to jak wie ktos jak to ustawic w Sony Acid Pro?
ESI UGM 96 - problem z odsłuchem
Re: ESI UGM 96 - problem z odsłuchem
Bez jaj - Google nie masz?
Wpisz acid direct monitoring
jeden z pierwszych wyników:
http://forum.recordingreview.com/f92/direct-monitoring-acid-14310/
...
Bez jaj - Google nie masz?
Wpisz acid direct monitoring
jeden z pierwszych wyników:
http://forum.recordingreview.com/f92/direct-monitoring-acid-14310/...
a Ty chyba nie zauwazyles ze tam pisza o innej karcie dzwiekowej i innej sytuacji - bylem na tej stronie. google jest dosc popularne:P
I CO Z TEGO?
widac że nie wiesz jak to wogóle działa - a działa praktycznie tak samo na każdym DAW
na kanale musisz uaktywnić odsłuch tego wejścia
szkoda że nie zadałeś sobie wogóle trudu by to sprawdzić
widac że nie wiesz jak to wogóle działa - a działa praktycznie tak samo na każdym DAW
na kanale musisz uaktywnić odsłuch tego wejścia
nie nie zadałem sobie trudu bo nie wiem co to znaczy. Każde DAW, oraz uaktywnienie odsłuchu tego wejścia - właśnie o to pytam - jak to zrobić? Dlatego udałem sie na ponoć forum specjalistów. Dzięki bede nadal sam probował to zrobić. Pozdrawiam
Dostałes linka...dostałes hasło do google...no nie rób sobie jaj przecież tam wszystko jest opisane co to jest i jak się włącza
Zostan przy samym FL Studio, w nim mozesz wszystko zrobic od poczatku do efektu finalnego. Nagrywasz tylko wokal czyli jedno zrodlo dzwieku na raz wiec bez problemu mozesz to zrobic w FL Studio, przy odrobinie wprawy mozna bez stersu nagrywac w nim. Pozniej robisz w nim rowniez miks wokalu z podkladem i jest to naklepsze rozwiazanie bo wszystkie elementy miksu masz pod reką. W Fl Studio zrobisz sobie tez odsłuch podczas nagrywania, musisz tylko podczas nagrywania ustawic latencje na najnizszą wartosc zebys nie słyszał opoznienia dzwieku. ESI robi dobre karty dzw. i o ile masz w miare ''dzisiejszego'' kompa czyli przynajmniej z prockiem 1.8ghz i 1gb ramu to latencje bedziesz mogl ustawic na bardzo mala wartosc.
pozdr
......o to już jest coś. Dzięki! Ja ogólnie do produkcji używam FL Studio a do mixu Acid Pro....
Zostan przy samym FL Studio, w nim mozesz wszystko zrobic od poczatku do efektu finalnego. Nagrywasz tylko wokal czyli jedno zrodlo dzwieku na raz wiec bez problemu mozesz to zrobic w FL Studio, przy odrobinie wprawy mozna bez stersu nagrywac w nim. Pozniej robisz w nim rowniez miks wokalu z podkladem i jest to naklepsze rozwiazanie bo wszystkie elementy miksu masz pod reką. W Fl Studio zrobisz sobie tez odsłuch podczas nagrywania, musisz tylko podczas nagrywania ustawic latencje na najnizszą wartosc zebys nie słyszał opoznienia dzwieku. ESI robi dobre karty dzw. i o ile masz w miare ''dzisiejszego'' kompa czyli przynajmniej z prockiem 1.8ghz i 1gb ramu to latencje bedziesz mogl ustawic na bardzo mala wartosc.
pozdr...
O dzięki w końcu konkrety. Tak też myślałem, żeby zacząć nagrywać w FL żeby całość produkcji mieć w jednym środowisku (no do sound forga to czasem coś na pewno pójdzie). FL obsługuje ASIO to czy żeby mieć odsłuch z tej karty w czasie rzeczywistym muszę ustawić gdzies w programie taką funkcjonalność czy w tym directwire od karty jakieś kabelki też musze łączyć?
Co do latencji może być problem bo do produkcji podkładu muzycznego często używam wielu procesorożernych wtyczek i nieraz odtwarzanie płynne wymaga podkręcenia latencji w ASIO natomiast może po prostu gotowy wave będe wrzucał do FLa. Chyba tak będzie najlepiej...
Moja specyfikacja to 8GB RAM i 4 rdzeniowy procesor amd a6 4x1400 z tym trybem turbo. Wiec powinien sobie z tym elegancko radzić.
Pozdrawiam
konkrety bo sie nie chce ruszyc głową i czytać ze zrozumieniem (sory nie mogłem sie powstrzymać)
http://www.image-line.com/support/FLHelp/html/recording_audio.htm
wszystko dla FL w tym temacie
Nie bardzo mi to chodzi. Zbyt duże opóźnienie. Mam w takim razie prośbę o doradzenie mi jakiejś funcjonalnej karty dźwiękowej na usb z odsłuchem w czasie rzeczywistym - potrzebne mi tylko wejście mikrofonowe, wejście na odsłuch stereo i najlepiej drugie równoległe. Jakieś proste rozwiązanie w cenie do 200 zł. Proszę o rady zależy mi na w miarę dobrych przetwornikach żeby jakoś była porównywalna choćby do starego SB Live. Pozdrawiam