Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Soundscape
-
Kontakt:
Re: Mackie BlackBird z Cubase 6 i VST Nexus?
autor: Soundscape » piątek 16 mar 2012, 13:53
No w sumie parametry Mackiego BlackBirda do mnie mocno przemawiają a ponadto czasami jest robota ze zgrywaniem demo jakiejś rockowej kapelki itp. więc przyda się na pewno. Z drugiej strony nic mniejszego nie ma takich parametrów jeśli chodzi o przetworniki i latencję więc wybór chyba prosty... ale może się mylę więc poprawcie.
...
Właśnie leci podobny temat teraz tu
Jeśli chodzi o coś mniejszego co ma dobrą dynamikę, oraz przetworniki cirrus Logic, to jest Audio Kontrol 6 NI. Dobrą jakość prezentują nowe interfejsy rolanda, Octa i Quad Capture. Latencja naprawdę niska (to też zależy od mocy komputera), preampy z konsolety M-400 (w tej kategorii bardzo dobre) i dobra funkcjonalność, stabilność.
-
redman - Posty:15
autor: redman » piątek 16 mar 2012, 14:50
...
No w sumie parametry Mackiego BlackBirda do mnie mocno przemawiają a ponadto czasami jest robota ze zgrywaniem demo jakiejś rockowej kapelki itp. więc przyda się na pewno. Z drugiej strony nic mniejszego nie ma takich parametrów jeśli chodzi o przetworniki i latencję więc wybór chyba prosty... ale może się mylę więc poprawcie.
...
Właśnie leci podobny temat teraz tu
Jeśli chodzi o coś mniejszego co ma dobrą dynamikę, oraz przetworniki cirrus Logic, to jest Audio Kontrol 6 NI. Dobrą jakość prezentują nowe interfejsy rolanda, Octa i Quad Capture. Latencja naprawdę niska (to też zależy od mocy komputera), preampy z konsolety M-400 (w tej kategorii bardzo dobre) i dobra funkcjonalność, stabilność.
...
Dość ciekawe propozycje i dziękuję Ci za zainteresowanie. przemyślę to bo cena miła choć martwi mnie usb 2.0 i dość niska dynamika preampu mikrofonowego (98 dB przy gain 11 to trochę przy mało). Poza tym wyjście na 1 parę słuchawek jak dla mnie dyskwalifikuje ten interfejs. Potrzebuję 2 głośne wyjścia słuchawkowe. Poza tym naprawdę spoko. Faktycznie czy tyle wejść mi potrzeba? sam zaczynam wątpić.