Witam,
>...Coż ... mi popsuła się karta RME HDSP 9632 ... tak tak tak
>- a myślałem, że są takie super...
Od poczatku dystrybucji kart RME w Polsce (od 2000 r) napraw gwarancyjnych było naprawde kilka. Na tak duza ilosc sprzedanych kart ich awaryjnosc jest bliska 0%. Tak wiec RME jest praktycznie bezawaryjne. Firma zawdziecza to rowniez faktowi, ze karty produkowane sa na linii urzadzen medycznych w Niemczech.
>Najgorsze jest to, że jak ją zaniosłem do dystrybutora (mam
>jeszcze ok 1,5 roku gwarancji) - firmy MONO-Digital pierwsze co
>usłyszałem to: CZEMU ta karta jest taka krzywa
W czasie przyjmowania reklamacji stwierdzilismy, ze karta jest po prostu wypaczona i skrzywiona. To jest FAKT a nie nasze widzimisie. Dodatkowo ten stan rzeczy pokazalismy klientowi, aby pozniej nie bylo niedomowien i watpliwosci, ze firma Mono Digital sciemnia i kombinuje, żeby odmowic klientowi pomocy. Zeby nie bylo watpliwosci porownalismy fizycznie nowa karte z polki z przyniesiona przez klienta do serwisu - reklamowana karta jest spaczona i krzywa.
>... że niby ją wykrzywiłem i mogły popękać ścieżki
Wiekszosc kart audio produkowana jest w technologi wielowarstwowej tak jak, np. plyty glowne komputerow, karty graficzne, itp. Urzadzenia elektroniczne sa rowniez narazone na uszkodzenia mechaniczne i termiczne. Prosze sobie wyobrazic co sie sie stanie z plyta glowna, jezeli bedzie krzywo zamontowana w obudowie lub obudowa bedzie "krzywo" wykonana.
> (żeby rozwiać ewentualne Wasze wątpliwości - karta nie była krzywa.
Na poczatku reklamacji, w obecnosci klienta 3 osoby z firmy stwierdzily, ze karta jest wyraznie pokrzywiona.
>Wsadziłem ją do kompa w grudniu i wyjąłem parę dni temu
>jak przestała pracować. Nie po to wybuliłem 2200 żeby ... nieee
>to po prostu żenada

)
Nie chcielibysmy wchodzic w szczegoly i rozpoczynac niepotrzebna pyskowke na lamach tego zacnego Forum. To nie jest wina Mono Digital, ze klient nie potrafi prawidlowo zainstalowac karty. Mono Digital nie ponosi odpowiedzialnosci za bledy popelnione przez klientow.
>Tak więc serwis RME, a ściślej mówiąc dystrybutor w Polsce nie
>wydaje się być nastawiony życzliwie do klienta.
Gdybysmy traktowali klienta "per noga" to juz dawno odmowilibysmy naprawy zgodnie z warunkami gwarancji, ze uszkodzenia mechaniczne nie podlegaja gwarancji. My natomiast chcemy pomoc klientowi i wyslalismy karte do producenta na wlasny koszt w celu ekspertyzy technicznej i ewentualnej naprawy gwarancyjnej.
> Od razu traktuje go jak intruza który popsuł kartę (pewnie oprócz
> S/N ratio użytkownik chciał zbadać jej elastyczność
> i ją sobie powyginał - bez komentarza) ...
Nie chcemy sie powtarzac... Jeszcze raz podkreslam, ze karta dotarla
do serwisu spaczona i wykrzywiona. To jest FAKT, a z faktami sie
nie dyskutuje, wiec prosze sobie z nas nie kpic.
> Przed zakupem traktują cię poważnie ale po, w razie problemów
>- jak laika, intruza, małego chłopca który popsuł zabawkę.
Gdybysmy traktowali klientow tak jak jest tu opisane to firma dawno poszlaby z torbami. MONO DIGITAL wywiazuje się uczciwie i solidnie z wszystkich napraw gwarancyjnych, często swoim kosztem. Przykladem może być fakt, ze po bankructwie amerykanskiej firmy Seasound wymienialismy zepsute karty na nowe karty RME z ogromna strata finansowa dla naszej firmy. Ponieslismy odpowiedzialnosc finansowa za niepowaznego producenta. Sadze, ze nieczesto się to zdarza w dzisiejszych czasach.
> Przy okazji; pracuję min. w serwisie komputerowym więc znam
> się troszeczkę na sprzęcie i wiem czego nie powinno się robić
> z elektroniką.
Tak sie sklada, ze wiele razy mielismy do czynienia z komputerami skladanymi w roznych firmach komputerowych i czesto musielismy poprawiac mocowanie i montaz; na porzadku dziennym jest niechlujny montaz. Ogolnie brak minimalnej kultury technicznej. Byle szybciej i byle jak.
>Zobaczymy, sprawa jest w toku...
Najlatwiej i najszybciej jest skrytykowac opierajac sie na swoim "widzimisie", a nie na FAKTACH. A fakty sa nieco inne, niz te przedstawione przez Pana Slawka.
Podsumowujac. Karta w tej chwili powinna dotrzec do producenta i za pare dni powinnismy dostac odpowiedz od RME (naprawa, czy wymiana, itp.). Poczulismy sie dotknieci wyrazaniem krzywdzacych opinii o naszej firmie, tym bardziej, ze nie maja one potwierdzenia w rzeczywistosci.
Od poczatku istnienia MONO DIGITAL, od prawie 5 lat staramy się dzialac solidnie i uczciwie. Sadze, ze wiekszosc osob, które zetknely się z nasza firma może to potwierdzic.
Uprzedzamy z gory, ze nie zamierzamy kontynuowac tej dyskusji na lamach Forum EiS, poniewaz wolimy poswiecic swój czas na profesjonalna i uczciwa obsluge klientow.
Pozdrawiamy
MONO DIGITAL
AUDIOSTACJA - dystrybutor: AKAI, ACCESS, RME, MXL, VIOLET DESIGN, SE ELECTRONICS, OKTAVA, EVENT, BLUE SKY, EMES, AVALON DESIGN, SPL, BELLARI, LUCID, ST AUDIO, BEST SERVICE, CELEMONY, MIDITECH, NADY, CITRONIC oraz BST.