Mogą jeśli coś jest nie tak - czy szumy są bez użycia usb?
USB ma dwie masy - jedna sygnałowa a druga to obudowa przewodu wraz z wtykami
Mogą jeśli coś jest nie tak - czy szumy są bez użycia usb?
USB ma dwie masy - jedna sygnałowa a druga to obudowa przewodu wraz z wtykami
Szumy występują tylko przy nagraniu przez kabel USB na wyjściu Main Out nie... Ale kiedy chciałem podłączyć mikser do komputera za pośrednictwem interfejsu audio USB, który przy nagraniach nie ma żadnych szumów, to takie istniały.
Czy szumy pojawiają się na wyjściach Main Out, gdy podłączony jest kabel USB?
...
Czy szumy pojawiają się na wyjściach Main Out, gdy podłączony jest kabel USB?
...
Nie. Na Main Out nie ma wcale szumów. Ale na USB są i to cały czas... :/
Z czego nagrywasz przez usb?z wejścia mikrofonu?nie za duże wzmocnienie jest ustawione?
Jesli jest ok to są dwie możliwości:
1.wbudowany interfejs to nic nie warty kibel
2.wbudowany interfejs jest uszkodzony - oddawaj do serwisu i mają się tym zająć (sprawdź wcześniej na innym komputerze najlepiej u kogoś)
Jeśli serwis znów przygra w kulki to bierz rachunek jeśli sprzęt nie ma jeszcze dwóch lat i wal do sprzedawcy na niezgodność towaru z umową
Tak, nagrywam z wejścia mikrofonowego XLR i czy ustawię gain na maxa czy na minimum , czy wgl jakieś ustawienia pozmieniam to i tak szum jest na tej samej częstotliwości i z tym samym natężeniem głośności.
Myślę, że jeśli interfejs w mikserze był by do du*y to taka firma jaką jest Mackie nie produkowała by czegoś takiego.
Druga wersja jest bardziej prawdopodobna według mnie. Już go wysyłałem do serwisu, ale odesłali go z wpisem: "Wina może leżeć po stronie zasilacza komputera do którego podłączony jest mikser."
Jak już napisałem w temacie, oddałem ten mikser , bo 2 miesiące leżał u mnie bezużyteczny, a teraz chcę sobie kupić taki sam ale od innego dystrybutora. Myślałem o firmie Thamann. Bardzo cenię sobie tą firmę. Ma ona pożądne, nie lekcoważące podejście do klienta.
jeśli nie ma zakłóceń na wyjściu analogowym, to musi być uszkodzony przetwornik na USB - pętla mas zakłóca wszędzie - tak przynajmniej w moim Emu mam
...
jeśli nie ma zakłóceń na wyjściu analogowym, to musi być uszkodzony przetwornik na USB - pętla mas zakłóca wszędzie - tak przynajmniej w moim Emu mam ...
A jaki masz model E-MU ?
Ja mam 0204 USB i żadnych zakłuceń nie mam.
...
...
jeśli nie ma zakłóceń na wyjściu analogowym, to musi być uszkodzony przetwornik na USB - pętla mas zakłóca wszędzie - tak przynajmniej w moim Emu mam ...
A jaki masz model E-MU ?
Ja mam 0204 USB i żadnych zakłuceń nie mam. ...
ja też nie mam - ale jak coś kiedyś buczało to wszędzie - zresztą wystarczyło na spodzie pstryczek przełączyć i przestało - i to była pętla mas wtedy...
0404usb ma takie pmagiczne przełączniki na spodzie:
http://www.ixbt.com/proaudio/emu/0404usb/glift.jpg
0404usb ma takie pmagiczne przełączniki na spodzie
Aha ... to ja też mam takie dwa przełączniki, tylko, że pisze "R-GND LIFT" i "L-GND LIFT" .
I one służą do uniknięcia pętli mas ?