Novation A-Station?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Novation A-Station?

Post autor: mr-hammond » wtorek 03 lut 2004, 09:27

Ja rozumiem ze kazdy ma wlasne preferencje jesli chodzi o obsługe , czy mozesz napisac co jest takiego rażącego , czy wyświetlacz sprawia sporo kłopotów ?

Jestem juz przekonany do yamahy , ale wiecie jak to jest :) ,

A własnie jeśli yamahe wycofali to wprowadzają coś nowego , bo nic nie słychac nic nie widac , nie wiem co o tym myślec .

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 03 lut 2004, 12:35

A własnie jeśli yamahe wycofali to wprowadzają coś nowego , bo nic nie słychac nic nie widac , nie wiem co o tym myślec .

## hehe - możesz sobie kupić MOTIFa + rozszerzenie AN1x ;))) Tyle, że wydasz ciut więcej, niż za używanego AN1x

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 03 lut 2004, 19:53

Grałem ostatnio na ex5 z an1x wiec chyba to, to samo jest , ale niestety nie potrzebuje tego wszystiego miec na raz ( przynajmniej nie teraz )) :):):):)

ale dzieki za rade :):):)

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » środa 04 lut 2004, 07:52

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

YAMAHA nie produkuje już AN1x-a, bo wypuściła go w formie pluginów PLG-100AN i PLG-150AN, które możesz zamontować w każdym sprzęcie (YAMAHY) posiadającym złącze tego rozszerzenia np. MOTIF, CS6x, "wyższe" S-ki. PLG jest dużo tańszy od AN1x-a a oferuje (prawie) te same możliwości. Trzeba tylko posiadać sprzęt, do którego można takie rozszerzenie włożyć więc zakup wychodzi drożej niż używanego AN1x-a.

Pozdrawiam.

Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 04 lut 2004, 23:30

...

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

YAMAHA nie produkuje już AN1x-a, bo wypuściła go w formie pluginów PLG-100AN i PLG-150AN, które możesz zamontować w każdym sprzęcie (YAMAHY) posiadającym złącze tego rozszerzenia np. MOTIF, CS6x, "wyższe" S-ki. PLG jest dużo tańszy od AN1x-a a oferuje (prawie) te same możliwości. Trzeba tylko posiadać sprzęt, do którego można takie rozszerzenie włożyć więc zakup wychodzi drożej niż używanego AN1x-a.

Pozdrawiam.

...

Wielkie dzieki :)

JA potrzebuje tylko syntezatora na scene , bo w domu to nie ma problemu , pianina mam oki wiec nie musze kupowac drugi raz tego samego :):):)

Yamaha wystarczy chyba ;)

a swoja drogą to chyba nie jest okej zaprzestawac produkcji takiego instrumentu ,co źle sie sprzedawał ?:) czy pluginy nie schodziły ?:):):):)

POZDRAWIAM

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » czwartek 05 lut 2004, 07:47

.....

a swoja drogą to chyba nie jest okej zaprzestawac produkcji takiego instrumentu ,co źle sie sprzedawał ?:) czy pluginy nie schodziły ?:):):):)

POZDRAWIAM

PAWEŁ

...

AN1x swego czasu sprzedawał się nieźle, pluginy też - polityka marketingowa takiego koncernu jak YAMAHA nigdy nie będzie zrozumiała dla mnie i większości użytkowników pewnie też. W sumie to nie był zły pomysł z tymi rozszerzeniami, ale marzy mi się np. AN2x - miałbym kilka pomysłów na "udoskonalenie" tego sprzętu, np. 4 gniazda rozszerzeń PLG

Pozdrawiam.

Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 05 lut 2004, 12:30

........

POZDRAWIAM

PAWEŁ

...

AN1x swego czasu sprzedawał się nieźle, pluginy też - polityka marketingowa takiego koncernu jak YAMAHA nigdy nie będzie zrozumiała dla mnie i większości użytkowników pewnie też. W sumie to nie był zły pomysł z tymi rozszerzeniami, ale marzy mi się np. AN2x - miałbym kilka pomysłów na "udoskonalenie" tego sprzętu, np. 4 gniazda rozszerzeń PLG

Pozdrawiam.

...

Racja tylko czy nie wydaje Ci sie ze koszta były by tak miedzy Yamahą S30 ,a S03 .One chyba maja rozszezenia PLG , wiec chyba to są te nowe An2x:-D .hehehehe

Pozdrawiam :)

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » czwartek 05 lut 2004, 21:16

Jasne, ale ja przywiązuję sie do sprzętu i fajnie by było mieć nowszy model. Faktycznie jednak gdyby YAMAHA wypuściła AN2x-a i dała mu np. większą polifonię, gniazda rozszerzeń i kilka nowych bajerków, to w sumie powieliła by istniejące syntezatory i łorkstejszony, a faktycznie zmieniła by się tylko obudowa. Jednak szkoda, te czasy, kiedy każdy wypuszczany instrument miał swój niepowtarzalny styl i duszę juz nie wrócą. Dlatego lubię mojego AN1x-a, to taki dinozaur na wymarciu.

Pozdrawiam.

Jestem muzykiem...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 05 lut 2004, 21:21

...Jasne, ale ja przywiązuję sie do sprzętu i fajnie by było mieć nowszy model. Faktycznie jednak gdyby YAMAHA wypuściła AN2x-a i dała mu np. większą polifonię, gniazda rozszerzeń i kilka nowych bajerków, to w sumie powieliła by istniejące syntezatory i łorkstejszony, a faktycznie zmieniła by się tylko obudowa. Jednak szkoda, te czasy, kiedy każdy wypuszczany instrument miał swój niepowtarzalny styl i duszę juz nie wrócą. Dlatego lubię mojego AN1x-a, to taki dinozaur na wymarciu.

Pozdrawiam.

...

a własnie czy polifonia w an1x wystarcza czy przeszkadza?

i czy istnieje cos takiego ze jakis tryb obcina polifonie ktorej i tak mało ?

pozdrowionka :)

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Haall

Post autor: Haall » czwartek 05 lut 2004, 21:45

......

a własnie czy polifonia w an1x wystarcza czy przeszkadza?

i czy istnieje cos takiego ze jakis tryb obcina polifonie ktorej i tak mało ?

pozdrowionka :)

PAWEŁ

...

Te 10 głosów to dużo i mało. Jak zrobisz basa mono, to o 9 za dużo, jak fajny pad to gęstsze akordy nie wyjdą, a jak dołożysz tryb DUAL i UNISON, to o akordach większych niż 3 tonowe zapomnij. Można się przyzwyczaić, ale te 32 głosy to marzenie... Mozna kupić S80 i zainstalować 4 PLG-150AN, wtedy... ale jazda...

Pozdrawiam.

Zapraszam na gg 1541048.

Jestem muzykiem...

ODPOWIEDZ