...NO i super ! tu już są konkrety :) . Bębniaż live występuje jak najbardziej. Zastanawiam się ile potrzebne mi jest ścieżek skoro np. w zwrotce mam popową perkusję na bitach, dograny jakis efekt + moj głos o oktave niżej.
Powiedz mi jak to jest z tą kompresją Atrac w różnych stopniach ?
Po 2 gie wygląda na to że mogę np. zrzucić wszystkie bity perkusyjne na jedną ścieżkę, klika na 2 gą, powiedzmy gitara z rifem n 3 cią i np. II gi głos.
Znalałem takie urządzenie
http://www.sound.pl/prod/1493/160.htm i zastanawiam się czy spełni moje wymagania jeżeli będziesz tak miły to zerknij. Do pełni szczęścia wystarczyłoby mi abyś zrzucił to co ostatnio nagrałem i sam ocenił ile tam jest do wywalenia na slady i jaki to np. rodzaj muzyki Jesli będziesz miał chwilkę to jest link do zrzutu
http://www.snake.art.pl/schemat.ccc jak się sciągnie rozszerzenie ccc zmieniasz na mp3 i otrzymujesz muzę....
Wiec na dwóch sciezkach masz loopa stereofonicznego zostaja ci dwie , jedna na klika druga na np. gitare , tylko nie wiem czy potrzebne ci to jest , ja stosuje to tak ze całosc mam na dwóch sciezkach i jest ok .Przeciez nie bedziesz mixował na scenie tego wszystiego na raz.
Jak dopasujesz proporcje to dwa kanały wystacza .
Atrac jest słyszalny wtedy kiedy masz duzo góry ,ale jest duzo duzo lepszy od mp3 . Kolejna sprawa to nosnik danych w fosteksie masz compact flash ,128 kosztuje on ok 100zł md data kosztuje z50-60 zł i masz 140 mb :) Jesli nie masz za duzo kasy zawsze mozesz kupic tansze nosniki po 7 zł stereofoniczne i od biedy na jednym masz klika na drugim loopa . Tańsza eksploatacja jest w md .
Nie wiem jak w fosteksie wyglada nagrywanie na wszystkie slday jednoczesnie , yamaha wszystkie 4 slady potrafi nagrywac , a z innymi to roznie to bywa .
Co do Atrac to słysze juz komentarze ze kompresja itd ,

musisz sprawdzic jak md kompresuje jesli Ci to odpowiada , a mysle ze nie zawiedziesz sie to na allegro md 4 kosztowała 1400zł w porównaniu do Fosteksa jest to duzo taniej , a wiadomo ze i tak bedzie to ci słuzyło jako odtwarzacz loopów na scenie , bo nagrywac wygodniej na kompie , ale oprocz odtwarzacza masz fajny mixer który mozesz w ykorzystac w domu

.
Pozdrawiam
PAWEŁ

...
Temat wygląda następująco. Na urządzenie mogę przeznaczyć od 1200 do 4000 max 4500 zł jest to jeden dobry lub dwa normalne koncerty więc tu problemu nie będzie. Raczej chodzi o to aby nie urządzić przerostu treści nad formą. Stawiam na jakość i wygodę dlatego właśnie pod tym kątem będę rozpatrywał wszystkie maszynki. Masz rację na PC zawsze lepiej jest sobie zmiksować wszystko i poustawiać proporcje a później już to wpuścić tylko w kilka śladów. Zastanawiałem się tylko czy kilka sladów nei będzie miało lepszej jakości niż jeden ogólny mix czy tam 4 ścieżki ale umówmy się koncert nie jest dla audiofili. Tu full rzeczy może zniszczyć kiepski sprzęt i głuchy akustyk. Jeśli chodzi o pamięć to poprostu interesuje mnie taka na którą właduję więcej i zapomnę o wymianach każdą ścieżkę mogę wgrać kilka virtualnych i zrobić mix tych virtualnych ścieżek ( czy dobrze rozumuje ? ) Jeżeli chciałbym nie zgrywać całości to musiałbym mieć ścieżkę stereo do bitów to 2 cheble, ścieżki do chórków to 2 cheble max dwie gitary elektryczne to 2 cheble, + jakiś np efekt to 1 no tak w realich to potrzeboałbym z 10 kanałów ale gdybym raz ustawił prawidłowe proporcje to wogóle starczą mi 2 ścieżki czyli 1 stereo. Poprostu robię 1 ogólny zgryw stereo wgrywam do zabawki a na scenie robię start. I już nei ma to znaczenia czy będzie to mini dysk, płyta CD, wieloślad czy komputer, tu juz tylko należy patrzeć na niezawodność i wygodę pracy. Czy ja dobrze rozumuję ??
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE