MAYA 44 MKII niska cena

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
qen
Re: MAYA 44 MKII niska cena

Post autor: qen » poniedziałek 15 gru 2003, 09:48

Quote:

.Za tą cenę to naprawdę najlepsza oferta na rynku

Mam do Ciebie pytanie - widzialem wyniki pomiarów tej karty z Right Mark'a i straaaaasznie duży ma THD - prawie 10 razy większy niż w Delcie. Jak ta karta twoim zdaniem brzmi?
Sampling (kreatywny): z użyciem PC

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » poniedziałek 15 gru 2003, 10:02

...
Quote:

.Za tą cenę to naprawdę najlepsza oferta na rynku

Mam do Ciebie pytanie - widzialem wyniki pomiarów tej karty z Right Mark'a i straaaaasznie duży ma THD - prawie 10 razy większy niż w Delcie. Jak ta karta twoim zdaniem brzmi?...

Hmm, ale cena mimo wszystko niższa niż delty, nie każdy potrzebuje thd jak w delcie, a zabawa z homerecordingiem i tak bedzie. Jeśli ktoś potrzebuje lepszych parametrów - kupuje chociażby M-Audio.

Awatar użytkownika
qen

Post autor: qen » poniedziałek 15 gru 2003, 11:37

Quote:
Tak idzie lepsze!

Parametry akustyczne karty są zbliżone do Audiophile2496 ( wktórce dostępny będzie test porównawczy).

Gdzie mogę zobaczyć obiecany test porównawczy ?
Sampling (kreatywny): z użyciem PC

switch

Post autor: switch » poniedziałek 15 gru 2003, 13:18

Mam do Ciebie pytanie - widzialem wyniki pomiarów tej karty z Right Mark'a i straaaaasznie duży ma THD - prawie 10 razy większy niż w Delcie. Jak ta karta twoim zdaniem brzmi?...

Hmm, ale cena mimo wszystko niższa niż delty, nie każdy potrzebuje thd jak w delcie, a zabawa z homerecordingiem i tak bedzie. Jeśli ktoś potrzebuje lepszych parametrów - kupuje chociażby M-Audio....

I tu muszę zgodzić się z powyższym.Delty dane mi było słuchać w wyciszonym pomieszczeniu,na studyjnych monitorach i byłem pod dużym wrażeniem.A maya 44mkII używam w domu (i tu chyba miejsce dla tej karty) w połączeniu z wzmacniaczem i konsumenckimi kolumnami więc porównywanie brzmienia byłoby nie na miejscu.Powiem tylko że przy nagrywaniu gitar i wokali w warunkach domowych jestem w pełni usatysfakcjonowany.Myślę że choć trochę rozjaśnią sytuację obiecane testy porównawcze.pozdrawiam.

ODPOWIEDZ