Co to za konsola?
W takim razie mam jeszcze jedno pytanie : jaka powinna być ( optymalna) konfiguracja systemu pro tools hd do studia już profesjonalnego , powiedzmy "domowe studio Slasha " ?
Chodzi mi o zestawienie urządzeń peryferyjnych , interfejsów etc. zakładając że kupuję Pro Tools Hd|2 lub HD|3 . Czy wymagane są jakieś interfejsy Digidesign , czy można je zastąpić urządeniami innej firmy ? Mając analogową konsolę , w co należy się zaopatrzyć by wszystko razem grało ?

Re: Co to za konsola?
a niech to , przepraszam bardzo , napisałem odpowiedź nie na to forum co trzeba
, sory za zamieszanie

Chodzi mi o zestawienie urządzeń peryferyjnych , interfejsów etc. zakładając że kupuję Pro Tools Hd|2 lub HD|3 . Czy wymagane są jakieś interfejsy Digidesign , czy można je zastąpić urządeniami innej firmy ?
Interfejsy chyba tylko Digidesign - albo inne, drozsze
- choc nie jestem pewny, czy te inne kiedys dostepne np. sa kompatybilne z HD. Jezeli chcesz wykorzystywac analogowa konsolete, bedziesz potrezbowal duzo wyjsc i troche wejsc - interfejsy 192 mozna rozszerzac za pomoca kart w wejscia lub/i w wyjscia.
Mając analogową konsolę , w co należy się zaopatrzyć by wszystko razem grało ?...
Nooo... Lexicon 960 na poczatek, troche analogowych kompresorow, przedwzmacniacze neve, mikrofoniki...
Interfejsy chyba tylko Digidesign - albo inne, drozsze

Mając analogową konsolę , w co należy się zaopatrzyć by wszystko razem grało ?...
Nooo... Lexicon 960 na poczatek, troche analogowych kompresorow, przedwzmacniacze neve, mikrofoniki...

konkretnie chodziło mi o granie na drodze "konsola-komputer" , czyli o to , co trzeba zapewnić , by sygnał z konsoli ( a najpierw z mikrofonika
) , powędrował do systemu pro tools . jaką drogę musi przebyć ( pomijając elementy dla zapewnienia wysokiej jakości dźwięku , jedynie to , co jest konieczne ) ? czy droga ta będzie wyglądać mikrofon>konsola>interfejs>karta digi>pro tools ?

czy droga ta będzie wyglądać mikrofon>konsola>interfejs>karta digi>pro tools ?
I z powrotem - Pro-Tools>karta digi>interfejs>mikser
Tak w skrocie OK.
I z powrotem - Pro-Tools>karta digi>interfejs>mikser
Tak w skrocie OK.
A tak Panowie napiszcie mi tak szczerze czy kupując taki mikser opłaca się wchodzić z sygnałem do kompa w celu jego zarejestrowania a potem z niego wychodzić na kilkunastu scieżkach po to żeby go zmiksować i zgrać gdzieś na zewnątrz. Ile tam po drodze jest kabla i przetworników? Ja tak rozumie w tej chwili tą koncepcję studia i jak coś to bardzo bym prosił o lekkie sprostowanie całego tego rozgardiaszu.
Nie ma co