Pierwszy analogowy syntezator do studia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Pierwszy analogowy syntezator do studia

Post autor: Soundscape » poniedziałek 09 wrz 2013, 12:53

...Jeśli masz w miarę mocnego kompa to lepszy od Arturii będzie U-he Diva. W sumie to jest jedyna wtyczka, przy której mam wrażenie że gram na hardware... 

Potwierdzam. Jedna z ciekawszych propozycji minionych lat. Mocożerne, ale odwdzięcza się bardzo dobrym brzmieniem. 

perfektsound

Post autor: perfektsound » poniedziałek 09 wrz 2013, 15:41

...
...Jeśli masz w miarę mocnego kompa to lepszy od Arturii będzie U-he Diva. W sumie to jest jedyna wtyczka, przy której mam wrażenie że gram na hardware... 

Potwierdzam. Jedna z ciekawszych propozycji minionych lat. Mocożerne, ale odwdzięcza się bardzo dobrym brzmieniem. ...

Testowałem demo - znakomite brzmienie, w sofcie najbliższe sprzętowi (i to sprzętowi topowemu - wszelkie Blofeldy czy Gaie brzmią jak zabawki przy Diwie). Nie kupiłem tylko dlatego, że 2,3 instancje niszczyły mi w całości zasoby obu rdzeni Core 2 Duo 2.16 ghz  ;) Jeśli masz mocny komputer, to Diva zdecydowanie tak!

Jeśli masz słabszy, to U-He Zebra ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » wtorek 10 wrz 2013, 13:00

---Testowałem demo - znakomite brzmienie, w sofcie najbliższe sprzętowi

Też przetestowałem. Diva OK. Ładnie się układa w miksie - plus. Analoga ciężko tak skleić z biegu z resztą aranżu.

IMO jedyna wtyczka, przy której mam wrażenie, że gram na hardware to AAS TASSMAN. Prawdziwa surówka:

http://www.applied-acoustics.com/tassman/trial/

http://www.superstereo.pl

ODPOWIEDZ