Edirol UA-25 - zakłócenia na wyjściu audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
audiophil
Re: Edirol UA-25 - zakłócenia na wyjściu audio

Post autor: audiophil » piątek 06 maja 2011, 01:11

...
...
Sprawa wydaje się prosta, UA-25 to interfejs zasilany z USB, a Twój laptop generuje najwyraźniej dużo syfu przedostającego się na zasilanie portów. Możesz spróbować podłączyć interfejs przez rozdzielacz USB z własnym zasilaniem, tylko wtedy stracisz możliwość pracy na baterii.

Bylo to pytanie do kolegi Komposta ale moge tez o to zapytac wszystkich , ktorzy

bali udzial w dyskusji

jezeli chodzi o problem z brumieniem to jest rozwiazany ( odlaczona lodowka ) jednak caly czas pozostaja zaklocenia  pochodzace z komputera. i stad moj powyzszy wpis

prosze o pomoc

pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » piątek 06 maja 2011, 08:44

...
...
...
 Sprawa wydaje się prosta, UA-25 to interfejs zasilany z USB, a Twój laptop generuje najwyraźniej dużo syfu przedostającego się na zasilanie portów. Możesz spróbować podłączyć interfejs przez rozdzielacz USB z własnym zasilaniem, tylko wtedy stracisz możliwość pracy na baterii.

Bylo to pytanie do kolegi Komposta ale moge tez o to zapytac wszystkich , ktorzy

bali udzial w dyskusji

jezeli chodzi o problem z brumieniem to jest rozwiazany ( odlaczona lodowka ) jednak caly czas pozostaja zaklocenia  pochodzace z komputera. i stad moj powyzszy wpis

prosze o pomoc

pozdrawiam...

Wg mnie to nie wina interfejsu tylko kiepawej płyty głównej w kompie.

Kiedys miałem podobne zaklócenia na kompie stacjonarnym, podczas pracy dysku twardego lub wiatraczka karty graficznej...swisty trzaski.....

Spróbuj zmienić komputer i tam zainstalowac interfejs.

Sam interfejs jest dobrej klasy i NA PEWNO nie jest powodem zaklóceń!!!!

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 06 maja 2011, 09:08

Zakłócenia od dysku/myszki w przypadku komputera miałem tylko korzystając z integry/soundblastera przy NIE WYCISZONYCH wejściach mic in/line in (i nie wejściu line in na jack tylko na pinach)

W przypadku AKAI MPC4000 miałem problem z przydźwiękiem podczas samplingu w wyniku działania twardego dysku i tu winna była pętla mas (komputer spięty kablem usb z MPC)

Sprawę załatwiłem prosto - pełna izolacja obudowy wtyku USB(tej metalowej) za pomoca taśmy klejacej - wewnętrzne połączenia wtyku czyli masa, zasilanie i dwa sygnałowe pozostawiłem w spokoju - problem zniknął

W przypadku kolegi problemem jest pętla mas czy to pomiędzy mikserem czy drugim komputerem - proponuje spróbować z izolacją wtyku albo spięciu drutem obudów obydwu urzadzeń tj. komputera z komputerem albo komputera z mikserem

Sprawdzic i dac znać

ODPOWIEDZ