AHA i jedna sprawa KRK RP6 kosytuja ok 1600
Samsony Rubicon R6a - 1400
zaś Fostexy o których mowa to koszt 2000 za parę.
Szukam monitorów w maksymalnej cenie KRK czyl do 1600 pln
Szukam monitorów w maksymalnej cenie KRK czyl do 1600 pln
...
Szukam monitorów w maksymalnej cenie KRK czyl do 1600 pln...
A ja bym posłuchał Aksela, który zdecydowanie nie jest nowicjuszem :). Wyraźnie napisał, że testował niejedną wersję i co osobiście sugeruje. Monitory kupujesz na ładnych parę lat, więc lepiej jest kupić lepsze, a Ty zrobisz dokładnie to, co chcesz.
Nieszczędź na tym...bo od tego będą zależeć Twoje mixy. Nie zapomniajmy że tak czy owak akustyka pomieszczenia jest najważniejsza i warto sobie na początku przelecieć sinusem i zobaczyć gdzie sie coś wzbudza itd.
Generalnie porównuje te dwa modele KRK i Samsony bo na takie mnie stać :)
Byłem przekonany do Samsonów, gdyż mają wstęgowy przetwornik.
Potem kumpel polecił mi KRK, gdyż sam je ma i jest zadowolony.
Szukam głosników do miksu i domowego masteringu oraz żeby osługiwały Cubase'a i Reason'a.
To chyba niezbyt wiele :)
I tak juz poszedłem na kompromis podnosząc poprzeczwe do 1600 pln
W tej cenie moge jeszace zgarnąć Behringer TRUTH B2031A badź Behringer TRUTH B3031A - także na przetworniku wstęgowym.
Ciężka sprawa
Szukam głosników do miksu i domowego masteringu oraz żeby osługiwały Cubase'a i Reason'a.
Przyznam, że nie rozumiem tego zdania (?)
...
Przyznam, że nie rozumiem tego zdania (?)
...
Cubase i Reson to programy a reszta chyba jasna - szukam monitorów aktywnych do domowego studio o wymiarach 3,5 x 4 x 2
...W tej cenie są jeszcze Adamy A3X. Czy na takich małych monitorach (plus słuchawki) da się zrobić podobny (lub lepszy) miks jak na większych KRK, Samsonach itp.?...
im mniejszy głośnik tym większa padaka
im większa średnica głosnika tym lepiej - większe pasmo częstotliwości
...
Na forum było dużo dyskosji na ten temat. Poszukaj. A tak poważnie: jak krk, to raczej ósemki, a nie szóstki. Porównaj sobie produkty na stronie Thomanna (jest tam taka opcja). Ja przymierzam się do kupna właśnie tego zestawu, opierając się zarówno na opiniach kolegów z forum, jak i na zasobności mojego portfela :)
http://www.thomann.de/pl/krk_rp8_rokit_g2bundle.htm...
Te KRK RP8 dosyć fatalnie wypadły w porównaniu do Tascam VL-A8.
Miałem osobiście model RP6 i byłem zawiedziony. RP5 byłem dla odmiany usatysfakcjonowany.