Monitory z najlepszą translacją

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DZ1
Re: Monitory z najlepszą translacją

Post autor: DZ1 » sobota 17 cze 2017, 19:12

Posłuchałem, przemyślałem i wybrałem... dlaczego ''przemyślałem''? bo zaszły pewne kompromisy i nie o cene tutaj chodzi.
Otóż; po odsłuchu miałem niezły dylemat miedzy APS AEON i Klasik bo np AEONy mają poprostu wiecej mocy i grają ''wiekszym'' dźwiekiem.
Dźwięk z obydwu tych paczek jest na tym samym, wysokim poziomie ALE w Klasikach poprostu jeszcze wiecej słychać - Klasiki są lepsze pod tym wzgledem. AEON to jest ewidentnie monitor średniego pola - takie mam wrażenie. Dźwięk z Klasików ''wychodzi'' poza paczki, cieżko mi to opisać słowami... i podobnie jak w AEONach jest szczegółowy, wszystko ''widać'' jak na dłoni, nic nie kłuje, słychać, że one naprawde mają płaską ch-ke czestotliwościową, nic nie rezonuje, niczego nie jest za duzo, nic nie przeszkadza, to jest coś nieprawdopodobnego! - wlasnie o to mi chodziło! W AEONach dźwiek, chociaż ''wiekszy'', to jest ''przyklejony'' do głośników - takie odniosłem wrażenie (w porównaniu do Klasików).
Cały problem w wyborze polegał na tym: albo Klasiki bardziej szczegółowe, albo AEONy z ''większym'' dźwiękiem. Ciężki wybór jak dla mnie bo chciałoby sie mieć to i to :) Kompromis polega na tym, że wybrałem Klasik i ich niesamowity sub ale sub w przyszłym roku bo niestety budżet nie jest z gumy :) i jeszcze nie wiem czy ten sub bedzie mi w ogole potrzebny gdy przyzwyczaje sie do samych Klasików bo one mają naprawde niesamowite zejście (nie zamulone), aż cieżko w to uwierzyć jeśli nie przesłucha sie ich na własnych uszach.
Tak na marginesie dodam, że porównywałem te APSy bezpośrednio m.in. ze sławnymi Adamami A7X i... tutaj naprawde nie ma ZUPEŁNIE co porównywać - pod każdym względem nasze polskie APSy zmiotły je z powierzchni Ziemi niczym bomba atomowa - to zupełnie inna liga.
A7X przy Klasikach brzmi jak tania budżetówka - Klasiki są NIESAMOWITE! :)
WRESZCIE znalazłem chyba idealne dla mnie głośniki z którymi zaprzyjaźnie sie na dłuuuuugo - tego szukałem i znalazłem! Jestem bardzo szczesliwy z tego powodu dlatego jesli ktokolwiek z Was bedzie potrzebował zaopatrzyć sie w monitory studyjne i bedzie miał na ten cel koło 3,5kPLN to pierwsze co to posłuchajcie Klasików - gorąco polecam, MIAŻDŻĄ wszystko inne w podobnej cenie :)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ