Wppinam mikrofon przez xlr, gitary i pianino przez jack. Lekko daje wzmocnieniee na karcie dla mikrofonu, ale nawet jak go nie ma to jest cicho
Tascam US-428- szumy przy nagrywaniu i niska jakosc wokalu na shure sm58
-
Re: Tascam US-428- szumy przy nagrywaniu i niska jakosc wokalu na shure sm58
...
Wppinam mikrofon przez xlr, gitary i pianino przez jack. Lekko daje wzmocnieniee na karcie dla mikrofonu, ale nawet jak go nie ma to jest cicho...
Ja tam muszę powiedzieć, że nagrywałem wokal w domowym studio, czyli w swoim pokoju :) na SM58 (oryginalny) i potem nagrałem to samo na RODE NT2A na tym samym interfejsie i jest po prostu dzień do nocy. Na szczurze matowe wszystko i zamulone a na Rodku bez żadnego EQ jest wszystko czytelne i można łatwo zmiksować. To samo gitara akustyczna-bez porównania. Więc ja polecam zainwestować w pojemnik (chociażby Rode NT1A). Pozdrawiam
A co to ma wspólnego z problemem?
- Soundscape
- Kontakt:
...
A co to ma wspólnego z problemem?...
Zawsze musi być jakiś "off topic" ;)
Nie rozumiem jednak ostatniego zdania autora: "Lekko daje wzmocnieniee na karcie dla mikrofonu, ale nawet jak go nie ma to jest cicho". Znaczy czego nie ma?
To że pytający może mieć wyobrażenie dźwięku nagranego mikrofonem pojemnościowym, a nie dynamicznym i nie dopasował narzędzi :) Albo to, że łatwo popsuć proces nagrywania za pomocą typowych dynamicznych.