Jakość preampów Mackie ONYX?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
3Head
Re: Jakość preampów Mackie ONYX?

Post autor: 3Head » środa 27 paź 2004, 16:39

...o taaak Ghost ,to jest to co tygryski lubią najbardziej ;)nie spotkałem miksera z preampami wyższej klasy (ale uprzedzam ,że nigdy nie pracowałem na stołach analogowych , za astronomiczne kwoty) jeśli miał bym wybierać pod względem preampów to wybrał bym Ghosta......

na Trident'a kasy nie bede mial..

A jak bedzie pod wzgledem ogolnego komfortu pracy ? Dobrze Ci sie na nim pracowalo ?

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » środa 27 paź 2004, 16:51

używałem tego miksera kilka razy do pracy live - chciałbym zakupić ten mikser do studia... bardzo przyzwoity,klasyczny dżwięk Soundcraftowego toru audio...jeśli chodzi o prace -to też jeden z lepszych mikserów na jakich mi się pracowało (ale podkreślam- jest to jeden z najwyższej klasy mikserów do jakich miałem dostęp,a nie miałem dostępu do SSLów czy Ameków...)nie to żebym był zachwycony,ale pełen komfort.
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

3Head

Post autor: 3Head » środa 27 paź 2004, 18:15

rozumiem . Pewnie , ze nie mowimy tu o mikserach pokroju SSL , ale to sa kombajny mikserskie .

Bardzo dziekuje za informacje dotyczace tej konsoli . A przy okazji zapytam , jak sie spisywala przy pracy live ?

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » środa 27 paź 2004, 18:23

Nie ma sprawy...Sam się mocno zdziwiłem widząc w klubie tę konsoletę -co prawda w riderze mam napisane Preferowane :Soundcraft ,ale myslałem ,że Ghost to konsola stricie producencka...ale nie ,ma wszystko czego trzeba,żeby zrobić dobrą "sztuke" , jak mówie,nie narzekałem.
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

3Head

Post autor: 3Head » środa 27 paź 2004, 18:59

Rozumiem . W takim razie , jak przyjdzie juz do samego projektu , zainteresuje sie najpewniej ta konsola . Jakosc, z tego co mowisz jest zadowalajaca , a i zastosowanie jej szerzej nie sprawia problemow .

Dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam,

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 28 paź 2004, 17:46

Coz , wlasnie ze wzgeldu na FW myslalem o ONYX'sie

Lecz pojawilo sie pytanie z mojej strony o jakosc , bo dzwiek potem bedzie przystosowywany na kino , a te nasze kina...

Slowem , dzwiek naprawde lezy . Poza tym , ogolem jakosc musi byc bardzo dobra .

Od mikrofonow sa mikrofoniarze zawodowo sie tym zajmujacy

Plan w duzej czesci bedzie w terenie , zasilanie jasna sprawa , wszystko to wypraktykowane .

Zalezec mi bedzie na synchronizowaniu timecodow , czyli wystartowanie kamer rowno z programem, aby zachowac te same timecody ( praca na Mac'ach ) . Potrzebuje dzwiek zsynchronizowany timecodami z materialem z wszystkich kaset ( video ).

Oprocz tego dzwiek z miksera juz "gotowy" bedzie szedl na dwie kamery ( oczywiscie rozne mikrofony , to szynami sie zalatwi ) , aby rowniez zapisac go na tasme .

Zaraz poszukam sobie tego watku o Duszku . Dejote mowil o przyzwoitej jakosci , oceniasz ja na lepsza ?

Z pewnoscia cene 1500$ oglada sie przyjemniej , niz skromne 6000$

Ale jakosc naprawde gra tu wazna role , dlatego tez i wiekszy wydatek wchodzi w gre .

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 28 paź 2004, 18:13

hmm , przyjrzalem sie jeszcze konsoli Mackie 8.Bus , o ktorej wspomnial DogHead . Skoro Ghost byl projektowany z mysla o konkurencji dla Mackie , moze pomyslec o niej ? Cena konkurenta z Soundcraft jest jednak wieksza , gdyz teraz Mackie kosztuje jakies 3000$ .

Tylko najwieksza zaleta ONYX jest karta FW , ktora nieco moze kabli uporzadkowac . Jaka jest Twoja opinia o 8Bus'ie ?

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 28 paź 2004, 23:45

Przy okazji , chcialbym zapytac, czy rowniez miales mozliwosc pracy na 328xd ? Jak oceniasz ta konsole do tych celow ? Czy ONYX sprawdzi mi sie lepiej ?

ODPOWIEDZ