Co to za konsola?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
virus
Re: Co to za konsola?

Post autor: virus » niedziela 11 sty 2004, 19:11

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie : jaka powinna być ( optymalna) konfiguracja systemu pro tools hd do studia już profesjonalnego , powiedzmy "domowe studio Slasha " ? Chodzi mi o zestawienie urządzeń peryferyjnych , interfejsów etc. zakładając że kupuję Pro Tools Hd|2 lub HD|3 . Czy wymagane są jakieś interfejsy Digidesign , czy można je zastąpić urządeniami innej firmy ? Mając analogową konsolę , w co należy się zaopatrzyć by wszystko razem grało ?

virus

Post autor: virus » niedziela 11 sty 2004, 19:16

a niech to , przepraszam bardzo , napisałem odpowiedź nie na to forum co trzeba , sory za zamieszanie

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » niedziela 11 sty 2004, 19:21

Chodzi mi o zestawienie urządzeń peryferyjnych , interfejsów etc. zakładając że kupuję Pro Tools Hd|2 lub HD|3 . Czy wymagane są jakieś interfejsy Digidesign , czy można je zastąpić urządeniami innej firmy ?

Interfejsy chyba tylko Digidesign - albo inne, drozsze - choc nie jestem pewny, czy te inne kiedys dostepne np. sa kompatybilne z HD. Jezeli chcesz wykorzystywac analogowa konsolete, bedziesz potrezbowal duzo wyjsc i troche wejsc - interfejsy 192 mozna rozszerzac za pomoca kart w wejscia lub/i w wyjscia.

Mając analogową konsolę , w co należy się zaopatrzyć by wszystko razem grało ?...

Nooo... Lexicon 960 na poczatek, troche analogowych kompresorow, przedwzmacniacze neve, mikrofoniki...

virus

Post autor: virus » niedziela 11 sty 2004, 20:05

konkretnie chodziło mi o granie na drodze "konsola-komputer" , czyli o to , co trzeba zapewnić , by sygnał z konsoli ( a najpierw z mikrofonika ) , powędrował do systemu pro tools . jaką drogę musi przebyć ( pomijając elementy dla zapewnienia wysokiej jakości dźwięku , jedynie to , co jest konieczne ) ? czy droga ta będzie wyglądać mikrofon>konsola>interfejs>karta digi>pro tools ?

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » niedziela 11 sty 2004, 20:37

czy droga ta będzie wyglądać mikrofon>konsola>interfejs>karta digi>pro tools ?

I z powrotem - Pro-Tools>karta digi>interfejs>mikser

Tak w skrocie OK.

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » niedziela 11 sty 2004, 23:45

A tak Panowie napiszcie mi tak szczerze czy kupując taki mikser opłaca się wchodzić z sygnałem do kompa w celu jego zarejestrowania a potem z niego wychodzić na kilkunastu scieżkach po to żeby go zmiksować i zgrać gdzieś na zewnątrz. Ile tam po drodze jest kabla i przetworników? Ja tak rozumie w tej chwili tą koncepcję studia i jak coś to bardzo bym prosił o lekkie sprostowanie całego tego rozgardiaszu.
Nie ma co

ODPOWIEDZ