Multiefekt szumi, pomocy!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
andy-1969
Re: Multiefekt szumi, pomocy!

Post autor: andy-1969 » niedziela 27 cze 2004, 20:08

...Do tej pory podlaczalem wszystko tak: gitara-kabel-efekt-kabel-wzmak.

Kumpel poradzil zebym wlaczyl ekekt w petle we wzmaku.

Tak tez zrobilem i szumow juz nie ma.

Czy myslicie ,ze jak podlacze sie na koncercie przez D.I. na wzmacniaczu na przody ,to moze byc cos nie tak? ...

JESTEM FARMACEUTĄ. MUZYKĘ TRAKTUJĘ JAKO HOBBY. GRAM NA GITARZE, CENIĘ SOBIE TAKIE ZESPOŁY JAK YES, ASIA, GENESIS. W SWOICH NAGRANIACH STARAM SIE MIERZYĆ W TYM KIERUNKU.

Awatar użytkownika
JBL_max

Post autor: JBL_max » sobota 03 lip 2004, 02:12

......Do tej pory podlaczalem wszystko tak: gitara-kabel-efekt-kabel-wzmak.

Kumpel poradzil zebym wlaczyl ekekt w petle we wzmaku.

Tak tez zrobilem i szumow juz nie ma.

Czy myslicie ,ze jak podlacze sie na koncercie przez D.I. na wzmacniaczu na przody ,to moze byc cos nie tak? ...

kolego generalnie proponuję Ci jeżeli korzystasz z mult efektu zawsze stosować pętli efektowej Send i Enter bo daje to o niebo lepsze efekty niż typowe wpięcie się w wejście input po przejściu toru sygnałowego o którym mowa wyżej. Sam jeszcze kilka miesięcy temu DigiTech RP-20 Valve procesor do gitary włączałem właśnie w pętle efektową Marshalla Jcm Slash 800 aby np. zależnie od tego co potrzebowałem wykorzystywać lampy z główki a tylko delay z Efektu lub np. puszczać w główkę wszystko prosto z efektu. Teraz pytanie czy wzmacniacz tak podłączony nagłaśniać z lini czy z mikrofonu ? hmmm najlepiej tak i tak. Zależy też czy akustyk dysponujue dobrym mikrofonem. Jednak podłączenie 2 sposobami daje mu zawsze możliwość miksowania sygnału lub poprostu wybrania lepszego rozwiązania. Reasumując zawsze stosuj pętle efektową przy współpracy z multiefektem. Nie jest to bynajmniej tylko moja opinia ;) Problem szumu hm i tu jest mała zagadka.Faktycznie RP ma pokrętła dopasowujące stosunek syg. wej i wyj. ja miałem cyrki z szumami kiedy miałem na wykończeniu lampkę odpowiadającą za przedwzmacniacz. Naprawa rzędu 30 zł jak jest u Ciebei trudno to zdalnie ocenić przynajmniej dla mnie. POzdrawiam i powodzenia
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE

Awatar użytkownika
Gib

Post autor: Gib » poniedziałek 05 lip 2004, 23:43

Wielkie dzieki za pomoc!

ODPOWIEDZ