@guitarstuff
Pamiętaj że przesiadka na maka to wymiana softu - więc jeśli jakiś posiadasz to go nie uzyjesz (chyba że sobie windowsa postawisz)
I niestety ale niezawodnośc jest taka sama!!! - tu nie ma nawet najmniejszej przewagi na żadną szalę.
Niezawodnośc maka to obecnie tylko bajka.
A wydajnośc sporo niższa (nie tylko z racji SSD ale i sporo wydajniejszego procesora w przypadku tego pc)
Co do przenoszenia ściezek to większośc softu obsługuje OMF (pozwala to na przenoszenie sladów jednak ze sporymi ograniczeniami - jesli nic sie nie zmieniło to gołe slady zpoziomami i panoramą tylko)
ps.Bez grafiki bo jak napisałem obecne procesory maja ja wbudowaną i wystarcza do wszystkiego prócz gier.
@Akton
Bywa heheheeh.Dość często zresztą.Też myslałem że ten temat wyleci no ale w razie co jest aktualna propozycja na forum :)
Co do ramu - kwestia jak twoje vsti są w stanie wykorzystać ram.Ja sobie plumkam na fl studio i 8 wystarcza ale ale nie korzystam z dużych vsti - co najwyżej nieco zamulający Proteus VX.
Niestety ram stał się bardzo drogi - zakup 8GB kosztuje tyle co 16GB pół roku temu.Masakra jakaś.
Ile masz obecnie ramu?Czy wystarcza czy już go brakuje?Czy vsti maja mozliwość wczytywania do ram?