Odsłuchy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MB
Re: Odsłuchy

Post autor: MB » środa 12 sty 2005, 13:26

Od tego czasu sporo się zmieniło.

Te zabawki wypalają się przy monitorach Event, które obniżyło ceny - jakość tych monitorów jest naprawdę bardzo porządna. Słuchałem wczoraj Pink Floyda na Tr6 i bardzo mi się spodobały - czysty dźwięk - stereo również przyzwoite - lepsze stereo można zapewne uzyskać w ciszy przystosowanego akustycznie pomieszczenia, ja byłem w sklepie, więc nie ma porównania. [...]

Nie zgadzam się. TR8 porównywaliśmy przy okazji multitestu monitorów organizowanego przez Redakcję i nie byliśmy zachwyceni. Przede wszystkim dlatego, że bardzo przekłamują, mają nierówną charakterystykę, a na dodatek sa kiepskie dynamicznie. Rozczarowywały w swojej klasie cenowej, a nawet kiepsko wypadały w porównaniu do dużo tańszych Alesisów.

Awatar użytkownika
Stradivariusz

Post autor: Stradivariusz » środa 12 sty 2005, 13:51

...Od tego czasu sporo się zmieniło.

Te zabawki wypalają się przy monitorach Event, które obniżyło ceny - jakość tych monitorów jest naprawdę bardzo porządna. Słuchałem wczoraj Pink Floyda na Tr6 i bardzo mi się spodobały - czysty dźwięk - stereo również przyzwoite - lepsze stereo można zapewne uzyskać w ciszy przystosowanego akustycznie pomieszczenia, ja byłem w sklepie, więc nie ma porównania. [...]

Nie zgadzam się. TR8 porównywaliśmy przy okazji multitestu monitorów organizowanego przez Redakcję i nie byliśmy zachwyceni. Przede wszystkim dlatego, że bardzo przekłamują, mają nierówną charakterystykę, a na dodatek sa kiepskie dynamicznie. Rozczarowywały w swojej klasie cenowej, a nawet kiepsko wypadały w porównaniu do dużo tańszych Alesisów.

...

Co po raz kolejny potwierdza fakt, jak subiektywne są odczucia dotyczące sztuki Bez obrazy, ale koniec dyskusji...

Jak zwykle najlepszym rozwiązaniem jest wziąć parę dobrych kompaktów i poszukać sklepu, w którym można porównać interesujące modele i wybrać te, które podobają się najbardziej.

Pozdr

Strad
Nagrywam wyłącznie klasykę - orkiestry, chóry, zespoły kameralne, soliści itp.

Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. » środa 12 sty 2005, 13:54

...Od tego czasu sporo się zmieniło.

...

Gdzie moge znaleźć wyniki tego testu? szukałem na waszej stronie, ale nie udało mi się znaleźć
)))-------D'n'B-------->

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » środa 12 sty 2005, 15:45

......Wymary pomieszczenia to 4m x 6m. Czy jest sens stosować monitory dalekiego pola? ...

Jest jesli chcesz usmiercac muchy w locie.

...

pomieszczenie 4x6 jest jak w morde strzelił w sam raz na monitory dalekiego pola.. jednak z przedziałem cenowym kolega nie trafił ..

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 13 sty 2005, 19:27

.........Wymary pomieszczenia to 4m x 6m. Czy jest sens stosować monitory dalekiego pola? ...

Jest jesli chcesz usmiercac muchy w locie.

...

pomieszczenie 4x6 jest jak w morde strzelił w sam raz na monitory dalekiego pola.. jednak z przedziałem cenowym kolega nie trafił .....

Niestety nie jest w sam raz. Monitorow nie mozna ustawic pod sciana tylko mniej wiecej w 1/5 do 1/4 dlugosci rezyserki co od razu zjada do 1,5 m. Nie mozna tez przy nich siedziec z glowa w glosniku bo jak sama nazwa mowi sa to monitory dalekiego pola. Mozna zaoszczedzic miejsca montujac monitory w zbudowanej specjalnie w tym celu scianie, ale to wymaga wiedzy w temacie i nie jest tanie.

Oczywiscie mozna w pomieszceniu 24m.kw wstawic monitory dalekiego pola tak samo jak mozna walcem drogowym lupac orzechy. Tu wystarcza monitory sredniego pola a momitory dalekiego pola zaprezentuja w pelni swoje walory w pomieszczeniu co najmniej 40m.kw.

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » piątek 14 sty 2005, 01:51

.....Mozna zaoszczedzic miejsca montujac monitory w zbudowanej specjalnie w tym celu scianie...

i o to wlasnie chodzi

ODPOWIEDZ