

...Pozdrawiam...

Hehe, nie jestem tu stary stazem, ale sie powymadrzam

ale sie wypowiedzialem...niewazne

tu jest temat na temat ciekawego urzadzenia...moze to byloby dla Ciebie rozwiazaniem. Sam sie zastanawaielm nad czyms takim, choc wczesniej nie wiedzialem, ze istnieje opcja z FW.

Page Title

skapiozza

Post autor: skapiozza » wtorek 15 lut 2005, 02:31

"tu jest temat na temat ciekawego urzadzenia..."

nie no, jeszcze lepiej... przepraszam, zmeczenie. ide spac. pozdr.

(szkoda ze brak edycji)

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 15 lut 2005, 08:42

polecam Ci nastepujaca opcje:

ADA8000+Emu 1212m.

Oczywiscie jest to opcja oszczednosciowa i nie jest to zaden high-end, ale (...) Niestety 16 sladow na tym sprzecie nie uzyskasz.

Za to EMU 1820m + SM ProAudio PR8 mk2 + Opcja ADAT daje ci twoje 16 kanalow, a i A/C zastosowane w 1820m zdecydowanie moga rywalizowac z High-Endami. (Sm pro audio ma nieco gorsze, bardzo podobne jak 1820 bez "m")

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

skapiozza

Post autor: skapiozza » wtorek 15 lut 2005, 11:50

Za to EMU 1820m + SM ProAudio PR8 mk2 + Opcja ADAT daje ci twoje 16 kanalow, a i A/C zastosowane w 1820m zdecydowanie moga rywalizowac z High-Endami. (Sm pro audio ma nieco gorsze, bardzo podobne jak 1820 bez "m")

To ja podrzuce jeszcze link do tego urzadzenia w Niemczech, bo stamtad chyba latwiej sciagnac niz z UK i masz aktualna cene+opis. Jak dobrze poszukasz to i jeszcze taniej tez znajdziesz. pozdr.

A tak na marginesie co lepiej ten Behringer ADA8000 czy PR8 MKII?

link: PR8 MKII Thomann

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 15 lut 2005, 13:38

...

Wlasnie interesuje mnie EMU 1820m czy ktos posiada i moze cos powiedziec na temat tego produktu?

Skapiozza na twoim miejscu kupilbym SM ProAudio PR8 mk2

Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » wtorek 15 lut 2005, 14:20

...

Uzasadnij proszę, dlaczego proponujesz taki wybór?

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 15 lut 2005, 14:25

Wlasnie interesuje mnie EMU 1820m czy ktos posiada i moze cos powiedziec na temat tego produktu?

Pracuje na 1820 (bez "M") i jest w 100% wystarczajacy.

Stabilnosc i uzytecznosc - po ostatnich updatate'ach softu bez zarzutu.

Roznice miedzy "m" a "bez m" - hmm, trzeba by dokladnie poslychac, ale mysle ze nie powazne, ten "bez m" tez ma A/C wysokiej klasy i nie mam do tego zadnych zastrzezen.

Poszukaj na forum, kilka razy juz bylo.

ja tez - ale to tylko takie subiektywne uczucie bazujace na "behringer jest ciut za tani"

[addsig]

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » wtorek 15 lut 2005, 14:34

ja tez - ale to tylko takie subiektywne uczucie bazujace na "behringer jest ciut za tani"

...

Jednakże Behringer ma bardzo dobre opinie w relacji jakość/cena , przetworniki z tego co się orientuję to AKM i Kristal, układy Alesisa.. itp.

Może gdyby napisano na panelu przednim np. Presonus i cena by się nie zmieniła, to schodziłby jak ciepłe bułeczki.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 15 lut 2005, 14:51

...

...

Jednakże Behringer ma bardzo dobre opinie w relacji jakość/cena , przetworniki z tego co się orientuję to AKM i Kristal, układy Alesisa.. itp.

Może gdyby napisano na panelu przednim np. Presonus i cena by się nie zmieniła, to schodziłby jak ciepłe bułeczki. ...

heh, to jest mozliwe

jezeli ma zeczywiscie AKMki... to moze byc niezle

z drugiej strony mam te slawne AKM w cyfrowej konsoli (TM-D1000) - prawda, dosc leciwe, wiec to moze byc przyczyna - ale nie jestem zachwycony ich dzialaniem. Roznice pomiedzy konsola a EMU1820 (przetworniki TexasInstruments) oczywiscie sa bardzo subtelne, (nieslyszalne dla wiekszosci swiata ) - tym niemniej sa, objawiaja sie m.in. znacznie klarowniejszym soundem po obrobce nagrania przez EMU

[addsig]

ODPOWIEDZ